Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 576
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Да, това ми е от АГ, но аз съм си паника и взех да чета, ще имам режим ако се окаже гестационен диабет което се надявам да не е 😐 до тогава просто гледах какво да огранича на първо време 😊
Моята ендокроноложката прави и аз това имах впредвид, да не подведа някой, че и тя искаше да ми види резултатите 😊Иначе за комплект за изписване, мисля да взема готов цял, но още гледам
Аз не съм чула да ти изготвят режим те, сам си се оправяш. Без въглехидрати значи без хляб, тестено, сладко, картофи, ориз. Повече месо, яйца, риба, зеленчуци, рядко бобови.

А за комплекта за изписване - аз взех просто дрешки, които са по-модерни затова. Иначе съдържат пеленки, шапки, ръкавички, завивка и т.н.

Ами именно, напълно съм съгласна. Ако ще има режим, следва да е изготвен от някой със солидни познания в областта на храненето, дори това да е и самият пациент, ако има необходимите знания, така “на око” как се предписва. “Няма нищо притеснително, но ти спазвай диета за всеки случай” 🤔 каза ти, че са казали…

# 226
Недей още отсега се шашка, може и да не се окаже гест.диабет.

Сега чух за случай, в който бременно момиче е принудено да пътува в жегите до работа, припадала по пътищата, лошо й било, но нямала 6м. стаж и затова търпяла. Ухх хич не е лесно да е бременна една жена.

# 227
Таткото с детето минаха прегледа към 20:00 часа и докторът след преглед и разглеждане на диска каза, че фрактурата не е счупване. Само обездвижване с компреси е достатъчно.

Мен днес ми призля, докато чакаме пред кабинета на ортопеда. Тъй като сме без час, снощи каза, че е ударен пръста на ръката, а днес разбрахме, че е счупен, трябваше да изчакаме всички да минат и от 13.30 в първата болница, в 18 тръгнах от чакалнята на втората. Баща му дойде да чака с него. Уж ядох някакъв кроасан, а не ям такава храна по принцип, но чакане, притеснение и какво ли не оказват влияние. Пазете се. Уж се чувствах в началото добре, но с часовете нещата се промениха.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 22:20 от anichka.bs

# 228
Бързо да минава счупеното на детето ти, Аничка!

# 229
Между въглехидрати и въглехидрати има разлика. Едно е да ядеш печена филия с масло и съвсем друго е да изядеш една мазна баница. Най-вероятно това са имали предвид по скоро да се намалят вредните въглехидрати. Ама не съм лекар и хранителния режим сама си го изготвям.
Аз ще си купя комплект за изписването, макар че ми идват малко скъпи. Но ми е мерак, а и изглеждат много сладурски.
Аничка бързо да се оправя детенцето ти.

# 230
Здравейте и аз днес си минах прегледа видяхме вече личицето на нашата бебка.В 24 +2 г.с. и тежи 690гр.АГ каза че се движи в златната среда

# 231
Само аз ли оставам с впечатлението, че лекарите много се хващат за тези килограми и въглехидрати. Накрая от толкова предпазливост - малко бебе. За тях е по-добре, защото се раждат по-лесно, но малките бебета се адаптират по-трудно от тези, които тежат 3.5-4кг. Сигурно греша, но има нещо гнило. Просто карат наред с препоръките, без да вземат предвид генетика и ИТМ на бременната.

# 232
Аз съм си изготвяла режим. От 6-годишна  имам познания за хранителните добавки (покрай мама) и различни видове хранения. Когато консумираш месо е лесно, защото може да увеличиш протеините за сметка на въглехидратите.
Мога много да изпиша. Основно при хранене с г.д. трябва да се изключат плодовете с по-висок гликемичен индекс. Остават едни кисели ябълки, но от другите могат също в по-малки количества. Но без банани, грозде и ананас. Никакви сушени плодове. Ориз по-рядко, пълнозърнест, черен, поне вече има по-голям избор като киноа, амарант... че пшеницата не е особено желателна. Пърженото също се изключва от менюто. Картофите от зеленчуците и след тях морковите са с по-висок индекс, по-умерена консумация. От млечните продукти - кашкавали, масло е добре да са в по-малки количества.
Стремежът е дори и въглехидратите (бързите се намаляват до минимум, като присъстват бавните)да се намалят, то храненето да е балансирано. Човечето черпи от вас вещества. Вие сте един красив инкубатор. Колкото по-добре е храненето ви, толкова по-малко щети ще наблюдавате след раждането.

# 233
Не е вярно, че много качени килограми от майката значи голямо бебе и обратното. Бебето си наддава със собствени темпове, ако няма друг проблем, например с плацентата или гестационен диабет. Малко, голямо - не зависи от майката особено. Слаби жени раждат големи бебета и обратно. Ако нямате проблем, който изисква специален режим, яжте балансирано. То е ясно, че бързите въглехидрати за никого не са полезни. Лекарите предупреждават, защото има много майки, които мислят, че трябва и може да ядат за двама и после от там идват други проблеми. По-добре така, отколкото да ти казват “яж, тъпчи се, няма да има последствия”.

Аничка, бързо да се оправя сина ти!

# 234
Wow, 4ти Юли, а Август-мамите си имат вече три бебенца, две от които близначета, момиченца 👏🏻⭐👏🏻👏🏻⭐🥳 Тенденцията се затвърждава, да знаем да се готвим от по-рано и наш’та ще дойде! 🤭😄

# 235
Ооо, моето си го чакам октомврийче, заръчала съм да се готви поне до 10ти. Мамите с термин в началото на месеца ще ги чакаме. Wink

Момичета, искам да взема комплект за изписване вече, ама най-голямата дилема ми е за размера. Засега върви абсолютно средно като размер бебето. Първото ми беше малко. Според вас да изчакам ли още или да поръчам 50-52?

# 236
И аз имам някакво предчуствие, че няма да изкарам до термин, заради по-ниската плацента.. Но аз имах и за пола предчуствие и не познах, така че.. 🤣

# 237
За изписване аз бих взела най-малкия, но можеш да изчакаш още малко и да видиш как върви бебчо.

И двете ми дъщери се родиха с две седмици по-рано, а нямах никакви проблеми и индикации за това и сега си знам да съм готова малко по-рано за всеки случай.

# 238
Две седмици по-рано си е в нормата. Реално от 37 г.с нататък е ясно, че ще сме в готовност всички.

Вече ме сърбят ръцете да пазарувам, а още не съм извадила дрехите от дъщеря ми, нито пък съм получила тези от приятелки. Ама ще си чакам и сушилнята в края на месеца.

Едит: сетих се да споделя какво си мислех по повод болничните. Аз като цяло се чувствам добре, ноооооо вече 2 седмици от една смотана хрема не мога да се възстановя. Като лепна нещо съм така от началото, гадно ми е, криво ми е, нищо не помага. Отделно, като не спя добре през деня съм парцал. Искам само да лежа и не ми се занимава с нищо. И това е от бременността, в нормални остоятелства не е така. Като съм постоянно болна и уморена, кога точно да свърша и всички останали домашни задължения и да се подготвя за бебето? И изобщо не е честно спрямо работодателя ми, който в момента ми плаща заплатата да съм толкова непродуктивна. Това е за “фалшивите болнични” от мен. Иначе аз много се колебая все още.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 10:35 от mommy22

# 239
И първото ми дете и сега 2 седмици по ранно ще направят секциото.С първото дете бях взела най-малкия размер дрехи за изписване и му бяха малки,така ,че сега мисля да взема 56 размер

Общи условия

Активация на акаунт