Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 12

• 11 770
  • 230
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, трябва ли да попълваме при ЛЛ здравни картони или ще има синхронизация между системите на образованието и здравеопазването и ще стане по служебен път?
Все още не се знае. Заложено е като проект за тази година в НЗИС, но няма яснота кога и как. Въпреки това и да са електронни това не отменя нуждата от преглед на място.

Благодаря, значи чакаме.
Моето дете беше прегледано тази година, реално ще ходя само за попълване на данните в хартиения картон, ако не е отменен.

# 226
Здравейте,ще кандидастваме 2026год и сега реших да погледна за прилежащи училища.в системата ми излиза 1прилежащо и 3 гранично прилежащи.
Избрали сме си едно от въпросните 3гранично прилежащи.това означава ли че и там ще сме 1ва препарат или вече сме във 2ра?
Благодаря

# 227
  • София
Здравейте,ще кандидастваме 2026год и сега реших да погледна за прилежащи училища.в системата ми излиза 1прилежащо и 3 гранично прилежащи.
Избрали сме си едно от въпросните 3гранично прилежащи.това означава ли че и там ще сме 1ва препарат или вече сме във 2ра?
Благодаря
Единствено в прилежащото училище детето може да е в първа, втора или трета група.
Във всички останали училища, включително в гранично прилежащите, детето е 4-та група, като конкретно за гранично прилежащите училища детето получава и 5 допълнителни точки в рамките на 4-та група.

# 228
Благодаря за отговора.
Уж четох и статии за кандидадстване,не съм разбрала .
Защо изобщо в системата ми ги изписва и гранично прилежащите до прилежащото,все едно няма голема разлика...много е подвеждащо.

# 229
Здравейте, имаме ли реални шансове за 73 СУ прием в първи клас, ако сме 2-ра група?

# 230
Да, но на четвърто класиране. И все пак - година с година няма, така че си е до късмет - https://sabev03.github.io/info-1-klas/ranking.html

Общи условия

Активация на акаунт