Банята - тема 47

• 37 964
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Структурата по принцип се облича с двоен ГК. А как ще имате достъп до водомера, като остане отзад?
Колко далече е стената? Може да се хване за нея с шпилки.

Прикачвам снимки,надявам се това да разясни малко : ) Прозорчето на гипсокартона за водомерите започва от височина 104 и е до 144, т.е 40см , дали това е достатъчно , за да се сменят водомерите като им дойде времето? Но то пък нали и след определено време и щранговете се сменят, но кое от всичкото това е щранга се питам аз Satisfied
Дълбочината е 34 см, някак си разкрачено да се закрепи към тухлата, защото точно зад структурата не ми се струва,че ще се получи  Sad

Скрит текст:

# 91
Структурата да е пред вече готовия куфар?
А къде е тръбата 110 за тоалетната?
Тя трябва да е на определена височина. Сивата тръба изглежда малка и е много ниско, но може да е от снимката. Тоалетната застава пред тръбата и всъщност ще е на ръба на този куфар от едната си страна. Ако въобще схващам въпроса правилно де.
Утре сутринта ще имам 2ма водопроводчици при мен, мога да покажа снимката, но май не разбирам, какво да питам🙄 Може би, дали може да се захване за профила структурата.
Иначе при мен единият куфар е с дълбочина 30см и си е добре.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 19:59 от Чи лу

# 92
През отвора 40 см водомерите ще се сменят лесно, но доколкото виждам от снимката, щранговете са съвсем плътно до самата структура, не знам за тях дали няма да е проблем. Какво казват ВиК майсторите ви?

# 93
Аз не схващам май🙄
Структурата да е пред вече готовия куфар?
А къде е тръбата 110 за тоалетната?
Тя трябва да е на определена височина. Сивата тръба изглежда малка и е много ниско, но може да е от снимката.
Утре сутринта ще имам 2ма водопроводчици при мен, мога да покажа снимката, но май не разбирам, какво да питам🙄 Може би, дали може да се захване за профила структурата.
Иначе при мен единият куфар е с дълбочина 30см и си е добре.

Правилно разбрахте, че структурата искам да е пред готовия куфар Two Hearts а тръбата за тоалетната е както я виждате си е ниско, на 8см от земята. Ако е удобно да ги попитате дали е удачно там се постави структура за вграждане, защото се получава,че самата структура ще се крепи на гипсокартона или на профила му,а не на стената. Освен ,ако не съществуват някакви много дълги ( не знам термините) железца, с които да се закрепи разкрачено за тухлите скрити в куфара Satisfied И дали тази структура ще пречи на смята на щранговете? За сега един майстор е идвал и ми каза каквото искаш това ще направя Satisfied но пък аз откъде да знам колко е правилно това,което аз искам Satisfied

# 94
Може би оранжевата тръба е с по-голямо фи и затова сивата изглежда малка.
 Ще питам, още в 8.00 докато пием кафе.😉
Има шпилки и по 1м, но и за тях ще питам, дали стават за този случай.

Направеният куфар е напълно излишен, според мен. Тези профили и картонът само ще пречат и стесняват още повече пространството. Първо трябваше структурата да се монтира и тогава всичко да се облече с ГК.
Откраднах една снимка с дълги шпилки от ФБ 😆

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 20:36 от Чи лу

# 95
  • София
Конзолната тоалетна чиния е на 40 см от пода. Канализационната тръба е на 17 см от пода (23 см ос)
. При конзолна тоалетна водомерите са по-високо и отвора започва от 110 см, за да се направи връзката с водопровода, който е на 105 см от пода.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 20:28 от TEREZA83

# 96
ГК си е така от строителя,иначе и на мен ми се иска да се направи на ново,за да спечелим някой друг сантиметър и шпилките май ще си свършат работата Grinning  Иначе сивата тръба си е ф110 и е на 8см от пода, но щом трябва да е на 17.. ами ще местим, нямаме май избор Grinning

# 97
Няма да местиш, не е ниско и аз се заблудих в началото заради куфара. Трябва да е на 17 вече готово за включване на тоалетната, а това е още преди да е сложена структурата, която е към 20см. Тази тръба е пъхната просто така, после ще сложат друга с някакво коляно/дъга, защото трябва да има наклон и ще стане тамАн.😀
Е, кво чакаш?...два чука и е долу картонЯ барабар с профилите😆
А с винтоверт ще го махнеш бързо, чисто и тихо.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 21:00 от Чи лу

# 98
  • София
Ако има коляно 110 конзолата трябва да е в ляво/дясно на мин 35 см. Ако е пред вертикалния клон и сложи дъги ще отиде много напред. Такова монтиране на структура е най - неблагоприятно и тръбата и конзолата трябва да бъдат ос ос.
Това е от вкъщи.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 21:06 от TEREZA83

# 99
При мен единият куфар, точно затова стана 30.
Е, няма пълно щастие, даже и във WC- то😆
Тъкмо ще имат повече място за щранговете и водомерите.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 21:31 от Чи лу

# 100
Няма да местиш, не е ниско и аз се заблудих в началото. Трябва да е на 17 вече готово за включване на тоалетната, а това е още преди структурата, която е към 20см. Тази тръба е сложена просто така, после ще сложат друга с някакво коляно/дъга, защото трябва да има наклон и ще стане тАман.😀
Е, кво чакаш?...два чука и е долу картонЯ барабар с профилите😆

И без чука ще се справя,то е бая калпаво и без това Satisfied   Дали няма да е по-удачно да си сложим обикновена стояща тоалетна,като гледам вече има и красиви?

Какво ще кажете за такова шкафче? Или  просто да си закача четката на стената,за да не се пречка по земята

# 101
Аз всичко окачам на стената- тоалетна, шкаф с мивка, четка. По-лесно и бързо е за чистене. По тази причина не бих си сложила стояща тоалетна, но има хубави за който не е тегаво почистването.
Сега пък, да не се окаже високо тръбата за стояща тоалетна?😆 Нямам такава и не знам на каква височина се оставя.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 21:19 от Чи лу

# 102
Това шкафче от естетична гледна точка е подходящо и направо примамливо Simple Smile
Обаче се предполага, че четката с все контейнер няма да е суха, а непрекъснато мокра. Влагата няма да се отрази добре на шкафчето, а и ще предпостави образуването на кой знае какви микроорганизми, виреещи на влажно и тъмно. Или вратичката трябва да стои открехната поне, което пък обезсмисля операцията.

# 103
При мен мръсната тръба на моноблок е на 12 или 14 см. от пода (не помня едното или другото). От готовия под, в случая, т.е. с плочките. За конкретната чиния си пише на чертежа.
Имам още една баня за ремонт, пак с шахта с щрангове. Доста е дълбока, граничи ми с кухнята. Като знам колко са спечени вече тухлите, не бих рискувала да се кърти и да падат парчетии върху водомерите на съседите под мен. Има доста добре изглеждащи моноблокове или само чинии (със структура) плътно прилепнали до стената, но стоящи върху пода, така че най-неприятният момент с чистенето отзад на чинията се елиминира. 
За показаната шахта аз не бих рискувала да се пробва с шпилки на задната стена - много близо, на по сантиметър една от друга са тръбите. Не си представям как ще се пъхне въртящата се бургия в този сантиметър, без да се рискува да пробие някоя тръба.  Но все пак аз не съм майстор, нека той да си прецени.

# 104
Нищо различно не казаха майсторите от това, което обсъждахме вчера- шпилки.
Два куфара един пред друг- безсмислено и тръбата се оставяла стандартно за окачена и стояща чиния.

Общи условия

Активация на акаунт