"Обичай се!" Или как да имаме самочувствие, когато цял живот са ни учили да се мразим сами?

• 9 546
  • 171
  •   1
Отговори
# 75
В същото време понякога тези с прибирането в къщи при всеки проблем не се знае до каква степен проблемите не са им от тази възможност и от прибиранията в къщи. Аз смятам , че безплатен обяд няма и всяко нещо има две страни. Т.е. гледай себе си, чуждото ако ти се сервира може и да не ти хареса.

# 76
  • София
Това с прибирането "вкъщи" го играх преди 2 години. Ами беше отвратително и не ме доведе до никъде, даже ме заби назад.
В момента се обичам повече от всякога. Изпълнявам си мои планове и мои задачи, които само аз съм си поставила и не ме интересува какво мислят моите мили хейтъри.
Със всяка моя малка крачка и победа самочувствието ми и любовта към себе си растат. Малко по малко, като растение, което е посадено само преди година, расте бавно, но расте.

# 77
  • София
А къде искаш да се озовеш на тези години? В хотел с обслужващ персонал и султански маанети. Попитай повечето тук вече си имат семейства и квартири.
Забрави го това детство. Гледай напред и около себе си.

Всичко става "на тези години". Моя роднина малко по-голяма от мен след тежка раздяла техните си я прибраха докато се съвземе - това са нормални отношения, когато обичаш някого. Ако с мен се случи нещо трябва (и съм се справяла сама). Ако обаче те изпаднат в нужда и аз откажа под предтекст, че и на мен са ми отказали, аз ще изляза по-черна от дявола. От това боли - нищо не ща от тях. Аз си знам, че за нищо не мога да разчитам на тях.

Боли, разбира се, но какъв е смисълът цял живот да страдаш по родителите, които не си имала? Няма да ги проимаш, но ще си отстрадаш. А имаш собствен живот да живееш.

# 78
Arielle, изобщо не си права. Радвай се, че не "те прибират" след лоша връзка, защото после няма отърване. Ще си седиш на топло при тях, ще следваш техните съвети от благодарност и няма да направиш и крачка към самостоятелност. Не разбираш дори колко правилно правят те и съдбата. Недей да искаш нещо, което нямаш - детство, разбиране и отношение не могат да се върнат със задна дата. Помисли!

# 79
  • София
Токсичните родители са като черна дупка - само потъваш. Аз седях при тях, в пълна паника "какво да правя, какво да правя, какво да правя" и не виждах никакъв изход. Майка ми ме манипулираше да се върна при бившия. Че и баща ми. Изведнъж си върнаха слуха, зрението и всичко, за да ме следят да не правя "глупости".

# 80
  • Далечният изток
Да.... И на мен ми се е случвало същото. Само че тогава все още не бях чувала и чела за токсичните хора и отношения и не си давах сметка, че съм манипулирана. Аз действително се върнах при насилника си тогава. От сегашна гледна точка си обяснявам много неща и все пак не мога да проумея как една майка ще иска дъщеря ѝ да живее с насилник. И то особено, че тя е преживяла същото. Ама ето, хора всякакви.

# 81
  • София
Интересното е, че първите "приятелки", които скочиха срещу мен покрай развода, също живеят или са живели с насилници. И до сега нямам обяснение на това явление.

# 82
Да.... И на мен ми се е случвало същото. Само че тогава все още не бях чувала и чела за токсичните хора и отношения и не си давах сметка, че съм манипулирана. Аз действително се върнах при насилника си тогава. От сегашна гледна точка си обяснявам много неща и все пак не мога да проумея как една майка ще иска дъщеря ѝ да живее с насилник. И то особено, че тя е преживяла същото. Ама ето, хора всякакви.

За такива хора е без значение дали дъщерите им ще ядат шамари при някой психопат или мачкани психически стига никога да не се връщат при тях.

# 83
  • София
Интересното е, че първите "приятелки", които скочиха срещу мен покрай развода, също живеят или са живели с насилници. И до сега нямам обяснение на това явление.

Възможно е така да си валидират собствения живот и избори. Иначе трябва да признаят пред себе си какво са търпели и че те самите не са могли да го прекратят.

# 84
Да се върнеш при родителите си е грешка. Затова и не разбирам съветите тук в различни теми, ако е закъсала жената да се прибере при мама и тате. Родителите си имат някакъв начин на живот и хоп пристига дъщерята с 1- 2 внучета, идилия.

# 85

срам ги е . сега знаят че знаеш . отгоре на всичко рядко хората искат да има по-голяма жертва от тях и да обира вниманието. Много неща може да са . ужасна работа

Да се върнеш при родителите си е грешка. Затова и не разбирам съветите тук в различни теми, ако е закъсала жената да се прибере при мама и тате. Родителите си имат някакъв начин на живот и хоп пристига дъщерята с 1- 2 внучета, идилия.

Абсолютно. Рофителите изпадат в паника, виждат невъзможност да се справят. Виждат нарушаване на собствения им живот. Не знаят докога и дали и как и ... се опитват да натъкмпят нещата така , както Алф редеше пъзел . https://www.youtube.com/watch?v=08TrO1dSVWQ

# 86

А къде другаде да иде? С две деца и една средна заплата примерно? И "мъж", който я гони от жилището?
Ако си сама (както аз бях) живях като куче в една мизерна стаичка докато си стъпих на краката. Няма как обаче да живея в "мизерна стаичка" със съквартирант и с две деца просто защото с две  деца няма как да се навра в една стаичка.

# 87
Токсични отношения с партньор и с родители са различни казуси.
Имат различни динамики и архетипна основа. Родителите не ги избираш и те ти остават такива до края.
Емоционалните връзки там са различни.
Ариел според мен е приела този модел и той е част от нея.
По-скоро ще се срине, ако те изведнъж я приемат или се променят.

# 88
Токсични отношения с партньор и с родители са различни казуси.
Имат различни динамики и архетипна основа. Родителите не ги избираш и те ти остават такива до края.
Емоционалните връзки там са различни.
Ариел според мен е приела този модел и той е част от нея.
По-скоро ще се срине, ако те изведнъж я приемат или се променят.

Ако партньора е токсичен си е по лесно, той е заменявам.
Докато ако майката или бащата са такива е трудно, защото имаш само едни родители.
Такива хора не се променят, Карат си го така

# 89

А къде другаде да иде? С две деца и една средна заплата примерно? И "мъж", който я гони от жилището?
Ако си сама (както аз бях) живях като куче в една мизерна стаичка докато си стъпих на краката. Няма как обаче да живея в "мизерна стаичка" със съквартирант и с две деца просто защото с две  деца няма как да се навра в една стаичка.

И само ти минаваш през подобни перипетии и само на теб ти се случват неща . 

Ако партньора е токсичен си е по лесно, той е заменявам.
Докато ако майката или бащата са такива е трудно, защото имаш само едни родители.
Такива хора не се променят, Карат си го така
Топва че възрастни хора не искат да им се изсипе метеоритен дъжд от проблеми за неизвестно дълго време и особено ако познават доколко е оправен човека срещу тях - не значи че са токсични. Значи че просто са се научили да казват не и да се харесват себе си! Те нямат ли право да се харесват, да се обичат, да се щадят и да си гледат живота и спокойствието? Или ако родителите го правят са токсични, ако е щерка им е ах горката.
Първо имаме купчини теми да се учим да казваме НЕ . После имаме купчини теми като ни кажат НЕ какви са токсични тези .

Общи условия

Активация на акаунт