Поддържане на килограми

• 3 007
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! На 25 години съм, в рамките на 8 месеца отслабнах с 38 килограма (с глад) и от време на време упражения, започнах захранване, като то се състои от салати и месо, не си позволявам нищо друго, на 2-3 дни едно протеиново барче. Тук идва проблема, от храната, която би трябвало да слабея, а аз имам за цел просто да поддържам килограми - за седмица и малко качих 2 килограма и кантара все се движи нагоре. Ще ви бъда благодарна, ако ми дадете съвет, особено ако някой е минал през същото!
Да за цял живота е.
Настройката ти е грешна.
Сега се храниш нормлано преди си си убивала тялото.
Така че свиквай с новия НОРМАЛЕН режим. Който не е режим а нормално хранене.
Ако искаш мога да ти направя режим. Пиши на лично.

# 16
Аз пък искам да попитам как вечеряте до 6? Аз се прибирам в 7 и тепърва се започва готвене и тем подобни. Работите ли? До колко, че да успеете да напазарувате и сготвите?
Също ако хапна леко в 6 то в 10 вече съм зверски гладна. Ако реша да не му обърна внимание на тоя глад то в 11 вече изяждам всичко в хладилника, самия хладилник и де що намеря в къщата.
Подобно гладуване за мен е емоционален дискомфорт и то до степен д съм заядлива и крива. И да ви кажа, по-добре дебела отколкото да се чувствам кофти, гадна, подтисната и да ме боли главата, защото съм гладна.

# 17
  • София
И аз гледам последното ми ядене да е преди 6. От години съм така, не ми е проблем. Въпрос на навик е.

# 18
Аз пък искам да попитам как вечеряте до 6? Аз се прибирам в 7 и тепърва се започва готвене и тем подобни. Работите ли? До колко, че да успеете да напазарувате и сготвите?
Също ако хапна леко в 6 то в 10 вече съм зверски гладна. Ако реша да не му обърна внимание на тоя глад то в 11 вече изяждам всичко в хладилника, самия хладилник и де що намеря в къщата.
Подобно гладуване за мен е емоционален дискомфорт и то до степен д съм заядлива и крива. И да ви кажа, по-добре дебела отколкото да се чувствам кофти, гадна, подтисната и да ме боли главата, защото съм гладна.
Лятото какво вечеряш?
Пиле по Пекин ски?
Едно авокадо с малко сирене и малко зехтин.
Лягай по-рано. С напредване на вечерта ще си гладна. И тогава , да  ще ядеш сладко и чипс.

# 19
Никога не ям след 6. Естествено, че работя, запичвам в 7 приключвам в 330, до 4 съм си вкъщи. Ям основно месо, яйца и салата, изключила съм изцяло хляб, сладки неща, ориз, картофи. Тренирам ежедневно от години, доставя ми удоволствие. Не съм склонна към напълняване, но ако ядях неограничено и късно вечер, сигурно щях да съм пълна. Въпрос на дисциплина и навици е човек да спазва режим.

# 20
И аз си задавам такива въпроси. Не вярвам в мото “Въпрос на организация”.
Ставам в 5:50, душ, приготвяне, кутия с плод за закуска и обяд. Тръгвам в 7 работя до 17. След работа правя една разходка около 40 мин до 1 час с детето. Отивам във фитнеса. Тренирам около 40 мин. Прибирам се, вече е около 19:30. Приготвям вечеря и предвиждам да остане нещо за другия ден. Когато не ходя във фитнеса гледам да изчистя и да приготвя 1-2 неща за да си спестя готвенето едната вечер.
Кога
Да вечерям? В 16:3 на бюрото, защото почивка нямам така, че да мине достатъчно време преди тренировката?
От кое от нещата да се откажа? От разходката с детето или от фитнеса?

# 21
Само със спорт ще се получи. Вие си яжте по 2000 калории на ден, но гледайте и да израходвате по 500 до 1000 калории на ден. Постепенно ще влезете във форма и няма да се получава йо йо ефект.

# 22
Хората, които обичат да тренират смятат, че те имат дисциплина и това е тяхно постижение. Обаче един тип хора отделят ендорфини /пълен пакет хормони на щастието/, след тренировка. Това е биологична реакция - и нормално това са обичащите да спортуват . Това е техния начин да се "друсат" и да си докарат биохимично щастие. Те не разбират защо другите не го правят. Не разбират, че има хора /като мен например/ след тренировка се чувствам като в депресия. Организма ми подава други хормони и тонуса ми е спаднал и съм много подтисната.
Изпитвам щастие, когато ям нещо вкусно - просто се отделят хормони на щастието. Мисълта за спорт ми е неприятна, макар да съм тренирала  бойни изкуства почти ежедневно в продължение на 30 години /служебно бях задължена/.

# 23
Аз вечерям в 20:30 и въпреки всичко си поддържам свалените килограми от години. Преди 4-5 години свалих 13 кг, изградих си здравословни навици, поне според моите разбирания, правя пилатес 4 пъти седмично и се поддържам в добра форма, според хората около мен трябва да кача килограми. Храня се предимно с риба, яйца, котидж, сирене и кашкавал. Изключително рядко месо, просто защото не обичам. Хапвам ежедневно доста плодове, зеленчуци, ядки също. Правя си и десерти редовно, заменям бялото брашно и бялата захар. За мен това е начинът да си поддържам тялото, иначе конкретни диети не мога да спазвам. Ако нещо ми е забранено, започва да ми се яде още повече.

# 24
Това с вечерята до 6 са пълни глупости. Много изследвания вече показват, че се отслабва само с калориен дефицит. Няма значение кога и какво ядете, важното е накрая на седмицата или месеца като теглите чертата да сте били на дефицит с калориите.

# 25
Е, да. Калориен дефицит, но ето че и с него съм нагоре с килограмите. А съм сигурна, че съм в дефицит. Следя всичко стриктно.

# 26
Това с вечерята до 6 са пълни глупости. Много изследвания вече показват, че се отслабва само с калориен дефицит. Няма значение кога и какво ядете, важното е накрая на седмицата или месеца като теглите чертата да сте били на дефицит с калориите.
Значи е все едно дали ядеш риба тон салата и плодове или една вафла Боровец?
Може и с кола да живееш ако калориите са ок?
Стига смешки. Joy

# 27
Здравейте!
Според мен не е добра идея да се гладува, защото по този начин организмът свиква с начинът ви на живот и когато изядете нещо по-калорично, или започнете да ядете по-често, веднага трупате килограми.
Трябва на ден да се яде много, но по много малко. Например ставате, правите си някаква здравословна закуска, мюсли с овесени ядки и бисквити, после след един-два часа хапвате някакъв плод, после след още един-два часа хапвате кисело мляко или малко ядки и така до вечеря. И много обилно пиене на течности (дори и да не ви се пие).
Ако включите спорт ще се чувствате много по-тонизирана и по-стегната и действително ще забележите и резултатите. Забравете за гладуване, губене на време е.

# 28
Това, което направих аз преди 15 години. Ядене на всичко, но по малко. Свиква се с дисциплината. Свалих 30 кг, никога нищо не върнах.

# 29
Това, което направих аз преди 15 години. Ядене на всичко, но по малко. Свиква се с дисциплината. Свалих 30 кг, никога нищо не върнах.

Да, когато човек се храни на често, метаболизмът се задвижва и се изгарят повече калории, но когато се гладува той се заключва и при започване на по-често хранене се трупат килограми.
Аз в момента практикувам тази дисциплина, придружена със спорт и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт