За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 494
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
Моето момче на 4 месеца започна да се хваща за страничния борд на коша за новородено и по него да се опитва да се набира за да седне 🤷🏼♀

Моят на 5м и малко успя да седне по този начин и тогава го преместих в другия кош, защото ме беше страх да не падне.

# 121
Аз бих искала да Ви попитам за тези милиуми, които се образуват по лицето(предполагам е такова) прилагам снимка.-
Не го стискам/мажа, но дали знаете дали изчезва с времето?

# 122
Приличат на молуски. По големият ми син се появиха след като започна да тренира плуване и да ползва общата баня. По торса бяха 2-3 и се увеличаваха, докато не станаха 15-20. Първо ходихме в Токуда, не помогнаха. После в Болница Лозенец. Оказа се, че лекуват се с подсилване на имунитета вътрешно и мажехме с един препарат Молутрекс. Упорити гадове са, 2 седмици пи сироп (не помня какъв) и двойно повече мазахме, докато изгоряха накрая. Сега има белези на местата. Ако не се беше получило - кюретаж. Ама дано не е такова, изобщо не съм специалист по темата.

# 123
Много са упорити тези образования по кожата. Disappointed Relieved Ами най-много на следващата консултация ще попитам педиатърката и ако трябва да ме насочи към някой.

# 124
Сега като зуумнах и ми се струва, че наистина повече прилича на милиумче. Дано бързо мине и да не се увеличат.

# 125
Здравейте, имам детенце на годинка и половина и все още спи в кошарата без възглавница.
Вие кога започнахте да слагате възглавници и какви избрахте?

# 126
  • до най-прекрасния мъж
След годинката й предложих, защото дърпаше обиколника и се опитваше да легне върху него, но тя не я ползваше. Някъде към 2 г започна да си я търси и ползва. Взехме най-тънката, която открихме, но вече й е малка като размери, не като дебелина и ще търся друг вариант.
От Вис Виталис, някаква със сребърни нишки се води.

# 127
Нашето детенце имаше милиум, може би на 5м., аз го стиснах 🫣, знам, че не се прави така, но ми бодеше очите.. при нея беше по средата на бузата някъде, няма и следа от него слава богу. Знам, че пак се появяват обаче..често са и фактор след раждане, хормони и прочие..

# 128
Нашето детенце имаше милиум, може би на 5м., аз го стиснах 🫣, знам, че не се прави така, но ми бодеше очите.. при нея беше по средата на бузата някъде, няма и следа от него слава богу. Знам, че пак се появяват обаче..често са и фактор след раждане, хормони и прочие..

Така ме гвожди и мен да го стисна, че..но при нас мястото е малко кофти, където е и се въздържам. Не знам как се получи една сутрин се събуждам и го видях дали не беше на 2-3 месеца малката.

# 129
Здравейте!
Утре ни изписват с бебето и искам да взема Аптамил за дохранване, тъй като все още нямам мляко.
Видях, че за новородени имат няколко варианта? Кой е най-удачен, мислех Comfort, защото е против колики и запек, предполагам по-добре от обикновения?

# 130
Взех пронутра и съжалих бебето се запече...+това без капки симетикон..нищо не помогна освен да сменя с комфорт

# 131
Ние си взехме същото мляко за вкъщи,което му даваха в болницата.И досега не сме го сменяли.Хубаво е да е същото,освен ако няма някаква причина,някакъв проблем с това мляко (да се запича или да има разстройство,или да не го иска просто детето).

# 132
Пие го, но ми се струва и че има някакви колики вече
Дават му Nestle NAN Supreme Pro 1
Все си мислех, че Аптамил е най-добро, но може и да греша

# 133
У дома Аптамил не се харесва изобщо. Детето е неспокойно и все едно е вечно гладно. Смених го отново с Нан, от което пък други не са доволни. Чувам добри отзиви за Лактана, та това също е вариант.
Няма такова нещо като най-добро АМ. Има АМ, което се харесва и понася добре от детето.

# 134
Как се борите с изпотяването в лятната количка? Има ли някакъв изпитан продукт? Четох за подложките на Аеромув, но мненията са 50/50.

Общи условия

Активация на акаунт