Всички усилия си струват, мами скоро бебетата си ще целуват. ~бебеправене 606~

• 36 827
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 75
Салсера, при мен при желязо от 8.23 и феритин 55 в твоите мерни единици, хелатологът ми каза да спра допълнителното желязо и просто да си избера мултивитамин с желязо в него. Елевит съдържа желязо в себе си и то в доста добро количество, така че мисля, че ще ти е достатъчно.

# 76
Патенце, при напреднала възраст има преждевременно озряване на яйцеклетките, бях пускала в специализираната тема, не ми се търси сега.
Виж какво става при мен, кака съм ти:
23.05.2024 г. 11:48 ч - 1 я на ЕЦ - естрадиол 135pg/mL (ниско за тригер, д-р Тихомирова чака 150, ма и на 140 ще рискува)
24.05.2024 г. 09:17 ч - естрадиол 236.4pg/mL - вече няма смисъл се тригерира

Много бързо ми се качва естрадиола, колкото пъти сме тригерирали над 190, вадим презряла, то щото не ми се пукат фоликулите де, иначе ще се пукнат просто.
Докторката искаше да пробваме аз си отказах пункцията, дано не ми се сърди.
Та тъй. Не е лесно да се нацели. Сигурно по два пъти трябва да пускам хормони на ден.
Но ние имаме едно дете и можем да си се мотаме, ако ви тежи вече пишете се в донорска пък си правете ЕЦ или естествени опити през това време.
Чудото в крайна сметка става за под 1 секунда, мигновенно, не знаем как ще стане Simple Smile

За кафето, аз с години не пиех и точно като бременна го почнах, че мноооого взе да ми пада кръвното нещо 100/70, пък аз си го карах с години на 130/90, че и повече. Казаха 1 на ден не е проблем.
п.п. мечтая да забременея и за да ми падне пак кръвното Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 21:13 от Одри ♡

# 77
Запис и от мен в новата тема.
Взимам си от прашеца и стискам палци за положителни тестове в тази тема!
Едвам успях да изчета всичко... 😄
Аз и ММ си лекуваме ентерококи, странно по северното Черноморие гръмна новината за наличие на бактерията в морето. Аз съм от гр. Варна на море още не съм ходила, но в момента си мисля дали не са манипулирани резултатите в лаб. спрямо новините.
Наясно съм, че лесно може да се сдобиеш с тази бактерия дори от допир с повърхност ...
Като излекуваме бактерията скачаме с инсеминация номер 2.
За капак наблюдавах, че и този месец Ц ми беше оскъден, 3-4 дни като първият беше най силен и ярко червен, а в следващите дни си течеше много леко и кафеникаво. Отчитам цвета заради окисляването на кръвта, все пак ще коментирам и с репродуктивния... Дано не е нещо сериозно

Успех на всички този месец, ние пропускаме! 🍀

# 78
  • София
Anigo, не правя почивки, всички добавки ги пия по указаният начин всеки ден.
мен ММ ме ядосва, или хормоните не са ми в ред незнам.... два дена лекичко надвишава дозите алкохол.... вярно, че няма отклонения и все още не е в режим на ограничение, но все пак ... аз тук се боцкам и тъпча с хапове нашия си прави веселото.... утре мисля да коментирам със Сенкова зимот метода, който спомена Жаки. Макар тя да не е фен на ИКСИ оплождане само това не сме пробвали.

# 79
Здравейте момичета, извинявам се, ако писането ми не е по темата, но наистина имам нужда да споделя и да се допитам за съвет.
От 8 месеца правим опити за бебе, като в 5 от тези опити по препоръка на гинеколог пиех дуфастон 15-25 ден 2х1, след преглед при сегашната ми гинеколожка, тя ме посъветва да спра дуфастона, понеже имах 1-2 засичания на овулация на ден 17 и ден 21.
Продължих да посещавам тази гинеколожка и ситуацията е следната, на 17.04 беше последният ми цикъл с дуфастон, от 25 април пия Иногинол, по препоръка на гинеколожката, след това на ден 13 - 29.04 засекохме фоликул в ляв яйчник, на 30.05 имах положителен кръвен тест, който след няколко дни се оказа биохимична бременност. Четох, че е добър знак, бях много позитивно настроена, но при фоликулометрия този месец 18.06 (ден 17) фоликул нямаше. Дори нямаме шанс за опит този месец… Гинеколожката каза да си пия иногинола и другия месец между 11-14 ден пак фоликулометрия, но нищо повече. Правихме си изследвания и хормонално и спермограмата ни са наред, като проверихме tsh, ft3, ft4, кръвна захар, тат, мат, пролактин, вит б12, LH, FSH, Estradiol, хив, хепатит и онова дето го искат като се омъжвах, не се сещам името. Дали да не проверим още нещо? Освен това по време на БХ видяхме и киста на левия яйчник 2,5см.. Дали хормоните са ми се объркали от този дуфастон и спирането му, дали може да проверим още нещо като преглед или изследвания, обмислям и друг гинеколог - ако имате препоръки за подобен случай някой да се е справил добре, освен това тази гинеколожка каза, че ще ме изпрати за лека стимулация есента, на нас не ни се иска да стигаме до там, ако има друг начин естествено да се получат нещата. Съжалявам за дългия пост, моля за вашето мнение, знам, че 8 месеца нищо не са, но след всеки месец го преживяваме много тежко. Стискам палци всичко при вас да е наред и да се получат нещата. Благодаря

# 80
shantall, не съм на 100% сигурна, но мисля, че при добра спермограма материала може да се обработи със zymot и после да се ползва пак за класическо инвитро (даже май и за инсеминации се използва за обработка). При теб нямаше ли някакъв проблем при оплождането с ИКСИ?

# 81
  • София
shantall, не съм на 100% сигурна, но мисля, че при добра спермограма материала може да се обработи със zymot и после да се ползва пак за класическо инвитро (даже май и за инсеминации се използва за обработка). При теб нямаше ли някакъв проблем при оплождането с ИКСИ?

има да, на икси не се опложда нищо... утре ще питам! благодаря!
такова безсъние ме гони и така ме тресат хормоните, че рева,защото не мога да заспя ....

# 82
love chocolate от кой АГ е изписан Дуфастона по тази схема 15-25 ден? И на мен ми е изписан по същия начин, само че 14-25ден 2х1т. Може и на лично.

# 83
Шантал , благодаря!
Дуфастон се пие след доказана О, защото я спира, най-просто казано. Овулацията ви може и да не е на 13-14-15 ден. Отделно може да има и месец без О, нормално е.

# 84
  • Замък сред облаците
Шоколад, дуфастонът защо ти е бил назначен? Изследван ли е прогестерон на 7 ден след овулация, за да има нужда от допълнителен прогестерон? Какви са стойностите на хормоналните изследвания и кога са пускани?
Възможно е след БХ малко да ти се разбърка цикъла, възможно е и след дуфастона да е. Не се впрягай, че не се е видяло фоликул, изчакай да видиш кога ще ти дойде.

# 85
i_love_chocolate98, аз също нямах овулация в цикъла след биохимичната бременност. По-добре направи консултация и при друг гинеколог. Подкрепям казаното в горните коментари.
Шанталче, този път ще имате хубави ембриончета 🍀☀️❤️
Бамби, на теб ти отговорих в другата темичка. ☺️🌷

# 86
И аз нямах О след биохимичните, нормално е. Във вашия случай ми се струва, че е нужна смяна на АГ и да проследите О в нормален месец. Пусни и прогестерон след доказана О.

# 87
Аз вече се примирих. Година и половина без резултат. От 5 месеца съм на интензивна терапия с добавки. О има, но бременност? ММ, а и аз не сме за интензивна репродуктивна процедура заради годините ми-44. Много ми е тъпо. Имам един син, но с ММ искаме наше детенце. На 04.07.съм на консултация отново при репродуктивната, след прегледа на 20.06 при който имаше доказана О, както и ЗФ и миомно възелче.Хормони не съм пускала-беше шантав цикъла и не бях сигурна дали и кога ще ми дойде. Ц имам от 3 дни, като само вчера беше нормален, а иначе е доста оскъден. Ето, че при нас няма медицински показания, но явно всичко си е от възрастта. Или може би въпрас на чудо. Ще продължим с опитите. То какво имаме да губим. Малко ме е яд, че се забавихме с решението и с действието. Пожелавам късмет, момичета!

# 88
  • Замък сред облаците
Белма, има ли вероятност да е бил нисък прогестерона този цикъл и затова оскъдния цикъл?

# 89
44.14 при референтни за лутеална фаза 8.3-78.5 нмол/л
Прием съвети и напътствия всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт