Краят на шоколада?

• 16 894
  • 318
  •   1
Отговори
# 300
Опитвам да ям черен шоколад, един стои недояден от май месец.

# 301
Е, помъчи се, де Grinning ММ мърмори, мърмори...но , като няма друг- прояде го! Всичко е в себеубеждаването Joy

# 302
И на мен в началото не ми харесваше особено черния. Но сега няма сила, която да ме върне обратно към млечен.

# 303
Всеки различно търси. Някой си търси вкуса най-вече на какаото, а друг го яде за да му е сладко.
На мен не ми пречат млечните че са точно млечни (освен по-слабия какаов вкус), но са ми накъртващо сладки за моя вкус. За мен сладостта надделява толкова че само нея усещам - аз като ще се чувствам все едно дъвча бучка захар, хич няма да ходя до магазина за шоколад 😆
Харесват ми комбинации с ядки, с боровинки и от сорта, но не намирам такива които да са с черен шоколад и си ги комбинирам аз - нахапя молко шоколад, пък лапна и ядка, пък мирясам...

# 304
  • София
Има един разкошен Линд от 300 г с бадеми и червени плодове, но много рядко го намирам у нас. Даже в представителния на Линд обикновено го няма.

И на мен млечните са ми много сладки.
Бял също обичах някога, но сега и той е много захаросан.

# 305
Той и преди си беше сладък белият шоколад, просто аз дето и поначало не обичам силна сладост, сега съвсем съм отвикнала и ми е чак гадно. А и подозирам че не е само захар в повечето, защото ако се излъжа - от 1-2 хапки после с часове ми сладни в устата. Обикновено от подсладители ми става така, много е дразнещо.

# 306
  • София
Да. Може би и други съставки го доподслаждат.
Единствено бял шоколад с кокос ям вече,заради любимия кокос (просто няма черен с кокос, което ми напомня, че мога да пробвам да си разтопя черен и да го смеся сама, за да видя какво ще се получи), но и такива рядко намирам неподсладени до болка.

# 307
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
95% шоколад е най-малко купуван, в сравнение с останалите видове. Цените са маркетингови стратегии - не е задължително точно на определен продукт да е по себестойност, може да е за сметка на друго портфолио дори. За да се изчистят наличности, за да побутне малко марката като цяло...
Черните шоколади се коншуват по-кратко от млечните. Колкото по-малко захар имат, още по-кратко. Производствените разходи са по-ниски в този вариант...
Новите продукти обичайно излизат с леко завишени цени, за да се напипа пазара и да има варианти за корекция.
Ако не станат някакви аномалии отново, не пазарни, по-скоро спекулативни и то на политическо ниво с тия директиви .. може би около 20-30% биха паднали.
Млякото няма общо, евтино е засега, захарта също.

Всъщност правилният термин е конширане. При него не само се бърка механично шоколада при определена температура, но се и "облагородява". Т.е. някои летливи съставки, на които се дължи  по-стипчивия вкус на какаовите зърна се отделят и заедно с други процеси се получава характерния вкус и консистенция на шоколадовата маса.

# 308
Ако изчезне шоколадът, изчезвам и аз!
Обичам от най-черните, но не на абсолютно всяка марка, има огромна разлика в качеството (като при вината, кафето и т.н.). Имам си любими производители и ги поддържам финансово. Grin Та те не вярвам да фалират. Joy
Ако наистина климатът толкова много се измени, че да не вирее какаото там, където вирее сега, се надявам при нас да стане подходящ! И веднага боцвам няколко дръвчета.

# 309
Трябва скоро да си взема какаови зърна да ги опитам.
Дано не са много твърди.

# 310
  • Sofia
Твърди са и доста горчиви,но се свиква.
Дали имат годност?
Имам около 1/2кг.,купен може би преди 4-5год.
Преди си правих често разни домашни смески за шоколад.

# 311
Ако не е черен 100%, не е шоколад😀 За съжаление при мен е само един вид, налага се онлайн да поръчвам. Но винаги като пътувам си набавям сериозно количество. Аз друго сладко, като изключим плодове, не ям.

# 312
  • Пловдив
Той и преди си беше сладък белият шоколад, просто аз дето и поначало не обичам силна сладост, сега съвсем съм отвикнала и ми е чак гадно. А и подозирам че не е само захар в повечето, защото ако се излъжа - от 1-2 хапки после с часове ми сладни в устата. Обикновено от подсладители ми става така, много е дразнещо.
Ха, и аз имам едно познато усещане за послевкус, което идва обикновено след подсладител, но често - и след торта. Отдавах го не на голяма сладост, а на някоя съставка, но може да не съм била права.
И мен ме дразни не млечност, а сладост. При един и същ процент какао едни (Милка например) ми сладнят, други - не.

# 313
Дълго сладни от подсладители, каквото и са хапнеш, не изчезва тая сладост

# 314
Има млечни шоколади без захар - за този и този се сещам в момента.

Този бял шоколад е с 36г въглехидрати на 100г и наистина не е толкова сладък. Vivani съм ги виждала в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт