Краят на шоколада?

• 14 089
  • 269
  •   1
Отговори
# 240
Гана - вторият по големина производител на какао в света, ще увеличи с близо 45% цената, гарантирана от държавата, и изплащана на фермерите за следващия земеделски сезон
https://business.dir.bg/pazari/gana-smyata-da-uvelichi-s-blizo-4 … ledvashtiya-sezon

# 241
# 242
Аууу, 45%, много бе Cry

# 243
Значииии това, което стига до фермерите, няма нищо общо с това, което става по веригата и се вижда на борсата ..
На фермерите стига около 10% от борсовата цена. Примерно, ако на борсата е 5000 Е, фермерите я вземат 500...

# 244
Репортаж по темата в "Събуди се" по Нова. Опитват да правят шокафе - шоколад от кафени зърна. В Израел имат успех с отглеждане на някакъв устойчив сорт какао, а в някаква лаборатория се опитват да отглеждат какаови зърна във вана, без дърво.

# 245
Звучи като извращения някакви  Grinning

# 246
То лабораторно всичко ще могат да отгледат скоро. И нас така ще ни произвеждат, най-вероятно...

# 247
# 248
Ауу, как ми се дояде от тези описания Heart Eyes Между другото, за щастие не се сбъднаха предсказанията за шоколадов апокалипсис по празниците, цените си останаха поносими.

# 249
Наскоро си взех Бенджамисимо. Вкусни са и ми харесват. То чак след като ги взех видях, че са веган и не са с истинско мляко.

Кажете хубав шоколад с краве такова, моля

# 250
Вчера взех от Лидл "рус шоколад" на Fin Carre. Много приятен - кремаво-бял с карамелен вкус. На български направо са написали бял шоколад с карамел, но на опаковката си е blonde chocolate.

# 251
Вчера бях в Лидл, как не съм го видяла

# 252
Вчера бях в Лидл, как не съм го видяла

Не е при шоколадите, по регалите го търси, където слагат разни рандъм стоки, не им схващам идеята - от препарати за почистване до бисквити и шоколади Joy

# 253
Мисля, че слагат останали стоки от тематичните седмици. Ако имам път към Лидл ще го търся.

# 254
  • Mediterraneo
Спрях да купувам шоколад определено. В Лидл преди бяха супер евтини, вече под евро и 20 няма шоколад, дори обикновеният фин млечен. Да си ги ядат.

Общи условия

Активация на акаунт