Краят на шоколада?

• 14 101
  • 269
  •   1
Отговори
# 195
а харесвате ли бонбоните трюфел, а?
обожавам ги!

# 196
За съжаление ги харесвам Joy
Но да кажем, че съм се наяла на тях и много рядко взимам.

# 197
Каквито съм пробвала такъв тип, са ми бивали твърде сладки на мен. Сега, ако някой черпи за рожден ден ще взема за да не го обидя. И понеже не са опаковани всеки, може и да го изям, то няма как да го оставя и да кажа че е за после. Но да отида аз да ги диря - не.

# 198
Само с черен шоколад.

# 199
То хубаво ама... някои се водят черен шоколад само колкото да не са млечен, пак са си сладки доста. Поне като за моя вкус. Но на мен този от Лидл ми е сладък напълно достатъчно, 85% дето е, а на повечето хора си им нагарча. Та не съм критерий, аз си предпочитам по-малко сладост.
Ако е аз да трябва да купувам, гледам кое колко, но то тогава е да черпя другите, не за мен. А като ме черпи някой не върви да кажа Абе я дай кутията да видя колко захар са им турили Grinning А и се изхитряват да им добавят и разни подсладители на някои, ей това вече наистина е подло.
Затова много обичам да ме черпят като имат повод с бонбони дето са опаковани всеки. Вземам го, поздравявам човека и си оставям бонбона "за после". А като настъпи това "после" вече може и да го изям, а може и да не, не е това най-важното за празника на човека.

# 200
Линд е шоколад. Над 50 % съдържание по го водя шоколад.
А това млечните на Своге и други подобни не са шоколади.

# 201
  • София
Колкото обичам шоколад, толкова мразя шоколадови бонбони, а и на шоколад не ги оприличавам. Повечето са фондан, другите са толкова сладки, че ми се догажда.

# 202
Аз имам едни критерии, ти имаш други.
Само първото изречение показва, че не те вълнува дали има един тон боклуци, стига на небцето да ти е гот. Това е твое право разбира се.
Но аз не съм такава.
Интересуваме какво си вкарвам в тялото.
Та няма как да ти обяснявам.
Аз всъщност съвсем сериозно питах какво е качествен шоколад и по какво можем да го разпознаем, ти започна да ми обясняваш аз каква съм и ти каква си. Добре, не ми обяснявай, щом съм ти под нивото с моето първично небце и страст към боклуци.
Някой по-снизходителен може ли да обясни какво се счита за качествен шоколад и как може да го разпознаем, четейки съставките на опаковката? По какво можем да разберем, че един шоколад не е качествен?

# 203
  • София
Според експерти добрият шоколад се прави от добри продукти, на добри машини и от добър шоколадите. По възможност ръчно.
От значение е максимално изчистен състав - качествено какао около 80%, захар - тръстикова или от цвекло и прясно мляко основно от пролетна реколта и без сухо мляко. Конширането - разбъркването със затопляне е единственото допустимо механично при качествения шоколад, но при изключително внимание да не се наруши температурата.

# 204
Аз имам едни критерии, ти имаш други.
Само първото изречение показва, че не те вълнува дали има един тон боклуци, стига на небцето да ти е гот. Това е твое право разбира се.
Но аз не съм такава.
Интересуваме какво си вкарвам в тялото.
Та няма как да ти обяснявам.
Аз всъщност съвсем сериозно питах какво е качествен шоколад и по какво можем да го разпознаем, ти започна да ми обясняваш аз каква съм и ти каква си. Добре, не ми обяснявай, щом съм ти под нивото с моето първично небце и страст към боклуци.
Някой по-снизходителен може ли да обясни какво се счита за качествен шоколад и как може да го разпознаем, четейки съставките на опаковката? По какво можем да разберем, че един шоколад не е качествен?
Мислех, че се подразбира какво е качество. Състава. Но  и това е относително в зависимост от гледната точка и отношението към храната.
Съставки - консерванти - Е-та, бяла захар, палмова мазнина, бяла захар и други такива неща за мен са вредни и типичните шоколади не са ми вкусни. И за мен това е долнопробно качество. Казвам за мен, не го казвам с цел да те обидя, моля да не рипваш пак. Аз също като теб имам право на вкус.
Не ти обяснявам, защото ти вече написа, че щом ти е вкусно, значи е качествено, нещо такова написа.
Та не видях смисъл да обяснявам за консерванти, бяла захар, сухо мляко, палмови глупости.
Снизхождение няма. Как възприемаш нормален коментар вече е твоя работа.
Аз не те обиждам, нито те съдя защо ядеш обикновени млечни. Кой какво яде не е моя грижа.
Просто казвам, че това за мен са боклуци и не е шоколад.

# 205
  • Sofia
Взех си 1кг какаова паста 😏
Пише 100% чист продукт.Начупен е на парчета,много горчив.
Преди пак бях взимала,но по-малко и не помня в какво я влагах 🤔,май някакъв ганаш бях правила и ми беше харесал 😋
Правили ли сте нещо интересно с нея?

# 206
Аз не съм производител на шоколад (за съжаление Grinning), за да се обиждам и "рипам". Споменах, че според статията за Своге, в България остават 30% от производството, които са Милка, Своге и т.н. За чужбина не отиват Милка и Своге, а марки, които дори не съм чувала, освен Cadbury, която марка се спрягаше за качествена.

На Била са намалени техните шоколади от 74 и 85% и Милките.

# 207
Благодаря, значи ще мина през Билла Joy

За какаова паста имах рецепта хубава.
Ще потърся довечера.

# 208
Линд е шоколад. Над 50 % съдържание по го водя шоколад.
А това млечните на Своге и други подобни не са шоколади.
Аз пък не харесвам Линд. Поне не и червения. Много ми е млечен, липсва ми какаото в него. И на бонбони не го ям. Само черните бонбони им харесвам.

Между другото, и Черноморец са в пълна безопасност около мен. Едни от малкото  Grinning

# 209
Аааа, и бонбони Черноморец уважавам.

Общи условия

Активация на акаунт