Банята - тема 47

• 38 761
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте дами,
Чета ви от доста време и бих искала да благодаря за споделянето на опит и ценни съвети, много идеи и полезни неща съм си взела от тук Flowers Bouquet
Престраших се и аз да поискам съвет - в бързината и недоглеждането си харесах и купих два бюджетни рафта за банята, защото шарката ми пасна идеално на плочките. Smile Няколко дни по-късно се сетих, че изобщо не съобразих, че те са от МДФ, който не е подходящ материал за баня. Worried Няма да се мокрят, но все пак при къпане успявам да генерирам достатъчно количество пара. Има ли вариант да ги обработя с нещо (лак или някакво друго покритие) в домашни условия, за да не ги унищожи влагата или по-добре да не ги слагам?
Ако има значение, става въпрос за този рафт - https://praktiker.bg/bg/Etazherki-i-raftove/RAFT-SAS-SKRIT-MONTA … -SM--DAB/p/490295

# 391
Здравейте дами,
Чета ви от доста време и бих искала да благодаря за споделянето на опит и ценни съвети, много идеи и полезни неща съм си взела от тук Flowers Bouquet
Престраших се и аз да поискам съвет - в бързината и недоглеждането си харесах и купих два бюджетни рафта за банята, защото шарката ми пасна идеално на плочките. Smile Няколко дни по-късно се сетих, че изобщо не съобразих, че те са от МДФ, който не е подходящ материал за баня. Worried Няма да се мокрят, но все пак при къпане успявам да генерирам достатъчно количество пара. Има ли вариант да ги обработя с нещо (лак или някакво друго покритие) в домашни условия, за да не ги унищожи влагата или по-добре да не ги слагам?
Ако има значение, става въпрос за този рафт - https://praktiker.bg/bg/Etazherki-i-raftove/RAFT-SAS-SKRIT-MONTA … -SM--DAB/p/490295

Ще издържат дълго, все пак вътрешността от МДФ е покрита с някакво фолио. Но може и да ги лакираш с яхтен лак, особено отзад, където няма фолио. И най-накрая, евтини са. Ако след години се развалят просто купуваш нов рафт и го слагаш на същите шишове, без ново дупчене. Този модел го има от много години, ще го има и в бъдеще. Или още сега си купи резерви да си спокойна.

# 392
Аз имам обикновено пдч в баните, вече три години нищо му няма. Мдф съвсем ще издържи.

# 393
  • София
Решихме да направим душкабина с поддушово корито, дали грешим?

# 394
Защо да грешите? Има си фабричен наклон, няма фуги, идеално непропускливо, не му мислите за подредбата на плочките...
Ако е от скъпите, а не от тези тънките пластмасови, по които душът бие барабан, всичко е ОК.

# 395
Такова корито може ли да се направи по индивидуален размер?

# 396
Такова корито може ли да се направи по индивидуален размер?

Може, ако намериш навит каменар. Но не знам дали ще постигне фабричното качество. Но размери има много, все ще намерите подходящ. А за отлетите не може.

# 397
Здравейте!

Аз съм абсолютна начинаеща в ремонтите и реших да започнем с банята. Направих си малък проект, за да видя визуално какво си представям. Много ми се иска да включа елементи с имитация на дърво. Ще се радвам, ако някой има баня в подобен стил и сподели впечатленията си. Сега започвам да проучвам повече по темата и с удоволствие ще приема всякакви препоръки.

Поздрави!

# 398
Привет! Ето това е моята идея с дърво. Не мога да споделя впечатления, в момента се реализира, но в действителност е много близо до проекта и това, което исках.
Здравейте!
Аз съм абсолютна начинаеща в ремонтите и реших да започнем с банята. Направих си малък проект, за да видя визуално какво си представям. Много ми се иска да включа елементи с имитация на дърво. Ще се радвам, ако някой има баня в подобен стил и сподели впечатленията си. Сега започвам да проучвам повече по темата и с удоволствие ще приема всякакви препоръки.

Поздрави!

# 399
Аз издирвам неуморно всякакви идеи БЕЗ дървесни мотиви Sweat Smile Та и аз приемам съвети и насоки.
Знам, че искам светли (бели) плочки за стените, шарени за пода и тъмнозелен шкаф. Blush

# 400
Аз издирвам неуморно всякакви идеи БЕЗ дървесни мотиви Sweat Smile Та и аз приемам съвети и насоки.
Знам, че искам светли (бели) плочки за стените, шарени за пода и тъмнозелен шкаф. Blush
Че ти си готов/готова - идеята ти е съвсем избистрена, остава да я реализираш.

# 401
Само за тъмнозеления шкаф мога да препоръчам - в магазин Рокандо, аз ходих в Борово, имаха тъмнозелен/масленозелен шкаф. Прекрасен цвят, наситен, богат, стилен. Можеш да поръчаш и различен шкаф като размери с различна мивка от изложената, мисля, че предлагат по поръчка и други цветове. Цената само не е приятна, но ако много искаш...

# 402
Само за тъмнозеления шкаф мога да препоръчам - в магазин Рокандо, аз ходих в Борово, имаха тъмнозелен/масленозелен шкаф. Прекрасен цвят, наситен, богат, стилен. Можеш да поръчаш и различен шкаф като размери с различна мивка от изложената, мисля, че предлагат по поръчка и други цветове. Цената само не е приятна, но ако много искаш...
Да, записала съм си за тоя магазин. Сигурно ще е поръчка, защото го искам отделен от мивката, над тоалетната да е. Мивката ще е само с плот, кръгла.

# 403
  • София
Права е Кубратова, ти си си готова, само трябва да си намериш твоите плочки като цена, вид и размер. Най-често такива бани са с чернобели подови плочки всъщност, с някакви фигути, а не прекалено шарени, за да остане акцента върху шкафа. Но пък ти може и съвсем шарения да искаш, дори като тези
Скрит текст:
Или нещо малко по-спокойно с цвят
Скрит текст:
Обаче в повечето случаи шарен под имай предвид, че значи малки плочки.

# 404
За мен трябва първо да се определи ясно стилът и след това да се изберат плочките според него, защото и шарените плочки (цветове, шарки) са в различни стилове, илюстрирано нагледно от Ангелчето. Те пък ще поведат стила на шкафа и аксесоарите и така ще се получи една хармонична баня.
Ангелче, прекрасни плочки си показала, откъде са? 
Мотивът "пейсли" ми е любим и е на плочките в банята ми, но са едноцветни, само е отпечатан като лек релеф. Самите плочки изглеждат като кашмир, такова е и името им. Друга баня обаче мога да направя с дюс светли плочки и подови с пейсли, въобще...човек може много бани да направи и всяка уникална, но нямам толкова за жалост. Искам да искам поне 7-8, за толкова ми стига фантазията, засега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт