Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 12

• 12 966
  • 231
  •   1
Отговори
# 90
Аз смених адресите на децата без таткото да идва, имаме брак ако това има значение.

В момента се занимавам с вадене на документи от държавни институции за друг казус и забелязвам постоянното разминаване в изискванията. Вероятно и за регистрациите е така.

На мен друго ми направи впечатление, училище, което до миналата година ни беше гранично на прилежащия район и получавахме 5т сега вече не ни е в района.

# 91
На мен друго ми направи впечатление, училище, което до миналата година ни беше гранично на прилежащия район и получавахме 5т сега вече не ни е в района.
Може ли да кажете кое Ви е прилежащото и кое училище вече не Ви е гранично?

# 92
Sollsoll, в нашата община е така. И ние сме с промяна.

# 93
Може ли да кажете кое Ви е прилежащото и кое училище вече не Ви е гранично?
за момента предпочитам да не споделям точно кои са. Прилежащото ни училище не желано и към момента се надяваме на граничните, които са ни удобни и ни харесват. Не искам изненади.

# 94
Погледнах системата. Както очаквах на Хаджи Димитър граничен район му е Орландовци. А нито едно училище от Сухата река. Ами то бива да се разпределят ученици в училища, но не и толкова. Къде Декатлон, къде 49-то примерно, къде 59то. Безумно. Питала съм в Столична, район Подуане, така и не получих отговор. Освен това въпросното 59то дори не е в Подуяне.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 11:09 от janakrasi

# 95
  • Sofia
Аз днес пак смятах да звъня до Дирекция Образование, защото виждам, че не са оправили проблема с граничните райони.

# 96
Има ли значение реда на подреждане на училищата при кандидатстване за 1 клас?
Групата си е група и тя не се мени без значение дали слагам съответно училище на 1,2,3 и т.н. място, значи ли това, че подредбата не е важна, а само групата в която попада за училището?

# 97
Има ли значение реда на подреждане на училищата при кандидатстване за 1 клас?
Групата си е група и тя не се мени без значение дали слагам съответно училище на 1,2,3 и т.н. място, значи ли това, че подредбата не е важна, а само групата в която попада за училището?
Системата се опитва да Ви класира на по-горното желание, затова редите училищата по най-желано училище.

# 98
  • Sofia
Погледнах системата. Както очаквах на Хаджи Димитър граничен район му е Орландовци. А нито едно училище от Сухата река. Ами то бива да се разпределят ученици в училища, но не и толкова. Къде Декатлон, къде 49-то примерно, къде 59то. Безумно. Питала съм в Столична, район Подуане, така и не получих отговор. Освен това въпросното 59то дори не е в Подуяне.
Пак говорих с Дирекция Образование да си оправят граничните райони. Жената каза, че щяла да предаде на колегите... Да видим. Уж щяха да го оправят за новата кампания, а този бъг все още си стои.

Най-накрая ще пусна писмен сигнал, защото явно по телефона не става. Минали години са реагирали бързо след писмен сигнал (за други училища), а сега само си правят оглушки.

# 99
  • София
Имам различни постоянен и настоящ адреси. Уседналост и по двата над 5 години. Искам да кандидатствам с настоящия адрес. Възможно ли е да кандидатствам с настоящия адрес и това  че е настоящ ще намали ли точките?

# 100
  • Sofia
Имам различни постоянен и настоящ адреси. Уседналост и по двата над 5 години. Искам да кандидатствам с настоящия адрес. Възможно ли е да кандидатствам с настоящия адрес и това  че е настоящ ще намали ли точките?
При кандидатстване за 1-ви клас няма разлика между постоянен и настоящ адрес.
Но се кандидатства с адрес на детето, а не на родител

# 101
Здравейте, някой може ли да ми разясни защо в системата ми излиза 0 точки за училището,което ми е по район и сме първа група?

# 102
Здравейте, някой може ли да ми разясни защо в системата ми излиза 0 точки за училището,което ми е по район и сме първа група?
Защото точките се дават само ако отговаряте на допълнителните критерии, които са описани в Наредбата, като - дете с ТЕЛК 50+%, осиновено дете, брат/сестра над 12 години в същото училище, дете с един или двама починали родители и т.н. Отворете наредбата да ги видите. Тука не е като в детските градини. Класирането се извършва по групи, а точките дават предимство в групата. И много важно нещо - желанията не носят точки.

# 103
Много благодаря за бързия отговор. Така разбрах и аз, но все пак исках да си потвърдя Simple Smile Късмет и успех на всички!

# 104
Нали правилно се ориентирам и срокът за редене на желания е 1ви юни? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт