"Обичай се!" Или как да имаме самочувствие, когато цял живот са ни учили да се мразим сами?

• 9 523
  • 171
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ами аз лично си намерих доста шик  "стая" и заплатата ми не е нищо особено. Който търси - намира.

# 91
  • София
Токсични отношения с партньор и с родители са различни казуси.
Имат различни динамики и архетипна основа. Родителите не ги избираш и те ти остават такива до края.
Емоционалните връзки там са различни.
Ариел според мен е приела този модел и той е част от нея.
По-скоро ще се срине, ако те изведнъж я приемат или се променят.

Възможно е. Възможно е и каквото и да направят оттук насетне, никога да не е достатъчно. Прекалено недоволство е натрупано вече и моделът на отношения е фиксиран. Дори поведението да се промени, емоцията прекалено дълго се е трупала и не може да се превключи ей така. Затова за мен цялата работа е кауза пердута. Човек приема, че на тези хора не може да разчита, и действа според това. Търси начин максимално да се съхрани психически, дали чрез ограничаване или направо прекъсване на контакта. Чувството, колко несправедлива е ситуацията, трови най-вече него.

# 92
bella-ciao аз през нищо не съм минала. Оправила съм се сама (слава Богу, че нямах дете). А ако имах? Щях да пускам и аз сумати теми как търпя какво ли не защото нямам къде да ида - класика.

# 93
и с дете съм се оправяла сама, на квартира, работеща, без помощ от родители..
Ариел, ако си решила да си вечната жертва, няма кой да те спре...

# 94
Ариел, ограничи контактите и се опитай да не мислиш за тях.
Вместо това има ли нещо, което би учила? Например шофьорски курс, друг език? Хващай и прави нещо. За себе си, не за тях.

# 95
и с дете съм се оправяла сама, на квартира, работеща, без помощ от родители..
Ариел, ако си решила да си вечната жертва, няма кой да те спре...

И? Много не могат. По-добре ли ще ти стане като го изтъкнеш пред жена, която предвид невъзможността си да го направи.
П.С. Аз не съм жертва. Никога не съм се виждала като такава. Ако бях щях все още да съм в токсична връзка и вероятно да ям бой на почивки.

# 96
добре, измисляй си хипотези, за да се оплакваш непрекъснато от хипотетичните или реални реакции, на токсичните си родители..

# 97
  • Paris, France
Ариел, жертва си, на себе си. С мъжете може да си се отракала и да си станала спец, но с родителите си го причиняваш сама. Няма не мога. Ти си на хиляди километри и сама си създаваш проблемите. Знаеш ги какви са, но им говориш за служебни проблеми и се товариш с тях.

# 98
И аз съм се оправяла с дете, сама на квартира в чужд град, без таткото да плаща и най-малка издръжка. Оцелях и не само. Можех да отида в родния ми дом, но това означаваше да напусна работа и да "легна" на ръцете на родителите си, които да ми казват какво да правя. Не го казвам с цел изтъкване, а за да осъзнаят хората, че благоразположението на родителите не е от решаващо значение в случая. Единствено нашите решения, действия и вярата в тях и в силите ни са от значение.

# 99
  • София
Я и аз мрън мрън мрън. Бившият абсолютно всеки ден ми изпраща по два мейла, в които ме прави на кайма - колко съм грозна, дебела, тъпа, безотговорна майка и прочие и прочие с лопати.
Та всеки ден се боря с това и оцелявам и се опитвам да се обичам.

# 100
Я и аз мрън мрън мрън. Бившият абсолютно всеки ден ми изпраща по два мейла, в които ме прави на кайма - колко съм грозна, дебела, тъпа, безотговорна майка и прочие и прочие с лопати.
Та всеки ден се боря с това и оцелявам и се опитвам да се обичам.
Остава да разберем защо четеш всичко това. Четенето невинаги е полезно за вашето здраве.

# 101
аз до сега да съм го сложила в спама още с първия подобен имейл

# 102
  • София
Той си е там, в Спама.
Ако не се усещате, ме нападате.
И трябва да се оправдавам - все пак имаме отношения заради децата и разни документи, така че трябва да има един канал на комуникация.

# 103
Rockstar, не е нападка. Ти постави личен казус.
И от други неща, които си споделила за бившия - не си успяла да го поставиш в раздел "Майната ти!".
Как така ще оставяш какъвто и да е канал за връзка /пък било то и в името на децата/ ако от там ще се лее жлъч и отрова? Дресирай го мами@та му това псе! Говори с адвоката си и като трябва го съди за тази гадории! Сериозно - скрий се зад закона и го постави на място.
Децата нямат нужда да виждат и усещат, как някой лее гадости по майка им. По-добре без баща, отколкото да попиват тези отношения!
Събери смелост и го сложи на място. Той усеща, че поддаваш и това ти е уязвимо място.
Кажи му, че поради писанките на смс е блокиран и може да контактува с теб за ДЕЦАТА само по мейл. Официално го предупреди, че ако в мейловете има нападки и обиди ще заведеш дело и наистина го направи!

# 104
Роки, отдавна ти казах да ползваш talkingparents само за комуникация..
там се води архив, който евентуално може да служи за доказателство, и той ще се съобразява какво ти пише, като знае това..
хората са го измислили отдавна..

Общи условия

Активация на акаунт