За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 884
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
Дами, какви пантофки слагате на крачетата вкъщи на дечицата?
Миналата зима все още не ходеше детето ни и не съм гледала пантофи, но ми се иска да има на крачетата, че сме с плочки вкъщи.

# 691
Аз ползвам за малкия от тези, които са тип чорап. Само тях не събува.

# 692
Миналата година успявах,но тази мисля че няма да успея ,едва му обувам и чорапи

# 693
Имахме доскоро такива пантофи тип чорап с бутончета отдолу и малко дунапрен, и много бяха удобни, но не изолират добре от плочките:

Вече сме с топли пантофи с велкро. Доста се чудех и аз, и питах какви да купим. В края на краищата заложихме на Gezer и те просто паснаха и се срастнаха перфектно с крачето на бебка. Сега си щъка с тях у дома и са ѝ много удобни.
Междувременно имаме и такива чорапи с гума, но не се чувства много сигурна с тях, а и май ги взех по-големи:

Дами, какви пантофки слагате на крачетата вкъщи на дечицата?
Миналата зима все още не ходеше детето ни и не съм гледала пантофи, но ми се иска да има на крачетата, че сме с плочки вкъщи.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 15:10 от bubastet

# 694
  • до най-прекрасния мъж
Едни розови от Декатлон с велкро носи вече втора година. Много са удобни, леки и изолират перфектно.

# 695
  • София
По-плътни чорапи с топчета отдолу. При нас е мрамор и плочки и краката са топли така. Пантофи с 300 зора слага само в градината.

# 696
Здравейте! При пътуване на дете в чужбина само с единия родител, дали декларацията следва да е преведена на английски език или е достатъчно да се покаже при проверка само нотариално заверената българска версия?

# 697
Също се интересувам, но в обратна посока.
Чужбина -България. Дали има разлика? Трябва ли да бъде в случая на немски, английски и български? И изобщо нужна ли е нотариална заверка или подпис на другия родител е достатъчен?

Здравейте! При пътуване на дете в чужбина само с единия родител, дали декларацията следва да е преведена на английски език или е достатъчно да се покаже при проверка само нотариално заверената българска версия?

# 698
  • до най-прекрасния мъж
Има промени, проверете. Доскоро трябваше да има нотариално заверена декларация на български език. Тя се представя само на БГ граничарите. Другите не ги интересува чие е детето. Писа се, че тази декларация отпаднала, но не зная дали само за ЕС. Аз бих взела със себе си. Но не е нужно да е преведена.

# 699
  • София
При пътуване в Шенген не ми искаха нищо. Даже не питаха това дете с един или двама родители лети.
Летях със сина ми до Англия. Нотариално заверена декларация + оригинал, копие и оригинал на акта за раждане.
Аз носех единствено нотариално заверена декларация (копие). Митничарката много ми помогна тогава. Жива и здрава да е.

# 700
Въпроси към тези, на които мъжете работят от вкъщи - има ли детска стая бебето,? кога го отделихте? и в коя стая работи мъжът ви? Моят отказва да работи в кухнята/хола, било шумно, постоянно имало някой, там се храним, а в спалнята, дори и да махнем кошарата,няма място, където да се сложат стол и бюро. Терасата не е остъклена, отказва да я остъклим, т.е.и тя не е вариант.
Нашата госпожица вече навърши годинка и половина и има нужда от стая, пространство за игра, а единственото място, където може да се нанесе е офис-стаята, но мъжът ми също има нужда от място и то да е спокойно.

# 701
  • София
Офис и детска ни е едно, но голямото ходи на градина през деня, а играчките и на двете деца са във всекидневната. Като преместим и второто дете в другата стая ще му мислим, но тогава единствен вариант ни е офис и спалня в едно (и за двама ни) или да ходим в офис постоянно. Когато и двете деца са в нас,  мъжът ми е повече в офис стига да е здрав иначе няма шанс да успее да работи в нас.

# 702
Хора, бебето го хвана диария от няколко часа. Може ли да давам ентерол, защото никъде не пише от каква възраст е. На 9м е почти. По това време не мога да търся ЛЛ, само ентерол имам вкъщи,но ме е страх да дам. Моля някой ако знае със сигурност да пише...

# 703
Хора, бебето го хвана диария от няколко часа. Може ли да давам ентерол, защото никъде не пише от каква възраст е. На 9м е почти. По това време не мога да търся ЛЛ, само ентерол имам вкъщи,но ме е страх да дам. Моля някой ако знае със сигурност да пише...

Не съм давала ентерол, но мога да препоръчам следните неща:
АМ лечебна хумана
Спрете временно млечни
Давайте хидратин
Успех!

# 704
Аз съм давала ентерол на сина ми когато беше на 5 месеца. По две пакетчета на ден- сутрин и вечер. Не помня обаче колко дни. Смекта може да пробвате, но надали ще иска да я изпие.

Общи условия

Активация на акаунт