Любители на котки - Тема 196

• 32 365
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Идвам с питане.

Купихме нови паучове, някакви от Лидл. То хубаво, но малкият започна да повръща от тях. Обикновено майка му е претенцията, тя такива неща като консерви не уважава и всичко се повръща демонстративно, но с тези паучове не е имала проблем.

Ще сменим паучовете, но аз друго си мисля, малкият (Вълчо) яде много бързо. Имам чувстмото, че не дъвче, а гълта всичко. Възможно ли е заради това да повръща? Или да преяжда? На ден изяжда около пауч и половина, най-много два, през цялото време иначе имат гранули.
Колко е голям Вълчо? При мен Дара е повръщала само веднъж от храна. Жената на която я оставяме да я гледа докато ни няма тъкмо я е била нахранила и  не се бяхме разбрали нещо. Аз и сложих да яде и тя от лаkомия изяде всичко. След това върна поръчката и от лакомия искаше пак да си я изяде. Няма оправия с тая котка. Та мисълта ми е, че ако нон-стоп има гранули и си е лакомо и яде доволно и е малко котето, то напълно възможно е да  му е дошъл в повече пауча. Т.е. колкото и да му се сложи все ще яде.

# 586
Да е жив и здрав сладък Блеки!
Явно чета между редовете, обаче, рибеното масло на челцето, за да се оближат ли се слага?
Нашият, оперираният, си върна навиците. Хапва си, следим го дали редовно ака и вече иска да играе любимите си игри, но те са с човек. Ходи след нас и се кара и се приготвя в ловна поза.
Нямам много голям проблем, но все пак - не можем да сменим детската храна, то и от нея малко хапва. И хем си казвам, че е по-добре, че не е ящен, защото заедно с коремната операция го и кастрираха, хем ми се иска да се храни пълноценно и да е здрав. Хапва и по малко сьомга, колкото голям орех или колкото едно цариградско кюфтенце. Предполагам, че така наваксвам с омегата.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 19:38 от milanda

# 587
Здравейте! Идвам с питане.

Купихме нови паучове, някакви от Лидл. То хубаво, но малкият започна да повръща от тях. Обикновено майка му е претенцията, тя такива неща като консерви не уважава и всичко се повръща демонстративно, но с тези паучове не е имала проблем.

Ще сменим паучовете, но аз друго си мисля, малкият (Вълчо) яде много бързо. Имам чувстмото, че не дъвче, а гълта всичко. Възможно ли е заради това да повръща? Или да преяжда? На ден изяжда около пауч и половина, най-много два, през цялото време иначе имат гранули.
Колко е голям Вълчо? При мен Дара е повръщала само веднъж от храна. Жената на която я оставяме да я гледа докато ни няма тъкмо я е била нахранила и  не се бяхме разбрали нещо. Аз и сложих да яде и тя от лаkомия изяде всичко. След това върна поръчката и от лакомия искаше пак да си я изяде. Няма оправия с тая котка. Та мисълта ми е, че ако нон-стоп има гранули и си е лакомо и яде доволно и е малко котето, то напълно възможно е да  му е дошъл в повече пауча. Т.е. колкото и да му се сложи все ще яде.

Три месеца стана, че и още суче от майка си, което е друг казус, ама какво да ги направя. Най-вероятно и от там му идва в повече храната, но аз много не мога да схвана дали реално суче или имитира дейност, защото и това четох в интернет. Направо ме изнервят с това ядене, все едно свинчета отглеждам. Grinning

Ще пробвам да го сложа на дието малко, че то колко може да побере..

# 588
Пауч и половина и ако и гранули си яде доволно според мен е много за 3 месечно. Лакома котка само на дозировка и в определени часове. От опит казвам, че ще си остане лакома за цял живот, но поне няма да повръща.😃

# 589
Абе и аз така си мисля, ама ме манипулира с един жален вой. Grinning

Ще го сложа малко на режим, пък да видим. Grinning

# 590
  • на брега на морето
Нашият, оперираният, си върна навиците. Хапва си, следим го дали редовно ака и вече иска да играе любимите си игри, но те са с човек. Ходи след нас и се кара и се приготвя в ловна поза.
Сутринта понечих да питам за котарака.Simple Smile

# 591
  • София
Благодаря, момичета! 🤗😘
Блеко вече е в сеньорската възраст, каква ти игра, е така е цял ден... и инспектира ремонтните дейности 😅

Блеки от малък е научен на режим- сутрин и вечер пауч (сърца, воденички, месца) и малко гранулки за десерт или като наградка. Той си знае и си търси храната в определеното време.

Milanda, радвам се, че нещата при вас са вече ОК! Браво на момчето!

Cardhu, стискаме палци и лапички за прекрасното ви "старче"!

Lusia, аз така знам- "едно зло никога не идва само". Че ще се справиш, е сигурно, ама дано да няма повече емоции от този род. 🤗

Дописвам: драл се е някъде снощи моят разбойник, сега видях и обработвах раната.
Остаря и не му идва акъла... Котки не смеят да идват у нас вече и той ходи да ги бие у тях... 😹

Скрит текст:

И в едното ухо има яко надрано.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 19:12 от AnyHr

# 592
Много обича да е мокро. Преди малко прикапа, колкото да ми разкаля прашната тераска, но той е много доволен.

# 593
Cardhu, стискам палци за любимеца, душичката, толкова ли е зле, че детето се подуло от рев? Милите... Много е гадно да си безсилен пред мъката на едно хайванче, дано има начин да го стабилизират, той беше голям на годинки доколкото помня. Стискам много палци! 🙏🤗 И ви гушкам...
И аз ви занимавам с моите глупости - бели кахъри са това, ще се справя както винаги - едно по едно, ама ето от здравето по - важно няма, за да са ни спокойни душичките. Cardhu, пиши ни как е, водихте ли го на ветеринар?

# 594
Моят сивия котарак редовно повръща като яде бързо. Много ме е яд, щото понякога даже в самия диспенсър повръща след като се е натъпкал, красота!

Днес сварих малко сафрид. Кучето яде и ушите й плющяха. Двете котешки претенции помирисаха и се фръцнаха. Дадох на уличните, направо щяха да се избият. Това показвала ли съм го.. Simple Smile

# 595
Кардю снощи не можа да стане сам. Приплака даже. Говорехме си с мм докато му помагахме да се изправи, за това, че вървим към едно тежко решение. Дъщеря ни си постла  едно одеяло до кучо, гушна го и зарида. Мм се скри да поплаче и той. Аз преглъщах сълзи. Но Кардюхата е на почти 18 години. Голям и тежък. И затова са разделени със Сина. Котакът е млад и силен. Играе му се. Кучето иска спокойствие и се криеше в ъглите, когото пускахме Сина долу. Сега всеки е на етажа си. Сина скача и тича. Кардю доизживява определените му земни дни на спокойствие.

# 596
Ани, честит да е рожденика Блеки! Жив оздравяване да ви е още мнооого дълго❤
Cardhu, стискам палци и аз за твоето кученце❤. Дано да има късмет милото🙏!

# 597
cardhu, гуш от мен и котешката дружина за Кардю. Миличкият. 🤗🤗🤗

# 598
Cardhu, не се отчайвайте веднага, може да го вдигнат, само да попаднете на читав ветеринар. Знам, че спамя, но ще напиша, когато Рекси не можа да стане за пръв път го сложихме в одеало и на ветеринар, оставихме го на стационар и на другия ден си го взехме на крака, след 4тото такова отпадане не можахме да го вдигнем, изпускаше се, наддигаше жално главичка, е тогава вече... нямаше какво да направи доктора, жалко, че и него го няма вече, но ще го благославям цял живот! Един път ми го върна след инсулт и три пъти ми го вдигаше след яко схващане на задните крака и невъзможност да стане и то във времена, когато носих изследванията в човешки лаборатории, нямаше такива големи клиники като сега.
Дано си има още дни и без мъки, и даааа големичък е на годинки, защото е гледан добре и обичан. Гушкам ви много и дано имате добър ветеринар!❤️
Извинявам се за спама, ама... 🙏

# 599
  • София
Кардю, много съжалявам. Дано да успеете да го вдигнете и да има още спокойни дни Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт