Любители на котки - Тема 196

• 31 927
  • 770
  •   1
Отговори
# 45
Изпуснала съм новата тема.
Шарлот,точно вчера,когато купувах препарати за комари,медузи,кърлежи и подобни за БГ,си мислех,че тук комар не ме  е ухапал толкова години Няма!
Ще се запиша със стари снимки.

# 46
Искам да ви се оплача... Оставиха ми Слънчи на произвола на съдбата... И сега не знам как да действам.
Миналата събота звънях в Провет, док рече "не го водете, че от стрес ще вдигне още повече креатинина. Слагайте му венозно система." Викам окей, ще го осигуря това при нашата вет тука... А то какво... Не можаха да му сложат един абокат двама вета (единия уж го държи, докато другия го боцка). Много буйствало било моето момче... Мен ме изгониха да чакам отвън, да не гледам как става тази манипулация... Следователно мой Слънчи сигурно си е помислил, че го "оставям" при някакви си непознати да го ръчкат и ударил два шута със задни лапи... Но пък си беше толкова изтощен милия, че едва ли е бил в кондиция да ги пребива... И си ни отпратиха, да съм си му слагала вкъщи подкожно... И цяла седмица се мъчим, писна му да му слагам системи, да го боцкам по няколко пъти на ден... Без системи е обречен. Но тези системи подкожно не вършат същия ефект от венозното, което трябваше да го оводнява 24 часа...
Чудя се да го водя ли до Пловдив все пак, с риск да се влоши от стрес или какво да правя... Rolling Eyes Стационарът също не е избор...
Скрит текст:
Остава да се науча и абокат да слагам... Close И тогава, както казва Ване, тия ветове за какво са - да вадят кърлежи само и да слагат ваксини ли...

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 04:58 от amy_nka

# 47
Как успяват да заемат тази йога поза?

На село едно от котетата сигурно е със счупено задно краче. Утре ще го видя и ще го отведа на вет. Дано не е счупено, а навехнато.

# 48
Аминка, аз бих го завела Слънчи на ветеринар, въпреки стреса. Но ти си познавш котето най-добре. Дано се оправи, успех Hug

# 49
  • София
Чита с новата играчка, засега мижав интерес Simple Smile

Всички котенца да са добре и здравички.

# 50
  • Варна
Аминка, защо не пробваш пак при вашите ветове, като този път останеш там по време на манипулацията? И ако имат притеснения от евентуална агресия, нека го сложат в "усмирителната риза" и така му сложат абоката. По мое мнение единствената причина да не сложиш абокат на болно същество, е да не можеш да хванеш вена по непреодолими причини, но дотук за такава не си писала.
Аз предлагам да говориш пак с ветовете и да се разберете да му сложат абоката.
За котето Спарки се радвам много, че е по-добре. Предполагам, че и пишкането ще възстанови, щом другото е вече наред. Стискам палци.
Актуална снимка на Добренце, което не смее да излезе навън, а стои плътно залепено за мен.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 12:17 от NoProblems

# 51
NoProblems, когато някой ти каже "еми, няма да можем..." веднага ти става ясно, че не му се занимава... Ама викаш да се направя на ударена и нахална...? Rolling Eyes
Кръв му взеха без проблем, т.е., проблемът явно не е в намирането на вената... Rolling Eyes

# 52
  • Варна
На тях може и да не им се занимава и да им е все едно, но за Слънчи не стоят така нещата. И дори да трябва да преглътнеш няколко пъти и да се направиш на нечула и неразбрала, по-добре ако може да му спестиш стреса от пътуването.
Да им се не види  и на тези ветове, ако беше тяхното коте, пак така ли нямаше да могат! Но ти не се отказвай, Слънчи на теб разчита.

# 53

Оливър става на две годинки днес❤.
Тази сутрин ни събуди още в 3 часа. Скимтя пред входната врата, драска по вратата и дрънка ключовете до 6 часа. Дано дълги години да ни е жив и здрав миличкия ни🥰💕❤, но какво ще го правим с този мерак непрекъснато да е навън, не знам.

# 54

Сега остава да го опазим тоя абокат... Сложиха му 200 мл рингер и малко Б-комплекс...

# 55
ЧРД! Жив и здрав и много игрив да е Оливър Balloon

# 56
  • Варна
Да е жив и здрав Оливър и все така игрив и жизнен Simple Smile много е хубав и как му отива това зелено на очичките, не е истина.

Браво на Слънчи, герой е той! Ще го опазиш, Аминка, ти си нашият гуру тук по мед въпросите, кой ако не ти ще опази. Дано е минало без много драми и да се закрепи слънчицето вече (ако е ОК, сподели повече как е Слънчи).

# 57
Роси, да е жив и здрав и много игрив Оливър! 😻 И да, много е хубав сред тревичката! ❤️
Amy_nka, стискам палчета за Слънчи и чакаме новини. Подкрепям мнението на NoProblems, че ще се справиш, можеш, винаги те чета много внимателно, защото знаеш и четеш. Ако имаш нужда и мога  да помогна (знаеш с какво) пиши ми, можеш да разчиташ! Гушкам те и ти желая по - малко тревоги!😻❤️🤗

# 58
Здравейте на всички!
Дойде ред и аз да потърся съвет за нашето коте. Предстоят ни отпуски и там, където се надявах да я приютят временно, явно няма да стане.
Гледам разни хотели, но направо сърцето ми се свива от кутийките за настаняване -метър на метър. Котето ни е на 8 месеца, енергична и обича да тича и щурее, няма как да я затворя така за две седмици, примерно.
Мислих за познати и съседи, но не се сещам за подходящ човек, който живее близо.
Отделно се притеснявам да дам достъп до дома ни на напълно чужд човек от сайтовете за гледачи.
Ако някой се сеща за друг вариант или хотел, където котето ще има повече пространство или по-нормални условия, моля да препоръча.
Намираме се в София, в сравнително комуникативен квартал.

# 59

Пази пицария та в кв Лозенец

Общи условия

Активация на акаунт