Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 311
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Сигурно е от изключването на бързите въглехидрати от менюто ми, но съм отслабнала 3 кг за 3 седмици, също така и гърдите ми са намалели...Бях стигнала 71.2, а сега съм 68.3, преди бременността бях 63кг. Гърдите ми се струват такива, каквито си бяха преди, а в първия триместър сякаш бяха нарастнали, много ми е странно това, забелязах го по една рокля с по-голямо деколте, която си купих в първи триместър и си я изпълвах добре, онзи ден я облякох и така ми отзяваше, че трябваше да я защипя с безопасна игла... бебката си я усещам да си рита всеки ден, в 27г.с. беше около 1кг, околоплодни води в норма. Някоя друга мама такива странни промени в теглото да има?

п.с. Ям по 3-4 пъти на ден като пригладнея.. не гладувам!
Искам да те успокоя, но не мога. Не ми се струва редно. Свържи се с лекар. Аз не успявам да запомнят казуса на всеки, но лекар ли ти ограничи въглехидратите?

# 616
Stasy28 Да, ендокринолог - след консултацията ми по повод леко завишени резултати от ОГТТ и домашни измервания с глюкомер, където при хранене с повече тестени, високо въглехидратни и пържени храни качвам глюкозата малко над нормите (каза да заменя ббелия хляб с пълнозърнест, белия ориз с кафяв ориз, картофите с тиквички, никаква бяла захар). Когато ям повече протеини, зеленчуци, глюкозата ми е в норма. TSH в норма.

# 617
И аз днес съм със странни симптоми.Бямам болки,кръвното е 115/78,но почти целия ден не успявам  да стана от леглото.Станах в 6,изметох,изтрих,хвърлих домашния боклук,ходих до магазина,изпращам малко дрехи и в 8 и 30 вече нямах сили.Оттогава лежа и ставам сами до тоалетна.Все едно не съм спала с дни или съм болна от тежък грип-ръцете ми се схващат;краката ми се преплитат,главата ми тежи...А малкото му същество не спира да се върти и бушува.Все едно е доволно,че съм се изпънала и то се движи на свобода😁

# 618
  • Sofia
Момичета - бърз въпрос. Продуктите на Каротен дали могат да се ползват по време на бременност? Имам предвид слънцезащита и предимно за лице.

# 619
Шишарче, хапвай си хубаво и щом бебчето е ок, значи няма проблеми. Била си задържала вода явно.

Лунатичка, да не си настинала нещо, макар че аз редовно съм така, все ми е лошо.

Вафличка, аз си използвам всякаква моя козметика, без да следя дали става за бременни, не знам за Каротен.

Вижте единия ми несесер за в болницата е почти готов, трупам в 1 шкаф, рано е, но така
предпочитам.
Скрит текст:

# 620
Пристигна сгъваемата ваничка. Ми нещо не ми харесва и май ще я връщам. Струва ми се много “пластмасова”. Знам, че е абсурдно, защото всички са пластмасови, ама нещо като китайска работа. Плюс това за да се сгъне на две, трябва да се махат едни части, което е доста сръткава работа. Ще се огледам за алтернативи и дано намеря нещо по-задоволително.

В Германия доколкото знам се полагат по застраховка един ултразвук/фетална на триместър. Предполагам това включва и кръвни изследвания. НИПТ струва 300 евро. Аз съм с частна застраховка и ходя на 3-4 седмици на преглед, който включва урина, кръвно, тегло, стандартно кръв за желязо и хормони, ултразвук на шийката, микробиология, ултразвук през корема, веднъж и цитонамазка. Допълнително НИПТ и БХС и скрининг за прееклампсия. Във втори триместър бях и на специалист за скрининг на органите. ОГТТ следва.
Държавната застраховка покрива сертифицирани курсове по йога, курс за бременни, остеопат.

Мен ме мъчат разни сухи места по кожата и лишеи. По принцип си имам една алергия, която ми излиза от студа на ръцете, но сега си стои там цяло лято. Не ме мъчи или притеснява, свикнала съм ѝ и съм се примирила, че явно така ще е по време на бременността. Но сега и на бузата ми излезна едно червено, сухо петно, а след това и устата ми изпръхна по края. Пробвах да изключа млечни, да сменя различни кремове. Не намирам никаква закономерност и явно сами си решават кога да минат и кога да се появят отново.

# 621
Шишарче, и според мен си задържала вода и я изхвърляш. Като се спрат въглехидратите това е първата стъпка. Щом бебчето е добре, значи всичко е точно. Все пак за свое успокоение се консултирай с ендокринолог.
*Sweety*, само празни шишета ли са? Или има някаква козметика? Аз освен паста за зъби друго не се сещам..

# 622
Бяха празни, но ги напълних, даже съм ги надписала шампоан, душ гел и т.н.

# 623
Днес имах ходене до болницата, та се и премерих. Качила съм 3кг за последния месец, та съм доволна, спестила съм някъде по пътя 1.5-2кг, тъй като се движех с по 1кг на седмица. Това означава, че на прага на 7ми месец съм +12-13кг. Интересно как ще се развият нещата, при по-напредналите чета, че някой мами спират да качват по някое време в 8/9 месец.

# 624
Дано и ние спрем да качваме накрая. Simple Smile

# 625
Sweetly, Sway, в интерес на истината краката ми не са отричали или подували от 3-4 седмици насам, общо взето от както почнах да внимавам с храненето. Магнезий не пия. Може би верно от високата захар и от там задържане на течности е ставала цялата работа?

Нещо забавно: преди няколко дни като си съзерцавах корема видях множество цветни черти… и си викам еееех, не можах да се спася от стрии, навсякъде по корема са. Даже си изпсувах тихичко на глас, гледах се и се примирих, че това е част от процеса, мазах се с кремове, явно си е генетично… и на следващия ден с облекчение осъзнах, че това са били следи от ластика на едни широки шорти, които носех малко преди да си открия “стриите”, та много се зарадвах в крайна сметка ахаха

# 626
От храненето с въглехидрати си задържала вода. Не ти е толкова висока захарта, но си спазвай препоръките на доктора. Simple Smile
Аз на твое място сигурно даже бих си хапвала понякога/рядко бавни въглехидрати (бобови и т.н), пък дори и картофи/ориз, но всичко по малко и с мярка.
И какво по-хубаво от това да не качваш мн килограми? Simple Smile
Аз съм +5-6кг засега, дано не качвам мн в посл.месеци.

# 627
Аз съм +8. Както не бях качила, така рязко за един месец качих 3 килограма. Но спрях с разходките вечер, защото не се издържа. Та най-вероятно и това оказва влияние.
Шишарче, захарта не ти е толкова висока. Но при промяна на храненето първо организма изхвърля вода. Аз като ми откриха ИР и като промених храненето за 1 година свалих 35 килограма. Първо изчистих водата и мойте крака спряха да отичат.
Стрии за момента нямам. Ама аз не се и мажа особенно редовно.

# 628
Аз тъй като съм с наднормено тегло за първи път ме претеглиха в 12та седмица. Бях 86кг. Сега съм почти 29та и съм качила само 3.5кг. Знам, че и малко кг ако се качват е проблем, ама лично за себе си съм доволна. Остава да видим до края какво кюфте ще стана 😁 хапвам си умерено, каквото ми се прияде, си го намирам по малко и си угаждам. За глюкозата, засега съм в норми и ако лекаря не ми каже да правя натоварването, нямам намерение да си го причинявам. Мъчат ме само киселините и подуване на глезените, ама последното е само ако се застоя повече време в една поза (работя в офис и е почти неизбежно). Но като се прибера, задължително лежа поне час и всичко си се нормализира. Друг е въпроса, че вече ми натежава доста и имам болки ниско долу (уж били от разширяването на таза). Крия се от жегите и това също много помага.

# 629
Аз пък съм с поднормено, започнах 48, сега съм 24гс и съм 53кг -> + 5кг. Май вървя малко дребничка, но си ям каквото ми се яде - дори и вредните неща. Такъв ми е метаболизма явно. За момента бебока също се развива нормално, така че гледам да не ги мисля много килограмите.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 14:20 от slanchogledka^

Общи условия

Активация на акаунт