Любители на котки - Тема 196

• 31 902
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Моята продължава да кърми тримесечното си “бебе” и вече не знам какво да правя. Време ѝ е за вътрешно обезпаразитяване, някой има ли опит в подобна ситуация?

# 706
  • на брега на морето
Мисля, че на три месеца още е кърмаче, но може да се премине към храна за малки котенца. Изчислихме горе-долу на каква възраст е Рафаела, очите й бяха още сини, захранихме я с пастети за нейната възраст от ДМ. После намерихме бебешки гранулки и така.

# 707
Не, не, той си яде всичко, просто се лигави, обаче мога ли да ѝ дам хапчето при това положение? Нашият отива към 4 месеца, скоро ще я настигне по размери и направо изглежда смешно това кърмене, ама като му дава. :д

Иначе, със сини очички е под 3 месеца със сигурност. Според ветеринарката трябваше да го отбие около втория, ноо, предполагам, защото ѝ е едно и няма такива мераци.

# 708
  • Варна
Всяка вечер, като се приберем от работа с моя мъж, има ритуали по посрещането. Първа е Тигрето. Чака зад портичката. Ако идва отвън, минава покрай нас, влиза от нейния вход и застава зад вратата. Като отключим и влезем, се тръшва и я помилваме. После се качваме по външните стълби, изчакване да ни изпревари, защото докато се стрелка, може да ни спъне. И се нарежда на вратата на верандата.
Чувам Магито да мяука и ѝ казвам, че след малко ще отида при нея.
Влизаме вкъщи, Женето и Мила започват да се стрелкат напред назад, точат си ноктите на драскалките. Аз им казвам, че са на мама котенцата и патенцата и питам:гладни ли сте?
Женя започва силно да мяука, Милчето пак отива да наточи ноктите. Давам храна, излизам на верандата да дам и на Тигрето.
После отивам при Магито, разнасям я няколко минути на ръце и ѝ обяснявам колко е сладка. Давам храна. Чистя нейната тоалетна.
Връщам се при Женя и Мила, чистя и техните.
През това време Тигра се е наяла и моя мъж започва да ѝ чисти бодилите, докато я милва.
С комитета по посрещането е много приятно да се прибереш у дома!  Grinning

# 709
  • на брега на морето
Май докато кърми не трябва да й даваш такива препарати.
Обожавам гледката на кърмеща котка. Освен да махаш бебето, когато суче?

# 710
  • DE
Здравейте,
моля ако може някой да ми даде следната информация дали в България
може да се закупи следния мехлем

Трябва ли за покупката рецепта?
От сърце ви благодаря предварително

# 711
Моята продължава да кърми тримесечното си “бебе” и вече не знам какво да правя. Време ѝ е за вътрешно обезпаразитяване, някой има ли опит в подобна ситуация?
Обезпаразитявай я без проблем. То е вече голямо, няма да се натрови. Даже и него можеш да обезпаразитиш, ако има половин кило.
Brin, ето как изглеждат сложени пластмасовите решетки:

Горната се ползва за спане и понеже лесно се огъват с малко повече мерак и  бутане могат да си преправят отвор, ако не се закрепят допълнително. Само с крепежните елементи, включени към решетката не става.

Пораженията от опитите са по дограмата основно - надрани гумени уплътнения, а стиропорения перваз за пердето вече е почти изяден, защото се качват за почивка на горната решетка и си ръфат като им доскучее. Simple Smile

От лявата страна решетката не можахме да я монтираме на същата височина като дясната, защото механизмът за вертикално отваряне на прозореца е в горния ляв ъгъл на дограмата и оставаше една прекрасна дупка от десетина санта, затова сложихме още една допълнителна решетка.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 16:06 от amy_nka

# 712
Отиди и питай ветеринар, аз май давах на моята, но не помня със сигурност. Ти не бързай, майката си знае работата кога да го отбие. Само ще ти кажа, че ще е скоро. И моя Тобчо беше същият изяжда купичката с храната и търчи при майка си и да цоцка мляко. И това беше непрекъснато до четвъртия месец. И той беше сам и сигурно затова повече си го гледаше.
Обаче после гледката не става хубава, защото майката започва да го ръмжи, бие, гони, бяга от него. Поне моята беше такава и ми беше много мъчно. До преди дни да ги гледаш гушнати и спящи и изведнъж врагове. И така той си беше самотен и само спеше някъде. Него го изчаках да направи година и нещо и тогава беше кастриран, но въпреки това майка му не играе с него и до днес.

Нещо напоследък не ми остава  време за бг мама. Влизам за много кратко и чета любими теми набързо или такава, които имат много малко отговори и изчезвам.

Влезнала ми е от известно време една муха в главата. От много години искам да си имам померанка. За сега се спирам, защото не знам как ще се разберат толкова много котки и с куче, а и то с тях.
Тези дни попаднах на обява за осиновяване на померанки от затварящ развъдник. Бях на косъм да пиша на човека и да кандидатствам за одобрение. Малко ми беше фалшива чесно казано цялата публикацията. Много хора го бяха написали, но той твърдеше, че е админ на групата и нямало за какво да лъже. После почнах да си мисля, че са нещо болнички и затова искат да се отърват от тях. И още щяло да има, кастрирани щели да се дават. Малко съмнително изглежда всичко,  но 🤷🤷🤷

# 713
  • Sofia
amy_nka, страшно много ти благодаря за снимките!
Ама много сладко наднича този котьо 😄.

# 714
Стейси, напълни ми душата с комитета по посрещането! Щастлив човек си ти! Имаш толкова много!

# 715
Той мина през мъката на обезпаразитяването. Grinning Оказа се по-находчив от майка си и се сети да крие хапчето под езика, уви, има още да се учи. Тя ги гълта като бонбони. Grinning

Морковелка, благодаря за мнението! Иначе, надявам се разделята да не е много драматична при нас. Те и сега не спят заедно, само като суче стои при нея и ако си играят, през другото време всеки стои на различно място. Grinning

Благодаря за отговорите, ще изчакам още малко и ще видим.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 19:15 от savii_

# 716
Здравей! Не знам дали въпроса ми е точно за тази тема, но.. Котката на мой познат има постоянна кашлица. В края на 2023г се появи кашлица и повръщане. Ходиха на ветеринар, изписаха антибиотик, даваха му го 2-3 седмици и това беше. Имам подозрения, че може да има астма, но никой доктор не е споменавал такова нещо. Може ли да препоръчате ветеринар в София, който си върши работата и/или е открил астма на вашия котарак? - тази седмица е при мен котето и се притеснявам - искам да го заведем със стопанина му и да го прегледат и изследвания да се пуснат.

# 717
Моя е роден на 1 май, сучеше до средата на септември някъде. Същата година ходихме септември за последно море, но не помня точните дати и колко стояхме. Преди да тръгнем още цоцаше,  а след връщането майката вече беше почнала да го отбива. И въпреки това той беше супер нахален и понякога си изпросваше и по едно продължително кърмене. 4+ месеца е кърмен. И той беше станал по едър от майка си, и всичко друго ядеше, но си търсеше и млякото. Трудно се раздели и прие, че няма да може да суче. Дълго време след това  се опитваше да си изпроси, но майката започна да го бие, съска и ръмжи.

Пожелавам ти наистина след това пак да си живеят мирно, кротко и щастливо.

Малкият след хапчето го дръж около теб и го наблюдавай. Те чакат да се махнем и ги плюят 😂. Третото ми коте е същият хитрец и късно му разбрах номерата. Крие ги някъде в устата си, държи ги там докато не се махна  и ги плюе после.

# 718
  • Варна
Wonder woman, не съм от София, но скоро предположиха за дворната котка, че има астма. Направиха рентгенова снимка и да, котката ми кашляше. След лечението не се е повторило. Но да, диша тежко на жегата.

# 719
Кашлицата може и да е от сърцето. Много често ветеринарите бъркат сърдечната кашлица с проблем с трахеята.
Астмата не е ли с пристъпи на задушаване? Само веднъж съм виждала истински астматичен пристъп, майка ми го получи при разчистването на едни стари дрехи, явно от праха.. честно, помислих че ще умре. Добре, че има помпичка, та успя да си поеме въздух. И колега астматик съм имала, ама и той беше на пристъпи, с лоши дни и добри дни, а не постоянна кашлица.
Продължителна кашлица е много характерен симптом за болно сърце. Собствениците на котето да настояват и за преглед на сърцето, освен белите дробове.

Общи условия

Активация на акаунт