Всички усилия си струват, мами скоро бебетата си ще целуват. ~бебеправене 606~

• 36 817
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 60
Patence, съжалявям за радвоя при теб!
Сутринта просто се опитах да бъда на теб полезна с това за режима, а не да давам акъл на целия форум как да се храни. Че сега всеки да се почувства длъжен да обясни колко е вредно кетото. Кето не е високопротенно, а високомазнинно хранене. Като се набляга на ненаситени мазнини, а не на наситени. И на мен не ми е по силите обаче. Аз изпълнявях по скоро нисковъглехидратен режим, и както казах 30% повече Я имам в този опит. Иначе във връзка с щитовидната жлеза изобщо не съм казвала дали е полезно или вредно. За хипофункция не се препоръчва изключването на всякакви въглехидрати понеже влияе зле на Т3 и Т4.
Щом дършиж за сега да продължиш със свои яйцеклетки моят съвет към теб е да наблегнеш на храни със ненаситени ма
стни киселини. Пример са: сьомга, авокадо, сурови ядки, студено пресован зехтин. Това са най-тривиалните.
Нещо бансирано си харесай съобразено с твоя вкус и здравословно състояние. Крайностите в храненето за мен за вредни.

# 61
Днес слушах подкаст на Андрю Хюберман - аз това, което си взех от него е, че ще пробвам да следвам това на закуска да консумирам по минимум 30-40гр качествен протеин. Трудно ми е да си набавям нужното количество и много залитам по въглехидрати особено бързи. Между другото преди сватбата имаше поне 2 седмици, в които всеки ден си хапвах по 1/2 авокадо и кожата ми беше много озарена, въпреки пубертетското акне, което боря.

Някой писа за достинекса и качването на кг - качила съм и приличам на Мишелинче, когато днес си пробвах една рокля, която си купих ранна пролет 🥲

# 62
Аз питах за достинекса... Засега си седя на едни и същи килограми, въпреки че искам малко да сваля и уж внимавам какво ям.  От утре съм на ол инклузив, ще се връщам панда или кит...ясна е работата Simple Smile

# 63
Кукче, не се връзвай то кетото е модерно или беше доскоро и всеки уж го разбира някак и има мнение.
И мен ми се нахвърлиха във фейса, като писах, че за ИР се повлиява добре от един прозорец от 12 часа поне дето не се яде, аууууууу не трябвало фастинг, натоварващо било, аз фастинг не съм казала. То 12 часа е нормално да не се яде, даже и повече може. Примерно закуска след 8 и вечеря до макс 20, ко му е фастинговото.
Фастинг сега е най-модерно и отново всеки го разбира някак.

Патенце, ти на колко беше?

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 17:59 от Одри ♡

# 64
Гери разсмя ме Simple Smile стой далеч от хляба и тестените. И аз съм на Достинекс, по половин на седмица.

Аз питах за достинекса... Засега си седя на едни и същи килограми, въпреки че искам малко да сваля и уж внимавам какво ям.  От утре съм на ол инклузив, ще се връщам панда или кит...ясна е работата Simple Smile

# 65
Одри, аз съм от старите кучета Joy - и на възраст (45г.), и във форума  (старият ми профил беше patence, но така и не можах да си възстановя паролата).
По отношение на храненето- опитвам се без тестени храни и без лакомства. Сутрин на закуска твърдо сварено домашно яйце. Правех си редовно и смути от пшеничена трева- сега 2 седмици не съм пила. Само че на тази възраст, не знам дали правилното хранене би ме спасило, по-скоро чудо ми е нужно!
Все пак ще опитам с добавките, които пиеше Шанталчето!

# 66
Здравейте.
Имах нужда от психическа почивка след третата БХ и не съм писала в темата скоро, но ви хвърлям от време на време по едно око.
Включвам се с въпрос.
Проблема при мен се оказа имунологичен, но не конкретно уточнен.
Назначена ми е следната терапия от доц. Михайлова. Някоя от вас била ли е на подобна терапия и как и се е отразила?

# 67
  • На изток от Ада
Бамби , успех с Тази терапия

# 68
За хранителния режим е ясно, че трябва да се стремим към здравословно и балансирано хранене, съобразено с нашия организим, но имам въпрос за кафето. Знам, че влияе на качеството на яйцеклетките, но до колко? Бях го спряла за 6 месеца, но след аборта много ми се пиеше и започнах да си позвлявам от време на време, не защото ми влияе, а защото ми харесва аромата му. Вярвам, че като е умерено не би следвало да е проблем, но вие как мислите, 1-2 кафета на седмица дали е ок. И ако го пия с мляко по-добре ли би било?

# 69
  • Замък сред облаците
До 200мг кофеин (2 чаши кафе горе-долу, според кафето все пак) се казва че нямат влияние върху организма извън ободряващия ефект, вкл при бременност. Една чаша кафе на ден няма да ти скапе яйцеклетките със сигурност.  За млякото няма значение за кафето - въпросът е колко кофеин ще приемаш.

Бамби, замисляш ме с тази терапия. Преди да забременея със сина ми бях пила около 2 месеца плътно аспирин от 75мг.

# 70
bambie, нищо не мога да кажа за терапията, но се надявам да ти помогне за успешна бременност!

believe, не съм спирала кафето нито докато правим опити, нито като бях бременна. Щом при бременност са позволени до 200мг кофеин дневно, значи може и преди това (или поне така си мисля)

# 71
  • София

слагам пак добавките, мисля писах и в предната тема, че омегата е с най-добра цена в Субра аптеки.

# 72
Believe, аз съм страстен любител на кафето и го бях спряла само в начална бременност.
След 12-16гс си възобнових по 1 на ден.
От всичките прегледи, на които бях, вече не помня кой доктор ме беше посъветвал кафето да не е безкофеиново или разтворимо.
Майче, Калчев беше ако не се лъжа.
Каза ми най-добре хубаво кафе на зърна.

За режимът на хранене, смятам, че организмът си показва най-добре. Аз психически и физически се чувствам най-комфортно и леко с фастинг. Не защото е модерно, а явно защото е най-подходящ за мен.
Пробвала съм кето, НВ-ВМХ, Зоната и други варианти. Интервалното хранене си остава най-близко до моят начин на живот и най-добре като усещане.

# 73
При това ниво на желязото трябва ли да приемам допълнително? Феритин е 182 ( реф 34-337)

П.С. Пия витамини Елевит

# 74
Шантал, а NAC колко дни в месеца се приема?

Общи условия

Активация на акаунт