Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 451
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Аз взех на авент, имаше (май все още има) добри намаления в хиполенд, но ми е първо дете и нямам отзиви 😄

# 571
А да, и shnuggle ги споменават често. Аз също гледах снимки само с по-голямо дете и се чудех как ще е с новородено, но сигурно си има начин. Просто при нас мястото е проблемът.

Тази сгъваемата е от Амазон: https://amzn.eu/d/03Aq9spo
Има доста нейни варианти. Boon също е сгъваема и едната част е за новородено, другата за по-голямо. Четох нещо отзиви, че издадената част на някои бебета не им харесва. https://amzn.eu/d/08esG5Qk

# 572
Добре, а тези ванички в голямата вана няма ли да изморяват много кръста? Практични ли са тези на стойка? Аз си го представям, че ако не се навежда човек може би ще е по-щадящо, но пък нямам практическия опит Simple Smile

# 573
Здравейте момичета, как сте? Аз от вчера съм отпуска и съм много щастлива. Чакам да ми дойде бебешкия скрин, за да го сглобя и да започна да пера и да подреждам дрешки. След това да установя какво нямам и трябва да купувам.
Като прочетох една част от бебчета си вървят по-едри. Но се минах на строга диета заради ИР. Сега захарта ми 1 час след ядене е 5. Мисля е добър резултат, но другата седмица ще си пусна натоварването с глюкоза.
За ваничките и аз нямам толкова голям опит - взех обикновено корито. Една приятелка каза че сгъваемите били по-малки и се използвали по кратък период. А за стойка за корито ми се струва много нестабилно или поне след като започне да се мърда много.
До попитам мамите с опит нагревател за шишета ползвахте ли?
Някоя от вас мислили да ражда в Надежда?

# 574
Moonlit, аз загледах вчера на stokke сгъваемите ванички, там има стойка, която се поръчва отделно. Имат и два размера - голям и малък, но не знам дали има смисъл от големия. Проблемът е, че е по-скъпа. На мен не ми е чак такъв проблем за кръста като я сложа във ваната, но ако преценим, че е неприятно, можем винаги да поръчаме стойката. Идеята и на мен ми е да се пести място, пък стойката си е голяма.

Sway, аз ползвах каната за гореща вода, просто преварявах веднъж и после само за няколко секунди подгрявах. Не виждам смисъл от нагревател, макар че с каната да е по-трудно да уцелиш температурата. Но ние сме били на АМ само няколко месеца и не се е налагало по 10 пъти на ден да правя мляко.

# 575
Аз имам нагревател на Филипс, ще си го ползвам и евентуално за кърма и при захранването после. Иначе обмислях варианта за babybrezza ако нямам достатъчно кърма, но си открих по бюджетен вариант. Всъщност машината, която миксира праха и водата е 600лв, но baby brezza имат и машина, която е само нагревател за вода. Струва около 150лв, 1.5 литра съвместимост и има 3 степени на загряване на водата, като водата се топли за минута максимум. Изглежда ми супер вариант

# 576
Аз си взех стерилизатор с нагревател на Cangaroo,  дано да върши работа. Лека полека започнах да купувам дребните неща, надявам се скоро да приключим с ремонта да купя и кошарата( насочила съм се към тези с повивалник) и количката, че нашия татко се уплаши и сме сами и ми идва малсо в повече, но ще се справим. Дадоха ми стойка за вана, ще си купя само ваната, било по-удобно със стойка да е именно заради кръста.

# 577
Не знам вие как сте със сънищата, но аз от началото на бременността имам доста развинтено въображение, доста кошмари, но и някои доста забавни сънища. Минах да ви разсмея, защото бяхте главни действащи лица в снощния.
Всички мами се бяхме събрали късно в 9ти месец с огромни кореми, защото бяхме на конференция ‘правата на родилките… и нещастните бездомни животни’ та щяхме да водим конференция с августовските мами и всяка от нас водеше по едно осиновено кученце, аз имах две пред мен (очевиден символизъм с близначетата), но в съня ми всички бяхме много доволни и споделяхме приключението… събудих се и се посмях, може да са ме риткали бебчетата, но явно ми е било смешно и приятно!

Остават ми две седмици до майчинството - sway завиждам, вече главно обучавам колегите, така че не е много стресираща работата!! И тогава ще почвам да гнездя по-сериозно, доста неща са ми набавили, но има какво да се желае!

Хубав ден мами! Heart

# 578
Ваничката ми е без стойка. Не ме е болял кръста, защото бързо се къпят и не е нужно да е всеки ден.  Може само на чешмата да се измиват тялото без косата някой път.
Купих нагревател за шишета, миналия път нямах. Имам и кана.

# 579
  • Sofia
И аз нямам търпение за отпуската вече. Миналата седмица правих обучения на колегите, но явно ще има до последно. С българите се справих лесно, но някой индиици са крайно незаинтересовани и определено ще се усети липсата ми в даден момент. Клиентите по проекта мисля, че не са уведомили все още, а те се мотаят и само бавят всичко и плана ми да завърша повече неща засега май пропада тотално. Никой не иска да работи в тази жега май....

# 580
Като казахте нагреватели и споменахме и различните култури, аз онзи ден храних съвсем малко бебенце 🥳, 2 месеца, 4.5кг и майка му ми даде студено мляко от хладилника да му дам.

# 581
Аз много често давах на моето на стайна температура мляко или кърма.

# 582
Джу, излизаш в болничния преди майчинството ли? Боже,  то наистина не остана.
Съня ти е много забавен. А може и да се съберем софийските мами и да се видим.
За къпането - кухненската ми мивка е най-голяма. Смесителя се маха като душ се издърпва и плота е широк, та мисля там да къпя бебето. Най-удобно за пълнене на коритото.
Ще погледна нагреватели втора употреба.
Аз имам братовчеди близнаци. Като бяха бебета (40 дни+) едното аз го къпех, повивах, хранех, приспивах. Малкия плачеше за мене. Надявам се не съм забравила как се случват нещата.
Днес се сдобих с кошара тип next to me и съвсем случайно осъзнах, че трябва да купя комплект и за количката. Не го бях мислила това. И явно сега и комплект за тази кошара.

# 583
Излизам в редовното майчинство, без болнични, понеже са две бебчета е двойно, затова толкова рано. След раждането също е двойно, та няма да се работи дълго, че и Франция има след майчинството удължаване по желание и компанията ми покрива част от заплатата - това е доста успокоително..

Аз днес се видях с майката на двете близначета, които се родиха на колега на приятеля ми, при тях бяха ин витро, а ние 3 месеца по-късно с нашите изненадващи, смеят се в работата на приятеля ми, че нещо има във водата и масово близнаци хаха
имам голяма помощ от нея откъм съвети и т.н. Те са вече на 2 месеца 4.5 кг, уникално е да видя как растат, майката мина през голям стрес с шийката много скъсена от 28 седмица, но роди двете в 38+4 и като слушам какъв (хубав) екшън е…

Та тя каза, че ей тия последни седмици ще се изнижат толкова бързо (а тя е била на легло)… не остана!

Жегите тук днес бяха доста големи, но са извинение за сладолед! Момичето много реагира, ако ям сладко, докато момчето реагира, ако съм се движила много през деня и спра за почивка - подскоци и народни танци!

# 584
Всички с близнаци пишете как едното прави едно, другото друго. Как разбирате кое кое е? 😄
Моето не спира да прави салта, но още не мога да определя къде му е крачето, къде му е главата. Коремът ми подскача и постоянно е в някаква странна изкривена форма. 😆

Общи условия

Активация на акаунт