Краят на шоколада?

• 14 180
  • 269
  •   1
Отговори
# 225
Не са на промо.

Иначе имаха преди няколко месеца промо. 6 шоколада за 26 лв и сега ме е яд, че не взех да се наям.
Едва ли  ще пускат пак такива цени предвид поскъпването.
И ме дразнят, че грамажа е малко.
Мисля, че повечето им видове съм дегустирала. Само един не съм. Той е лимитиран и рядко го пускат. С чубрица е Joy

# 226
Бенджамисимо винаги са били по 70 грама, не са намалили грамажа. Но са брутално вкусни всичките видове.

# 227
Хапнах си вече парченце от този https://zelen.bg/shokoladi/bio-vegan-naturalen-shokolad-80-bez-d … issimo?oid=101476 хубав е шоколада.
ето и другите, които ще опапкам. единият е на Vivani - немски

# 228
На Вивани и аз взех, но голям %, ще го отварям скоро.
Да кажа, че в лидл на промо е 85 % fin care Rolling Eyes

Ръката ми взе 4 броя, аз нямах общо.

# 229
Аз пък да кажа, че в Била всички тъмни Линдове са на 4.50, моята ръка взе от всички видове без да се консултира с мен...

# 230
Филми
Шоколад - с Джони Деп
Шоколадови сърца
Като гореща вода за шоколад
Чарли и шоколадовата фабрика - с Джони Деп
Хляб и шоколад
Матида
Уонка

И докато рових, намерих още един сайт за хубав шоколад, но тук нещата вече са бутикови. Ноо, обожавам трюфели и може да опитам една кутия.

https://shop.galisima-one.com/

# 231
Някой от Чиколати вземал ли е нещо? Попадах на техни видеа, много свестни хора, ама хич не са ми в района инак бих ги навестила. Ако някой нещо е опитал, моля да сподели Simple Smile

# 232
Някой от Чиколати вземал ли е нещо?

За пръв път чувам. Отивам да им гледам видеата и ще ходя сигурно. Има си хас.

Абе 20 лв един шоколад, тия луди ли са?

# 233
Жената сподели, че нито един продукт не заменят в това, което правят. Щом пише масло - слага масло, някакви кроасани гледах и преглъщах и съм се наканила да ида и да взема да ги опитаме, макар като гледах сайта да ми се видяха скъпи, но пък май не са чак толкова малки като грамаж. Аз затова питам за мнения Simple Smile

# 234
Ок, но все пак 17 лв.
А едно малко кръгло десертче - 10 лв.
https://www.youtube.com/watch?v=jkYvAOWUwdc

Иначе ми потекоха лигите.

https://www.economy.bg/featured/view/51305/Jobs-in-BG-Kakvo-e-da … tier-v-Chicolatti

Цитат
Шоколадът например не се дъвче, защото слюнката го окислява и се губят до 40% от вкуса му. Трябва да дадем шанс на шоколада да ни разказва истории, като го оставим да се разтапя в устата и по този начин вкусовете му започват да се развиват и разкриват цялата палитра на магията.

Ех, как красиво го каза. Ми и аз така казвам, не се дъвче, а се оставя да се разтопи, да му се насладиш, да усетиш вкуса. Но това е за професионалисти.Sunglasses

# 235
Точно така го консумирам и аз. Като казах на една колежка, че шоколад не се яде, а се оставя да се разтопи в устата ти, тя ме погледна, като изкопаемо. Зодия Телец съм, моля, моля.

# 236
Поне от тази тема разбрах как се яде шоколад.. Ако някога реша да си взема, ще опитам 1 парченце точно по описания начин. Компромис с качеството не бих правила. Със сигурност ще го ям икономично, така че, дори цената да е малко по-висока, не би ме ощетило толкова.

# 237
Точно така го консумирам и аз. Като казах на една колежка, че шоколад не се яде, а се оставя да се разтопи в устата ти, тя ме погледна, като изкопаемо. Зодия Телец съм, моля, моля.

Да, яденето на шоколад си е медитация.
И прост шоколадов бонбон да взема, ще си го смуча Joy

# 238
Бонбоните предимно са много сладки, това не мога да го задържа в уста толкова време, аз след малко вече търся нещо солено да сдъвча да си оправя вкуса Joy

# 239
Аз пък да кажа, че в Била всички тъмни Линдове са на 4.50, моята ръка взе от всички видове без да се консултира с мен...
Благодаря, забих 3 от 99%, щеше да е хубаво да го има И във вариант 90 или 100 грама...

Общи условия

Активация на акаунт