Краят на шоколада?

• 14 102
  • 269
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Купувам натурално какао на кг и все е било много тъмно.
Скоро поръчах от сайт и е доста светло на цвят.
Какво трябва да е?
Кое е по-хубаво?

# 181
Светлото е по-хубаво. Тъмното е алкализирано, частично обработено.

# 182
Натуралното е светло.
Тъмното в с добавени алкализиращи агенти, но има по-наситен цвят и аромат.
Тъмното пакетирано обикновено е 22% високо-маслено.

# 183
# 184
Не че им са качествени, но все пак...ЧРД Grinning

# 185
Е, качествените им явно заминават за чужбина, само 30% от продукцията остава тук... Пък между другото, фин млечен никак не е лош.

# 186
Е, на вкус много неща са вкусни, качеството обаче какво е?

# 187
Ами аз очаквам шоколадът да ми е вкусен, значи за мен е качествен. Какво е качествен шоколад? Ако онзи, "живия" на Christov е качествен, аз не го ща, не ми е вкусен. А като чета от какво и как се произвежда - качествен ще да е.

# 188
е, все бях чувала, че Милка го правят в Своге и сега се убедих, като прочетох. не ям никакви продукти на Милка.

# 189
Аз имам едни критерии, ти имаш други.
Само първото изречение показва, че не те вълнува дали има един тон боклуци, стига на небцето да ти е гот. Това е твое право разбира се.
Но аз не съм такава.
Интересуваме какво си вкарвам в тялото.
Та няма как да ти обяснявам.

# 190
Не ми е еталон ''Милка'',но нали всеки си има вкус.Вчера видях в Кауфланд,някои модели бяха на промоция,други на редовна цена.Харесващите го,може да се възползват.Преди повече от десетина години имаха лимитирана серия с вкус на круша.Той много ми допадаше.Не харесвам и ''Рошен''.Шоколадите и шок.бонбони-слаба работа.
Освен в темата,някъде видях статия за очакване поскъпването на шоколада.Вече  наблюдавам цените в магазините. Wink

# 191
Елора, ти ли беше писала че си пробвала Рошен 80%? И ако да, какви са ти впечатленията? Канех се да взема един вчера да го пробвам, с идеята че е на промоция и няма да се мина с много ако се окаже гаден Grinning Обаче забравих и се прибрах без него Grinning И сега не знам дали да ме е яд или не.

# 192
аз ям Рошен 80. на мен ми харесва.

# 193
Пробвала съм преди години от техните, само че по-стандартните им, хич не бях впечатлена, та затова съм така скептична и този път. Ама тя промоцията свърши, на редовна цена едва ли да реша точно него че искам да взема и да пробвам.
Любими са ми от на Лидл марките 85% дето е, ако това е някакъв ориентир какво харесвам.

# 194
Нати, още не съм го отворила. Ще пиша като му дойде реда.
Но ще е след морето.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 22:26 от Елора

Общи условия

Активация на акаунт