Кандидатстване след 4ти клас в СМГ и НПМГ

• 4 093
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не, нито след 4ти, нито след 7ми, както и за нито една от паралелките в НПМГ

# 31
Здравейте. Някой би ли ми помогнал с инфо има ли разделение на бройки за момичета и момчета в смг и нпмг?
Благодаря

За миналата година 5 клас в  СМГ съотношението е някъде около 3.5-4 към 1 момчета момичета , но не мисля че има някакъв проблем за момичетата / това от момчешка перспектива/. Момичетата са мисля 6-7 в клас. Поне на този етап няма много хормони и в нашият клас се разбират добре.....
Допускам , че в НПМГ може делът на момичетата да е повече, но не съм проверявал.

# 32
Някой би ли обобщил колко деца се приемат в смг и НПМГ?

# 33
  • София
156+52

# 34
Здравейте, някой може ли да сподели какъв беше минималният бал за второ класиране?

# 35

От сайта на дидева
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rp4AZg7UeVw2d58htuEvLQJv … /edit?gid=0#gid=0

Миналата година имаше и малко места за 3 класиране , дори 1 място Септември - дете заминало за чужбина.

# 36
Считате ли, че е необходимо да се ходи и на курс по БЕЛ в 4-ти клас? Моят има отлична оценка, но не обича предмета. А аз се ядосвам, че не иска да правим вкъщи упражнения. Купих сборник за четене с разбиране - дали две-три теми е написал, и то след колко много зор от моя страна.
А все си мисля, че четенето с разбиране е ултра важно, за решаване на текстовите задачи, и изобщо за развитието в различните предмети. Кажете ми какво мислите, мерси

# 37
  • София
Ако детето чете книги само и се справя с учебните задачи отлично, може да минете само с 5-6 до 10 подготвителни урока напролет.

# 38
Здравейте, готвим се усърдно, решаваме задачи;)
Кажете ми в 5-ти клас в СМГ дали разделят децата в класовете, на база тест по английски език? Погледнах на сайта кой учебник ще се ползва в 5 клас, и според мен това в много висока топка. Поне В1 ниво. А за деца, идващи от обикновено училище, които не са и ходили на уроци по английски, как биха се справили? Благодаря ви, пишете ми.

# 39
Здравейте, готвим се усърдно, решаваме задачи;)
Кажете ми в 5-ти клас в СМГ дали разделят децата в класовете, на база тест по английски език? Погледнах на сайта кой учебник ще се ползва в 5 клас, и според мен това в много висока топка. Поне В1 ниво. А за деца, идващи от обикновено училище, които не са и ходили на уроци по английски, как биха се справили? Благодаря ви, пишете ми.

В СМГ не се прави такъв тест и не се разделят децата по Английски. Класът се дели на 2 само по програмиране и КМИТ заради залите и съответно различни учители. Това става по номерата на децата.  По спомен /дори не съм поглеждал учебника , но купувах помагалата от издателството/ се почва от началото в 5 клас защото има деца , които не са учили Английски до 5 клас, а има и такива които са учили, но нищо ненаучили....Simple Smile
Но май не е толкова лесно впоследствие ... поне при нас съдейки по контролните ... На курса на тестовете резултатите му са по-добри от тези в часовете в училището , но чак Б1 едва ли....Учителките поне тези на които попаднахме са добри и се стараят. Нататък зависи от децата.
В ПЧМГ мисля че им правеха тест и разделят на 2 групи.

# 40
  • София
Как B1 в 5 клас, та те в края на 7 трябва да са с А2?
B1 е реалистично да е в някое частно училище, в което 1-4 клас е имало 10 уч./седм. АЕ.
Има деца с такова ново и от ДУ, но това не е от училищен АЕ (2-3 уч./седм.)

# 41
Май съм се объркала, да ви кажа. На сайта на СМГ гледах помагалата, и конкретно за 5-ти клас. Наистина в съдържанието на учебника има минало перфектно, условни конструкции и прочие, но са в края на учебника и може би там им е мястото. Да се запознаят децата с тях

Общи условия

Активация на акаунт