Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 517
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
mommy22, същата кошара поръчах и аз. Беше на промоция. Но ще ми я доставят от Румъния. Преди 1-2 дни качвах линк.

Ние я взехме от физически магазин на Айко директно на 220 лв., не съм видяла, че си пуснала линк. При нас стана спонтанно покупката, не бях планирала още да взимаме и не съм търсила. Ти от къде я поръча?

# 436
Това е:
https://babymatters.bg/koshara-za-detsa-lionelo-sven-plus-2-v-1- … cZ6lAHgg&sfnsn=mo

Аз ще купувам спални комплекти (възглавница, чаршаф и плик), но още не съм решила от къде. Планираме ходене и до Турция. Ако се чувствам добре септември.  Моят мъж не иска много, а аз искам и в Гърция, и в Турция тогава, че сега ми е непоносимо като температура. Юни не можахме да отидем на Халхидики и ми се иска да е тази година. В Китен съм сега на уж 28° по показване на телефон (в момента), ама само на сянка е поносимо.

# 437
Здравейте и от мен. Вече в 27+6 г.с. Аз започнах с пазаруването от 4тия месец, за да мине по-безболезнено финансово 😄 Вече имаме кошара с матрак, чаршафи, протектори, дрехи до яслата и май всичко необходимо да посрещнем бебчо. Избрали сме име. Очакваме го уж на 07.10, но аз съм убедена че няма да чака до тогава. Моля се да задържи само да изпратя батковците на училище. Голямата ни драма е, че на мъжа ми му предстои важно пътуване в началото на Септември, за няколко дни и аз съм убедена, че ще тръгна да раждам точно тогава. Но стискаме палци да не се случи така.
Започнах Магнерот, заради контракции на цялата матка, но не са нещо сериозно

# 438
Здравейте, момичета 🌺 аз да си сверя часовника 😁 в 27+4 съм и днес бях на преглед. Всичко е наред и бебчо е 1200гр. Не е ли малко големичък за тази гс? 😊🫣🩵

# 439
Здравейте, момичета 🌺 аз да си сверя часовника 😁 в 27+4 съм и днес бях на преглед. Всичко е наред и бебчо е 1200гр. Не е ли малко големичък за тази гс? 😊🫣🩵
Мисля, че е добре. Статистически трябва да е около килограм. Ехографът мери +-15процента. Генетичните фактори също оказват влияние.

# 440
Aprilche 24 Според мен ако е правилно измерен, е в горната граница, но явно приблизително си отговаря на възрастта. Аз си следя информацията седмица по седмица в този сайт и до този момент винаги съм била в златната среда на приблизителното тегло:

https://bremennost.bg/28-gestacionna-sedmica-ot-bremennostta.html

За 27+4, което е 28 г.с. дават средно 1000-1200гр.

п.с. Днес влезнах в 7ми месец! Направо не мога да повярвам, че почваме последния триместър, момичета! Успех на всички мами и бебчовци и пожелания всичко да е наред!

# 441
Ехааа, момичета, колко сте напред! 7 месец не е ли от 27 г.с? Аз си ги броя като закръгля седмицата. Ще имаме май и септемврийски бебета, дано leylah твоето изчака малко баща си.

Аз съм едва в 25+4 и ми се струва, че има още безкрайно много време. Макар че в 6ти месец се чувствам по-добре отколкото 5ти, не знам защо така се получи.

# 442
  • UK
Аз месеците ги броя от датата на последния цикъл, а седмиците според термина. Малко объркващо. Но съм вече със сигурност в 7-ми месец или 27+5. И вече доста се усеща напредването.

# 443
И при мен върви малко напред с грамовете🤭
Иначе щях да ви питам момичета, знаете ли до какво води по ниския белтък, според лекаря ми всичко ми е топ, но все пак в долна граница и се чудех 😊

# 444
Здравейте дами, надявам се уикенда ви беше приятен!

Заслушах се в интервю с Д-р Сигридов, напомня ми на Крум Савов, когато беше ерген 🤭 Леко арогантен, но явно с причина го наричат ходеща енциклопедия. Някой следи ли се при него?

Аз съм добре общо взето, търкалям се. А, в 8ми и 9ми месец 🤔😂 Надуха ме вятъра в петък, носа ми се запуши, разкихах се, но не ми се пиеше нещо и чакам да мине. Също чакам с нетърпение обременяването с глюкоза, защото ми писва от моята жажда. Понякога успявам да изпия до към 2л вода, но по-често не 🤷🏼♀ Винаги съм била така, та се надявам, че с промените през бременността всичко се стои стабилно.

Вие как сте? Как я карате?

О, при Априлските мами. май беше, бебетата започнаха да смучат юмручета и да се плюнчат 🤭🤩, та ми дойде вдъхновение за лигавничета и буйки 😄 Ние понеже всичко купихме (нищо не сме), та до лигавничета я докарахме 😂

# 445
MayaJane, и на мен са ми интересни интервютата на д-р Сигридов. Следя се в чужбина и не ходя на прегледи в България, но две близки приятелки се следиха при него и двете си бременности и го боготворят. Не съм съгласна с всичко, особено със скъпите и ненужни изседвания преди забременяване, но има полезна информация в сайта му и интервютата. Чела съм темите за него тук, мненията са на двата полюса.

# 446
Dream90 и аз не съм в България. Ами, ситгурно е скъпо, защото той казва, че периода преди забременяване е много важен. Иначе най-главното и общото, което предписва като чета е сън, добра храна и почивка 👏🏻👏🏻👏🏻

# 447
Мая, аз също следя статиите на Сигридов и го харесвам.
Да минава хремата! Много сладки лигавниче и буйки със зайче. 🥰

1,200 кг е добре за 27+

Аз също съм вече в 7 месец. 🥳

# 448
mommy22 Именно от 27-ма седмица. Започнеш ли я, водиш се 27 (т.е. от 26+1 караш 27ма седмица). Броят се като започнати, а не навършени. Същата аналогия с месеците "В кой месец си? В 6-ти!" - отговаряш въз основа на кой месец караш, а не колко си навършила.

Относно Д-р Сигридов, нямам лични наблюдения, но когато се бях побъркала по темата с тромбофилията бях на консултация с генетик в университетска болница и жената не само ме успокои, но и ми разясни какъв бизнес въртят всички лаборатории с цел да внасят паника, че да си пускат ненужни изследвания бременните и специално ме предупреди да се пазя от "този страшен шарлатанин Д-р Сигридов", това бяха думите ѝ. От време на време като се параноясам за нещо ново, понякога му чета статиите, защото за въпросното нещо ми излизат най-отгоре в търсачката, чета ги и се успокоявам, че това е пресилена, крайно преувеличена версия на нещото. Поне аз съм с тази нагласа към това име.

И аз настинах минаата седмица от климатик, усещах, че ми е студено на краката ама така и не си обух чорапи с мисълта, че е абсурдно да седя с чорапи месец Юли и ей-ме на, от четвъртък почна болки в гърлото, после лека хрема, после лека кашлица, днес съм със страшна хрема и по-задълбочена кашлица, но меря температура всеки ден, нямам, нямам и храчки, а секрета от носа ми е предимно бял, много леко жълтенее, затова и не мисля, че е вирус, а простуда. Вече пия биозин мама още от началото на миналата седмица, продължавам с мултивитмините, захарта и медът са ми забранени, та май няма какво друго да направя освен да си почивам и да чакам да мине...

# 449
mommy22 Именно от 27-ма седмица. Започнеш ли я, водиш се 27 (т.е. от 26+1 караш 27ма седмица). Броят се като започнати, а не навършени. Същата аналогия с месеците "В кой месец си? В 6-ти!" - отговаряш въз основа на кой месец караш, а не колко си навършила.

Относно Д-р Сигридов, нямам лични наблюдения, но когато се бях побъркала по темата с тромбофилията бях на консултация с генетик в университетска болница и жената не само ме успокои, но и ми разясни какъв бизнес въртят всички лаборатории с цел да внасят паника, че да си пускат ненужни изследвания бременните и специално ме предупреди да се пазя от "този страшен шарлатанин Д-р Сигридов", това бяха думите ѝ. От време на време като се параноясам за нещо ново, понякога му чета статиите, защото за въпросното нещо ми излизат най-отгоре в търсачката, чета ги и се успокоявам, че това е пресилена, крайно преувеличена версия на нещото. Поне аз съм с тази нагласа към това име.

И аз настинах минаата седмица от климатик, усещах, че ми е студено на краката ама така и не си обух чорапи с мисълта, че е абсурдно да седя с чорапи месец Юли и ей-ме на, от четвъртък почна болки в гърлото, после лека хрема, после лека кашлица, днес съм със страшна хрема и по-задълбочена кашлица, но меря температура всеки ден, нямам, нямам и храчки, а секрета от носа ми е предимно бял, много леко жълтенее, затова и не мисля, че е вирус, а простуда. Вече пия биозин мама още от началото на миналата седмица, продължавам с мултивитмините, захарта и медът са ми забранени, та май няма какво друго да направя освен да си почивам и да чакам да мине...

Оу, Shisharche, бързо да минава! Интересно сак от нищо нещо става с тези настинки! Имаше лек бриз в петък, нищо пък кай знае какво, обаче пък седяхме неподвижно на маса в заведение 2-3часа и ей на, откъде да му дойде на ум на човек, че така може да стане 🤷🏼♀

Напълно съм съгласна, че човек е хубаво да си има едно наум в днешно време, когато всичко е бизнес, никой не разчита на случайността вече.

Общи условия

Активация на акаунт