Любители на котки - Тема 196

• 32 869
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Момичета да ви попитам.. храня бебе-коте на два месеца с пауч за малки котета даже наскоро й взех гранулки.
Обаче има нещо като разстройство вече седмица. Изпражненията са течни и като ходи до тоалетна съм я забелязала, че доста мяука, явно нещо я боли.. дупето чак й е червено. Да не би да е от храната?
Уж се съобразявам .. днес за пръв път й дадох гранулки дано се запече малко.
Моля за мнение.. ветеринаря е тук само вторник и четвъртък, а точно тогава пък имам 12 часови смени и направо не знам какво да правя.. притеснява ме.

# 391
  • София
Най-вероятно е от храната. На моята и действа добре само и единствено птиче месо - от всичко друго се разхлабва. Гранулите също е много капризна, яде за чувствителен стомах. Дадох и малко обикновени гранули - веднага се разхлаби. Направо много капризен стомах. Пробвай пауч с птиче месо, изпражненията трябва да са на сегменти - демек доста сухи, така ни обясни ветеринаря. Като яде правилна храна веднага се оправя, да минава бързо.

# 392
Най-вероятно е от храната. На моята и действа добре само и единствено птиче месо - от всичко друго се разхлабва. Гранулите също е много капризна, яде за чувствителен стомах. Дадох и малко обикновени гранули - веднага се разхлаби. Направо много капризен стомах. Пробвай пауч с птиче месо, изпражненията трябва да са на сегменти - демек доста сухи, така ни обясни ветеринаря. Като яде правилна храна веднага се оправя, да минава бързо.

Ясно .. Ами аз й давам с пилешко. С консервите нямаше проблем, но зоомагазина в града ни е затворен и сега пазарувам от Билла. Пак й взимам пауч за малки котета с пилешко. Днес рискувах и взех със сьомга, но го яде.. и гранулки взех с пилешко. Дано от гранулките се запече малко.. 🥺🥺

# 393
Нашето бебе основно пие бебешко мляко с биберон. Добавихме и беб. гранулки. Малко Смекта разтвори и внимателно дай със спринцовка. Разстройството е опасно за толкова малко коте.

# 394
  • София
Ако има смес в пилешкото (например говеждо) моята специално се разхлаби веднага и от комбинация. Само и единтсвено чисто птиче месо. Като цяло ме посъветваха да не и сменям храната изобщо, за риба не си и помислям да и давам все още. Междудругото и готвих пилешко с ориз и морков, плюс малко зехтин - много добре и подейства това. Чисто бяло месо, 1 морков, 2 с.л. ориз - вари се и заедно с водата се пасира, накрая добавих и 2 с.л. зехтин и разбърках. Много добре и подейства също на стомаха това. Та може да пробваш и домашна храна. Ето я Бела Марчела- вече на 4 месеца, слабичка и много сладка Simple Smile

# 395
Мнооого красива Бела❤🥰.

# 396
Ако има смес в пилешкото (например говеждо) моята специално се разхлаби веднага и от комбинация. Само и единтсвено чисто птиче месо. Като цяло ме посъветваха да не и сменям храната изобщо, за риба не си и помислям да и давам все още. Междудругото и готвих пилешко с ориз и морков, плюс малко зехтин - много добре и подейства това. Чисто бяло месо, 1 морков, 2 с.л. ориз - вари се и заедно с водата се пасира, накрая добавих и 2 с.л. зехтин и разбърках. Много добре и подейства също на стомаха това. Та може да пробваш и домашна храна. Ето я Бела Марчела- вече на 4 месеца, слабичка и много сладка Simple Smile

Много е красива! Каква порода е?

# 397
Бела 🥰

Аз в началото на месеца има една котка, нали така... Еми към днешна дата имам три 😆🥰
Запознайте се с Юлия (работно заглавие, докато се прибере мъжът ми, който,  ако не  ме изгони ще я кръсти).

Ходих аз днес да купя храна на старшия гном и бебе гном. В клиниката,  в която пазарувам,  не където се лекуваме. И жената ме видя, че вземам пауч за малки котетс, разговорихме се. И аз и обяснявам, че взехме бебе,  уж за двора, ама на мене не ми се пуска на вън. Не знам как стана  на въпрос, че са излекували домашна котка,  пусната на улицата и озовала се при тях със счупен таз... Попита ме искам ли да я видя, аз, разбира се,  казах да... Тя ми се намърда в полата и се размърка. Аз, като цяло,  нямах много избор. В момента е в предварието, защото нито гном старши, нито мъжът ми ще преживеят още една котка ( мъжът ми преди мен не е бил коткар). Още водим првговори гном 2 да остане вътре. Та котанка ще е твърдо за двороа. Утре сутрин ще пием кафе на вън и ще видим как ще върви. Изключително мило същество, гуши се и мъря. Обезпаразитена, ваксинирана и кастрирана.

# 398
Бързо напредваш с бройката Heart

# 399
  • София
Днес се зарадвах на едни младежи.
Галеха коте на тротоара на оживен булевард. Светна зелено за пешеходците и пресякох. Обърнах се да ги видя. Единният младеж го беше гушнал и пресичаше. Пипнах мъника. Видима възраст 1-2м. Само помолих да не го оставят около булеварда и тийна каза "няма, взимам го". Щели да го оставят на човек, който гледал котки.
Добра младеж расте.

# 400

Моето момченце - оперирано.
Във вторник сутринта майка ми се обади, че е повръщал цяла нощ - имало 10см въже в повърнатото. Обаче аз съм на работа. В късния следобед ходихме да го вземем и го водихме в клиниката на рентген. На другия ден рано го заведох на вливка и направо взеха решение да го режат, защото повърнатото беше кърваво и ужасно зловонно. После ми казаха, че без операцията е било невъзможно да му мине - бил е задръстен открай докрай. Показаха ми вълма - сплъстени като кече. В четвъртък си го взех.🐈
Но... не е добре. Вял поглед, приема само по десетина гранулки от дланта ми, а му купих сто вида пастети. Вода едва пие - спира и нослето му свири като запушено, а като е легнал се чува някакво хъркане, свистене. Вчера не е пишал, чак тази сутрин малко. Още не е и акал, амо то досега и нямаше какво.
Не мога да му давам хапчетата, те са антибиотик, деган, за болки и едно за червата. Пробвам всичко, което съм прочела.
Днес неделя, в понеделник сме на работа, чак вечерта ще можем да отидем на преглед.

# 401
  • София
Благодаря 🥰

Много е красива! Каква порода е?

Британска сребърна чинчила 🥰

milanda, стискам палци да се оправи котето Gift Heart

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 09:44 от malka maimunka

# 402
  • на брега на морето
Миланда, с Рафаела беше същият случай и я оперираха моментално след като видяха рентгена, просто грабнаха клетката от ръцете ми. Нейният случай беше по-лек; но да питам - вие не видяхте ли някакви признаци - почти спиране на ходенето в тоалетната, непрестанно лежане, ограничаване на храненето? Да се съберат толкова косми не е от ден-два. Може да загният черва и тогава е страшничко. Сега му давай малцова паста против космените топки и МЕКА храна поне десетина дни - пауч, пастет, супи - всички котешки естествено. Ще се оправи котето, боли го и му е само до ядене. Рафаела реагира бурно след операцията. Когато я сложих на леглото започна да трепери, после скочи на бюрото, легна и пак затрепери; добре че у нас беше дъщеря ми, зави я с пуловер и спа непробудно няколко часа.
Моля те, пиши всеки ден как е котето.

# 403

Моето момченце - оперирано.
Във вторник сутринта майка ми се обади, че е повръщал цяла нощ - имало 10см въже в повърнатото. Обаче аз съм на работа. В късния следобед ходихме да го вземем и го водихме в клиниката на рентген. На другия ден рано го заведох на вливка и направо взеха решение да го режат, защото повърнатото беше кърваво и ужасно зловонно. После ми казаха, че без операцията е било невъзможно да му мине - бил е задръстен открай докрай. Показаха ми вълма - сплъстени като кече. В четвъртък си го взех.🐈
Но... не е добре. Вял поглед, приема само по десетина гранулки от дланта ми, а му купих сто вида пастети. Вода едва пие - спира и нослето му свири като запушено, а като е легнал се чува някакво хъркане, свистене. Вчера не е пишал, чак тази сутрин малко. Още не е и акал, амо то досега и нямаше какво.
Не мога да му давам хапчетата, те са антибиотик, деган, за болки и едно за червата. Пробвам всичко, което съм прочела.
Днес неделя, в понеделник сме на работа, чак вечерта ще можем да отидем на преглед.
Стискаме лапи за това момченце! Много е важно да му даваш антибиотика. Ако през устата не става, инжективно. Третият клепач вижда ли му се? Възможно е да му се е реактивирал някой вирус от падане на имунитета. За съжаление, също е възможно, да е хванал нещо и от клиниката. И също е възможно да е от упойката. Моята Шушу свиреше и хъркаше като таралежче след кастрацията. Уж беше с инхалаторна упойка. Все едно имаше вода по дробовете.
Имам един черньо с настървен апетит, дето пред очите ми налапа найлона от дъното на тарелка с месо. Не можах да го издърпам от устата му. След два дни и той повръща, успял е да повърне найлона, но колко от него може да е останал в корема му - нямам идея. Седмица по-късно и той е вял, няма апетит, ограничи движението, заслабна, понякога яде, понякога -  не яде. Колата ни се повреди за късмет... Няма как да го заведа на рентген.

# 404
Това, което извадиха от корема му, е от въжето, което е изял. Майка ми има едни удобни рафтове с щайги с орехи на терасата, и със завески и той много харесвал да се крие там. Там си е намерил въженцето и ял, сигурно няколко пъти.
Никакви паучове не иска. Само гранули точно от неговите хапва от ръката ми по десетина, когато го помоля. Не знам как да го дам вече този антибиотик, по 5 минути му стискам устата и тъпото хапче не се разтваря, а той, хитрягата не го гълта.Разтворих в малко вода, стрит на прах, изстрелях му го със спринцовка, повърна го с давене.

Общи условия

Активация на акаунт