Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 144
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 810
Учителите, които са родители на 7-класници, 10-класници и 12-класници, не са квестори, оценители и арбитри.
Вероятността учител да проверява работа на свой ученик е толкова малка, а и работата се проверява от двама, няма как да даде много повече, защото ще отиде на арбитър.

# 811
  • София
Правила за информационна сигурност за учебната 2023/24 г. И нека конспиративните сценарии започнат сега Grinning

https://ou-vulchitrun.schoolbg.info/wp-content/uploads/2024/02/1 … E-2024-%D0%B3.pdf

# 812
И аз искам да знам отговорът на последния въпрос. Колко точки се взимат, ако на задача 21А не е представен отговорът върху цифровата ос? Simple Smile Моля, помогнете, от дни ме мъчи това...

Ganis, има ли яснота колко точки ще се вземат за 23Б, когато си решил да използваш намерения ъгъл от 23А?
Проверката тече с пълна сила и все още е рано да се каже кога ще приключи.
1 т.
А на задача 21 по условие: решението да се представи  на числовата ос. Трябва ли да се представи и с числов интервал освен на числовата ос?
Не.
Благодаря за отговора. А племенничката на 21 а не е представила отговора върху числовата ос. Колко точки може да й се вземат за това?

# 813
Нашата бивша класна е оценител по Бел. След многократни питания през годината относно проверката на матурите как става / не искаше да казва явно/, разбрах, че имената на оценителите се вкарват в компютър. Този компютър разпределя даден учител на кое населено място ще проверява работите. Тя ми каза- на мен мин.година ми се падна град …
Можете да изчислите вероятността на вашия учител да се падне вашият град и работата на вашето дете, като знаем евентуално броят на оценителите и децата😊

# 814
Според мен опасенията с родител на 7-мокласник са други -да няма възможност да оцени с ниска оценка работите на останалите в интерес на своето дете.
И аз не виждам проблем учител на 7-мокласници да проверява. Масово и преподаватели от школите го правят.

# 815
  • София
Според мен опасенията с родител на 7-мокласник са други -да няма възможност да оцени с ниска оценка работите на останалите в интерес на своето дете.
И аз не виждам проблем учител на 7-мокласници да проверява. Масово и преподаватели от школите го правят.
Няма логика в подобно поведение, понеже пак има втори проверител и  арбитър съответно, ако разликата е над допустимата..

# 816
Сигурно, просто нищо по-логично не ми хрумна като обяснение.

# 817
  • София
И нашата класна е проверяващ. Шанса да й се падне работата на някое от 75 - те деца, на които преподава, е нищожен. А има и втори проверител, и арбитър.

# 818
Благодаря ви за отговорите. Питам заради тази информация от 2021 г.

# 819
От къде е тази информация?

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 22:21 от zlatenceto

# 820
# 821
Правих справка за баловете от минали години и ми направи впечатление, че балът на така наречените елитни гимазии от миналата година е 3-4-5 т. по-нисък от този 2022, 2021. В този смисъл се чудех дали това е тенденция или прецедент според вас? Би ли било по-меродавно да гледам баловете от години преди 2023. Как мислите?

# 822
  • София
И как ще стане това...   В Школо какво седи за годишна оценка,  6 нали? Или 5...Или 4. Все тая, цяло число.  А МОН ще  присъжда точките според това число. На ниво  училище средният успех може да  е бил 5,67 по някой предмет и детето да  има 6, може и 5,39 да е бил и пак да му е оставена шестица. Къде ще го види МОН това? Онзи коментираният господин, дето ощетил много деца по мат, ми разправят родителите на детето, че имал апокрифен екселски файл  с оценки от всеки тест/класно/проверено домашно до втория десетичен знак след запетаята..Пък дори и той е оставил цели оценки за годината Joy

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 22:21 от пенсионирана русалка

# 823
andy18, този въпрос мина на предълга дискусия в последните страници на темата за Неелитните училища 😃 Хвърли едно око там.
Прочетох коментарите за квотите в темата за Неелитните училища.
И, все пак.....земята се върти! /благодарение на баланса в природата/
Не съм променила мнението си и считам, че и за природо-матем. у-ща
е по-разумно да има равнопоставеност на половете в една паралелка,
отколкото, да има само елитни ученици, преобладаващи от един пол.
Желая трепетно едноседмично очакване на резултатите
и дай, боже, те да са благодатни за всички!

# 824
Не, няма такова нещо.
Отличен (6) по балообразуващ предмет = 50 точки
Мн. добър (5).= 39 точки
Добър (4) = 26 точки
Среден (3) = 15 точки.
Тъй като се вземат две годишни оценки от 7 клас няма как да не са кръгли.
Ако се гледат средно аритметично по предмета, следва да бъдат включени и оценките от 5 и 6 клас и вече има варианти.
Но например при балообразуващи за "Природни науки" химия и биология няма как да се гледат оценките от 5 и 6 клас по ЧП нали? В интерес на истината за моето дете май почти по всичко ще е плюс да е средно аритметично от трите години, но не е така.

Общи условия

Активация на акаунт