Любители на котки - Тема 196

• 32 379
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ани, жив и здрав да е Блеко Heart

# 571
Честит да е рожденика Блеко!
И аз ако не сложим целия пауч, сега в жегата го прибирам в хладилника,но вадя поне половин час преди да го дам, да не е много студен. Не съм забелязала предпочитания при Оливия, яде всичко като ламя.
Вилните приходящи също хапват добре, но вече мяукат за пауч и те. За съжаление едната дворна, дето искаме да я хванем и кастрираме пак е с бебчо, онзи ден го доведе, но то се крие и само отдалеч го видяхме. Този път е одрало кожата на мъжкия, мислим, че той е таткото. Сега са голяма любов , преплитат опашки

# 572
Честит да ни е Блеки! Много да е здрав и гушлив.Hug

# 573
Честит рожден ден на Блеки! Още два пъти по толкова години да е с вас!
Да не е отишъл да хваща мишки да ви почерпи? Simple Smile

# 574
Честит рожден ден на  Блеки 🐈‍⬛

# 575
Честит рожден ден на Блеки! Да е жив и здрав и игрив и още дълги години да се радвате взаимно на компанията си Balloon

# 576
  • До хладилника, който обичам
Игрив да е Блеки!

Аз мазах челцата на моите с рибено масло.Мирише силно и неприятно и козината стои като гелосана,но тогава нямаше значение за мен.Имам 2 бутилки в хладилника все още.
А как реагираха котките на това мазане? Бяха ли по-близки?

Моите си играят и се гонят, боричкат, но дотам - Цура обича да гони Минка и да бяга от нея, като си играят, но на физическа борба с цел игра не реагира с удоволствие и видимо се дразни. Минка е супер дружелюбна към всичко и всички и съм сигурна, че ако Цура я допусне, ще спи с нея с удоволствие. Вчера мина съседът с кученцето си, Минка с вирната опашка и леко опасение го доближи смело и даже се подушиха накрая от близо. Много добра и доверчива душичка е, дано само някой да не ѝ навреди заради това доверие.

Пауч слагам в хладилника понякога, ако имам отворен и няма да се даде целият веднага. Преди да го дам, слагам за няколко секунди в гореща вода, не само заради котките (въпреки че не са казали да имат против), но и по-лесно се отделя от стените на пликчето.

Намерих си гледач за котките, докато ни няма. Детето на съседите, на 10, ще идва да ги храни сутрин и вечер и да ги прибира за през нощта с вечерното хранене, което ми беше основният проблем. Преди приятели идваха веднъж на ден, но старата ни котка излизаше свободно, не я затваряхме вътре за през нощта. Хлапето е много добро дете и обича животните, сигурна съм, че ще подходи много отговорно. Ще му платя, защото си е отговорна работа, пък и гради добри навици.

Ето тук една къпана мацка. Имаме проблем по хората и ветеринарят препоръча за момента да къпем и котките 2х седмично с препоръчан шампоан. На препоръка добре, но Цура категорично отказа да участва, от бебе не съм я къпала и съвсем е забравила, бореше се като тигър още с намокрянето на лапите и избяга, а после прекара 2 часа в близане на лапи с дълбок потрес. Минка, милата, не беше ужасно щастлива, но стоя почти изцяло мирна, после се отърси и изсъхна за 30 минути, козината ѝ е много къса и като че ли е основно подклас, много удобно. Следващия път ще вкарам лакомства за близане на помощ, дано поне веднъж да успея да изкъпя Цурето, преди да тръгнем на почивка.

# 577
Ах, как обичам да къпя котешки бебетааа. Обаче, големите рядко приемат банята с кеф. Направо си е война с жертви. Joy
Минка наистина е душичка! То й личи. Heart Eyes

# 578
Миналата седмица беше останал половин пауч и го сложих в хладилника. На следващата вечер го дадох на Дара и я преряза корема. Не ги яде за първи път. Определено не мисля да си го причинявам пак, че каква бомба беше...Laughing Иначе забелязвам, че предпочита прясна и студена водичка. Ледчетата само ги перка с лапа за игра.

# 579
Честит Блеки и от нас - Сивака и Феликс! Tada

# 580
Честит да е Блеки! ♥️🐾
Купили сте си нова възглавничка, а?

# 581
  • До хладилника, който обичам
Сигурно преди неведнъж е обсъждано, но нали отсъствах доста години от темата. Като малка имах книгата "Домашната котка" от Анемари Фогел и Хайнц-Еберхард Шнайдер, издание от далечната 1988-ма. Чела съм я толкова пъти, че почти я знаех наизуст. Книгата е старичка, но голямата част от информацията в нея е адекватна и много достъпно поднесена за всеки, който тепърва ще отглежда котка или пък не е запознат толкова добре с особеностите на гледане на коте; има и много симпатични илюстрации. Намерих я сега сканирана и слагам линк, ако на някого му е интересно.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 18:46 от Бу

# 582
AnyHr, да е жив и здрав и много игрив Блеки, дъъъъълги години да му се радвате!😻
Аз от вчера съм в някаква яка въртележка - споменах ви за прецакания климатик, но с майсторите съм на камък... Нищо и утре е ден ще продължавам да търся по - свободни, ако не ще се запишем за ред. Днес ставам отивам да се мия в банята започва да излиза вода от всякъде от батерията 😆. Карай..
по - добре се омих, 😆 не беше много страшно освен за Линош - драсна с 200 като тръгна водата, ама кой я кара да ме следва... Направих клипче и се обадих на майстора дето ми сменя батериите и душа тази година, уж нови,та щеше да идва, ама ще е друг път май, май, че  ще се тръгва на работа....По обед докато бях на работа ми се обажда кака, хладилника пищи се не трае, викам си Божеее, какъв е тоя апокалипсис в нас. Като се прибрах изключих - включих - тръгна... Ох... добре... поне за сега... После реших да пусна една пералня набързичко, да му се не види като взе нещо да стърже вътре, акъла ти взима, а  то една мишка с пръчка мататаби вътре и как се озова там не разбрах, а Линош навряна зад вратата в стаята, сигурно  ѝ се продъниха ушите днес от сутринта. Нищо де види му се края на този странен ден. Дано е само това! 😉

# 583
Честит Блеки!
Ние сме в грижа с кучето, не са добре нещата. Не сме спали. Детето се поду от рев. Сина само беше нахранен и не сме го видели повече.

# 584
Здравейте! Идвам с питане.

Купихме нови паучове, някакви от Лидл. То хубаво, но малкият започна да повръща от тях. Обикновено майка му е претенцията, тя такива неща като консерви не уважава и всичко се повръща демонстративно, но с тези паучове не е имала проблем.

Ще сменим паучовете, но аз друго си мисля, малкият (Вълчо) яде много бързо. Имам чувстмото, че не дъвче, а гълта всичко. Възможно ли е заради това да повръща? Или да преяжда? На ден изяжда около пауч и половина, най-много два, през цялото време иначе имат гранули.

Общи условия

Активация на акаунт