Банята - тема 47

• 39 340
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • София

Момичета, имаме тръби и водомери, които преминават в този куфар. Водомерите са на височината на малката чупка до вратата, но повече към ъгъла на банята и си мислех дали няма как да се преместят, за да може да сложим структура за вграждане, тъй като сега тя би навлезнала в отворът за ревизия и е невъзможно.
Водомерите са за смяна. Обадих се на Софийска вода и ми казаха, че трябва да се сменят с електронни, които струват 350лв всеки. Съгласих се, но ми дадоха монтажна група за след месец, а ние вече сме разбили банята и живеем в апартамента, няма начин да чакаме толкова.
Обадихме се на Бруната и те ни казаха, че също може да сменят водомера, но за цена около 100-150лв.  Отново е електронен и какъвто е нужен. Имайте предвид, ако ви се налага да сменяте.
Може да се преместят над бутона на структурата. Оставете си старите водомери и после като дойдат от фирмата ще ви ги подменят с електронни. А снимка на щранга имате ли

# 496
Здравейте,
Имам казус с душ колона.
Искам да е черна и с термостат, но не мога да намеря подходяща защото изводите ми са на 90см, а всички такива колони са по метър до питата и е ниско предвид размерите на ММ, а и отделно майстора ми каза да гледам хубави марки, че не му се монтирали душ колони от ТЕМУ  и сигурно е прав. Някакви идеи, за качествена такава, черна и с термостат и над метър от изводите до питата или регулируема. Търся еднорог!
Благодаря 🙂

То има удължители:

https://www.emag.bg/udylzhitel-za-dush-kolona-trendy-s-40-sm-che … 88n/pd/DTCBZSMBM/
https://www.emag.bg/udylzhitel-trendy-s-za-dush-kolona-12-5-sm-c … 86n/pd/DKJTVDMBM/

А черни видях на витрината на Идеал Стандарт на Дондуков, малко преди моста Чавдар.
https://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5 … 822%29-30182.html

И не е лошо да ги питаш на място и за удължител, и за по-дълга тръба изобщо. Моята Грое Кромета имаше различни варианти с различна дължина на тръбата и понеже имаме същия казус взехме дългата.

# 497
Скрит текст:
Момичета, имаме тръби и водомери, които преминават в този куфар. Водомерите са на височината на малката чупка до вратата, но повече към ъгъла на банята и си мислех дали няма как да се преместят, за да може да сложим структура за вграждане, тъй като сега тя би навлезнала в отворът за ревизия и е невъзможно.
Водомерите са за смяна. Обадих се на Софийска вода и ми казаха, че трябва да се сменят с електронни, които струват 350лв всеки. Съгласих се, но ми дадоха монтажна група за след месец, а ние вече сме разбили банята и живеем в апартамента, няма начин да чакаме толкова.
Обадихме се на Бруната и те ни казаха, че също може да сменят водомера, но за цена около 100-150лв.  Отново е електронен и какъвто е нужен. Имайте предвид, ако ви се налага да сменяте.
Да, могат да се изместят. нашите ги местихме на съвсем различна стена.

Разликата е, че при Бруната  (Далсия) после се плаща такса за отчет на водомера на студената вода - годишен абонамент все едно. На топлата вода поне няма такса. Таксата на мен ми се стори висока, но нямам сега листа, където си записвах. Ние наехме друга външна фирма. Там платихме пак около 150 лв, но годишно взимат 20 лв на апартамент за електронното отчитане на студената вода. Топлата ще е на Бруната, тях още ги чакаме.

# 498
А аз да попитам за миризмата от банята..
....
Има сух сифон.
.....
Когато имам съмнения за миризма от сифона напълвам един плик с вода и го слагам отгоре. Може и с друго, но водата се разстила и запушва добре. Ако спре да мирише - значи е от него и търсите варианти. Възможно е да имате и недобре уплътнено свързване на някоя тръба - например пералнята към канала.
[/quote
Благодаря ви! Ще пробвам 🤗

# 499
# 500
Китайските огледала читави ли са? Препоръчайте сайт или магазин за качествени огледала
Благодаря!

# 501
  • София

Може да се преместят над бутона на структурата. Оставете си старите водомери и после като дойдат от фирмата ще ви ги подменят с електронни. А снимка на щранга имате ли

Ето ги въпросните тръби, водомери, щрангове

# 502
  • София
Могат да се преместят, но е добре да смените щранга до съседите под вас.Иначе всеки момент може да протечат.

# 503
  • София
Аз бих се опитала да ги обърна вертикални в зоната на щранговете. Ако отидат над структурата, ще трябва да се затвори до тавана с гипсокартон. Ако се обърнат, може обзиждането да свършва до структурата и да се изравни с нивото на гипсокартона над водопроводните вертикали.

# 504
Ако водомерите се обърнат да са вертикално, е по-малка вероятността върху тях да падне парче строителен боклук и да ги счупи/повреди при бъдещ ремонт на апартаментите над вас.

# 505
Скрит текст:
От два месеца сме в ново жилище. Докато не беше прекарана канализация, въздухът беше приятен. След прекарана канализация в банята ужасна тежка миризма. Сложих от ароматизаторите на ареон, никакъв ефект. Сифонът е линеен Viega  Advantix, исках да е най доброто. Имате ли идея защо е така и дали не може да се оправи?
Може би не са сложили т.н. "сух затвор" https://www.kristin.bg/product/5206/suha-klapa-protiv-mirizmi-vi … antix-4936-6.html
Привет Simple Smile Моля, помогнете с предложения за линеен и точков сифон, които да не пропускат миризми.
Viega ли са най-добрите? Посоченото от Торбалан ли трябва да се купи към тях?

# 506
  • София
Сифони, който гарантирано не пропускат миризми са НL примус блу

# 507
Сифони, който гарантирано не пропускат миризми са НL примус блу
Много благодаря, записвам си го!

# 508
След моного перипети и благодарение на добри идеи от темата и от други групи, моята баня е готова. Изцяло дело на ММ и баща ми.
Преди:

Ремонта:

Сега:

Вратата и касата бяха боядисани с няколко слоя боя. Касата не се е изчистила както трябва и не хвана лака, ще я шкуря наново.

# 509
А къде е бойлера?!

Общи условия

Активация на акаунт