Shein.com- тема 2

• 53 433
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Какво ще рече "таксата за онлайн магазина ще се вдигне"? Откога има такова нещо? Grinning

# 721
Какво ще рече "таксата за онлайн магазина ще се вдигне"? Откога има такова нещо? Grinning
Това вече е истина 😁 нали до сега беше безплатна доставка над 17лв., май ще се вдигне сумата. Ще видим, аз също много не разбрах и нямах време да разпитвам.

# 722
Ами така казано - едно нищо не се казва... такса някаква, за магазина... пък то било за доставка, ама то не се знаело какво е. Последно?

# 723
Ако се вдигне минималната сума на доставка е едно, но не е някакъв вид такса. Просто ново изискване.

А, пък този фейк сайт даже не искам да го коментирам. Наистина не знам как се вързват хората. Още повече после като усетят, че са измамени, имат претенции към банките си, което не го разбирам.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 21:12 от VaniaK

# 724
@

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 16:40 от Vanillа

# 725
Ами така казано - едно нищо не се казва... такса някаква, за магазина... пък то било за доставка, ама то не се знаело какво е. Последно?
Ами не знам точно, в новините го е прочел мой близък. Дали има някаква повишена такса за самите онлайн магазини Шейн и Тему, от там вдигат и минималната сума за доставка, нещо такова. Свързано е с преминаването на стоката през границата. Няма да е нещо фрапантно като разлика, не се поинтересувах за подробности и не мисля, че ще се отрази по някакъв особен начин на потребителите.

# 726
Здравейте,

Milenaka ми заключи темата без да получа никакъв отговор. В темата, за която ми слагате линк изобщо не е коментирано така че да стане ясно. Благодаря много..сега се налага да се разкарвам по всички куриерски фирми, за да ми дадат отговор на въпрос. Понякога се чудя тези форуми дали са създадени, за да ни улеснат или за да ни заключват темите, хората които имат положението да го направят?

Може ли да ми съдействате все пак как да върна продукт на Shein? Благодаря!

Като влезете в профила си, там долу вдясно,където пише"мен", влизате във "всички поръчки" и там ви излизат нещата,които сте поръчали. От там натискате на артикула, който искате да върнете (Combine)Return. И след това следвате указанията. Трябва да напишете защо искате да го върнете ,след това ви дава да продължите напред,където иска да изберете начин на връщане на сумата,дали да я върнат по картата,с която сте я пратили или като валута в профила ви в Shein. Като изберете ви се изтегля на телефона снимка с данните, които трябва да предоставите на куриера. Аз моя пакет го върнах в спиди, там знаеха какво точно се прави, защото трябва да се сканира баркода на всичко в плика и е задължително да пазите оригиналните опаковки иначе няма да го вземат.

Благодаря Ви! Трябва да пазя и техният плик на Спиди ли?

# 727
Здравейте,

Milenaka ми заключи темата без да получа никакъв отговор. В темата, за която ми слагате линк изобщо не е коментирано така че да стане ясно. Благодаря много..сега се налага да се разкарвам по всички куриерски фирми, за да ми дадат отговор на въпрос. Понякога се чудя тези форуми дали са създадени, за да ни улеснат или за да ни заключват темите, хората които имат положението да го направят?

Може ли да ми съдействате все пак как да върна продукт на Shein? Благодаря!

Като влезете в профила си, там долу вдясно,където пише"мен", влизате във "всички поръчки" и там ви излизат нещата,които сте поръчали. От там натискате на артикула, който искате да върнете (Combine)Return. И след това следвате указанията. Трябва да напишете защо искате да го върнете ,след това ви дава да продължите напред,където иска да изберете начин на връщане на сумата,дали да я върнат по картата,с която сте я пратили или като валута в профила ви в Shein. Като изберете ви се изтегля на телефона снимка с данните, които трябва да предоставите на куриера. Аз моя пакет го върнах в спиди, там знаеха какво точно се прави, защото трябва да се сканира баркода на всичко в плика и е задължително да пазите оригиналните опаковки иначе няма да го вземат.

Благодаря Ви! Трябва да пазя и техният плик на Спиди ли?

За плика не знам,аз моя се го бях запазила и върнах нещата с него,а момичето от спиди сложи друга лепенка към него,не е ползвала нов плик ,но дори и да не го пазите,то при тях би трябвало да си стои информацията и без това адреса за връщане е друг,а не този от плика,но да знаете връщането на сумата по картата ви става много бавно,моята дори мина срока,че им бях писала съобщение и чак тогава ми ги пратиха

# 728
Слушах сега, че тези сайтове искат да ги обложат с мита и цените сигурно ще се вдигнат. От ЕК искат да защитят европейците, защото по думите на юриста нямало контрол над качеството на стоките, материите били с неясен състав, което е опасно и можело дори рак да ни докара. Ето това пък от дрехите съвсем не го очаквах.
То понеже всичко дето ядем ги контролират, та сега с дрехите се хванаха. За козметката също наблегна.

# 729
Търговски войни.

# 730
Малко ми е съмнително, те тия менци как ще ги облагат допълнително, не ги хлопат от сега. Все пак го има и въпросът какво ще стане ако и отсреща китайците сложат мита за европейските стоки, че тогава ще стане интересно и то не за тях Grinning Основният въпрос е могат ли да си позволят от нашата страна да им правят сечено по такъв начин или по-добре да се въздържат.

# 731
Малко ми е съмнително, те тия менци как ще ги облагат допълнително, не ги хлопат от сега. Все пак го има и въпросът какво ще стане ако и отсреща китайците сложат мита за европейските стоки, че тогава ще стане интересно и то не за тях Grinning Основният въпрос е могат ли да си позволят от нашата страна да им правят сечено по такъв начин или по-добре да се въздържат.

Това идва от Европейската комисия и засяга цяла Европа. Китайските стоки и сега имат мито при внос, но било над 250 долара или 150, не помня какво каза този юрист. Но сега искат китайците да плащат мито на продадените в Европа стоки и е без ограничение в стойността, та оттам очаквали и цените да се вдигнат. Факт е, че цял свят пазарува от тези сайтове и това сериозно убива търговията на държавите членки, които слагат огромни надценки.
Само погледнете едни обувки от ест.кожа в България за какви цени ги продават, а кожите ако не 100%, то 90% са вече внос от Китай.

# 732
Пак с неадекватните си действия са ЕК. Вместо да се направи така ние в ЕС да произвеждаме това, което купуваме от Шийн и Тему, те ще им налагат мита, нови етикети, изисквания и прочие.
Спекулата в Европа е голяма. Не са ни виновни китайците.

# 733
Няма как да произвеждаме в Европа. Работната ни ръка е много по-скъпа. За това всичко е в Китай, включително и много известени марки като Найк, Келвин Клайн, Томи Хилфигер и други.

# 734
Проблемът при нас (не зная в чужбина как е) е огроооомната надценка на едни и същи продукти.
Факт е, че 70-80% от масовите магазините зареждат от Китай. Едно и също неща, ама буквално едно и също е 2-3 долара в споментите сайтове и 20-30 лв при нас във физически магазини.
Мои лични примери на прима виста от последните поръчки:
Калъфче за телефон 2 евро, срещу 20 лв тук.
Къщичка за хаместера 2,5 евро, срещу 18 лв тук.
USB лампа за гардероб 3,6 евро, срещу 27 лв тук.

И двойно да си вдигнат цените, пак ще са по-добре. Грешката си е в нас. Нашият бизнес работи на принципа "ден година храни", а не на печалби от оборот...

Общи условия

Активация на акаунт