Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 323
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Аз само се надявам скоро да спре тази жега, ама ми е лошо, че има още почти 2 месеца от лятото…. Ако и август е толкова горещ, просто не знам, вкъщи сме без климатик. Ще се изнеса при родителите ми за до края на лятото. Grinning

На вас става ли ви тежко от хапване? Забелязах, че последната седмица супер много се подувам и едвам дишам, ако ям нормалните за мен порции. После пък изведнъж огладнявам и се чувствам, че мога да изям хладилника. Трябва явно вече на по-малки порции да ям. Също се изморявам и често ми се иска да си полежа през деня, не ми се стои на стол. 26+3 съм днес, бебето не спира да се върти и ме рита навсякъде.

# 601
Относно ваната, ММ ми помага да къпем котките в нашата вана и за мен лично е адски неудобно, кръста ми тотално заминава… на 33 съм, ако има значение. Моя приятелка, която роди миналата година сподели, че са сменили бебешката вана с такава със стойка заради кръста ѝ и ми препоръча новата - на Чиполино, с термометър. Хареса ми, видях, че в момента е намалена във vis vitalis от 135 на 108лв и си я взех преди няколко дни ^_^

Относно раждане, досега се следях в Надежда и започвам да се колебая. Честно, напоследък имам чувството, че се възползват от това, че се пиша лесно и едно нещо да не е по образец, тези изследвания пусни, този тест направи, тези контролни допълнително…. Парите, които съм платила за допълнителни изследвания извън пакета им вече са повече от цената на самия пакет!!! В частност говоря за тия уреаплазми, дето трети път излизат положителни след два курса АБ по 10 и 7 дни + вагинално АБ и пробиотици… и най-новото е, че АГ-то каза единствения вариант вече е венозен АБ с прием в болницата за 10 дни. Като я питах колко струва - 200лв на вечер…
Докато АГ-то в Маймин дом, при която ходя още от първите контролни на уреаплазмата каза, че докато съм бременна ще продължава да излиза положителна, че всичко е заради понижения ми имунитет и че е абсурдно всеки месец да съм на антибиотик до края на бременността и че в практиката ѝ до този момент не е имала случай с усложнения при бременна с положителна уреаплазма. На въпроса какъв е риска все пак ми отговори, че само защото съществува риск по учебник, да се тъпча с АБ е същото като да не излизаме навън, защото има риск да ни блъсне кола.

Отделно, тук във форума в темата за уреаплазма имам чувството, че всички дават положителни резултати отново след лечение и че е упорита бактерия. Къде ми е гаранцията, че след тези 2000лв за венозен АБ ще я изчистя…

И всичко това ме кара да се чудя ами като дойде момента за раждане дали пак няма да искат от мен хиляда допълнителни неща? От Надежда това е втория път я който ме карат да влизам в болницата, първия път отидох на второ мнение и отхвърлиха диагнозата, никъде не влезнах, помните моя случай с грешно измерената шийка. Разочарована съм, че всичко хубаво е превърнато в бизнес, не в адекватно да излизам от кабинет разплакана! (Това когато ми се скара, че съм бързала с ОГТТ-то).

# 602
Имам още задух, да. Много е гадно. Понякога и в покой имам, като легна по гръб или на ляво. Само на дясно ми е ок, но някой път бебето ме натиска и ми идва да заспя седнала.
Миналата брем. пак имах, но към края, заради притискането на диафрагмата от огромния корем.

При вас поне не са жеги, нали? В смисъл всеки ден.

Sweaty, точно както казваш, задуха беше в пълен покой! Един ден жега, да.

Започнаха да ме болят глезените, тежестта се увеличава, на половината на 10К дневни стъпки съм вече изморена. Онзи ден в жегата търпение нямах да вляза в басейна, та водата да облекчи напрежението в глезените.

Онзи ден се оплаквам на ММ колко ми потъмняха зърната на гърдите, като че ли за една нощ, от розовички на тъмно кафяви, че и по-големи. Той “те вече не са твои до другата година, не го мисли” 😂😂😂

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:52 от MayaJane

# 603
Аз пък да вляза от нищото с въпрос към всички. Имате ли определена любима марка за личната хигиена на бебчо ( прах/гел за пране , омекотител, шампоан, сапун ) и като цяло такива принадлежности. Аз много се интересувам ,но така и не мога да се спра на една марка ,от която да взема всичко или пък може и да са различни марки .

# 604
Мая, и моите са потъмнели. 😁🫢
Защо не опиташ да намалиш крачките. И моите крака отичат, четох ще е добре да се вдигат на възглавница.

Тази сутрин се събудих от жега, задух и киселини, отврат! Понякога имам и още леко гадене, а също и много се надувам и ми става тежко от храна, хем не ям супер много.
Точно вчера четох в приложението за 28г.с как са присъщи задуха и киселините ..

Стаси, нормално ли роди в МД? Ужасно са се държали!
И все пак си била във Вип стая, смятай иначе какво е..
Много хора раждат там заради добрите доктори (Дяволов) и неонатология.

Симона, аз използвам Мустела. А прах за пране нямам определен, последно изпрах с Тео бебе, но и други съм купувала бебешки.
Омекотител за бебе няма нужда, само химии.

# 605
Аз сякаш съм фен на Weleda Baby. Харесвам марката и за личните си нужди, и със сигурност ще взема техен крем против подсичане и шампоан за бебока. И за олиото на Mustela се чудя.
Оттам нататък, с козметиката няма да се запасявам, и ще видя кое как му се отразява на кожата и от какво имаме нужда в движение.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 12:33 от slanchogledka^

# 606
*Sweety*, нормално раждане, да.
Аз използвам Мустела душ гел 2в1 и лосион за тяло, също линимента. Този път ще си взема и олио за масаж, понеже температурите ще го позволят. Бепантен унгвент за дупе. Пера дрешките с Френдли органик без аромат и съдовете с Фрош. Вече 2 години ги използвам. Много съм доволна.

# 607
Мая, и моите са потъмнели. 😁🫢
Защо не опиташ да намалиш крачките. И моите крака отичат, четох ще е добре да се вдигат на възглавница.

Тази сутрин се събудих от жега, задух и киселини, отврат! Понякога имам и още леко гадене, а също и много се надувам и ми става тежко от храна, хем не ям супер много.
Точно вчера четох в приложението за 28г.с как са присъщи задуха и киселините ..

Стаси, нормално ли роди в МД? Ужасно са се държали!
И все пак си била във Вип стая, смятай иначе какво е..
Много хора раждат там заради добрите доктори (Дяволов) и неонатология.

Симона, аз използвам Мустела. А прах за пране нямам определен, последно изпрах с Тео бебе, но и други съм купувала бебешки.
Омекотител за бебе няма нужда, само химии.

Sweety, два дни ги киснах в студена вода и на възглавница след това. Време е да сменя разходките с плуване, само дано съм постоянна, трябва да се помогне на тялото да се справи с цялата тежест и промени. Също се надявам на естествено раждане, във вана 🤭, ще ми трябва силно тяло.

# 608
Аз не знам дали не сбърках с покупката на ваничка, купихме сгъваема с термометър, имам отделно друг термометър , но ваничката е без стойка. Мисля да го къпем първоначално на спалнята, ще постилам една хавлийка отдолу , нашата спалня е много висока с висок матрак, аз съм 1.60, тествах преди няколко дни почти не съм приведена, поне първите няколко месеца да изкараме така. ММ каза да не се притеснявам, че едно време така са къпали сестра му като се е родила 😃 А и той ще е плътно с мен вечер и ще има кой да ме помага. От друга страна ми изглежда удобно, защото на спалнята мога да си сложа пелените и хавлийката и само да то преместя за подсушаване, иначе имам и “станция” за повиване, но нея май по скоро ще я ползвам през деня. Вечер си мисля, че всичко ще си вършим на спалнята 😃 като скоро имахме гости и мамата направи тоалета на бебето седнала през цялото време на леглото, включих се и аз и ми се стори удобно. Поне за вечерните процедури, които ще са по дълги, за през деня си имам цял кът с повивалник и всички екстри 😃 Но нещо ми се струва, че няма да е много използван

# 609
Според мен не е добра идея къпане на леглото. Една кофа с вода трябва да има чиста и с 1 канче или нещо подобно да се изполее бебето с чиста водичка. Ако се разлеят на леглото, не ми се мисли.
По-добре на земята или на някой шкаф или масичка, мое мнение. Аз ще го къпя в банята.

# 610
Може би си трябва трениране - къпането на легло. Но ако се обърне водата и то през зимата ще е голямо приключение. Аз ще го къпя в кухнята и ще го повивам на повивалник в стаята, в която ще спи. Те са разположени една до друга, така че няма да е голямо ходене. А на леглото ми е абсурд - ще остана без кръст още на втората седмица.
Шишарче, май при Патрикова се следеше в последствие, нали? На мен нито едно изследване не са ми назначили извън пакета и то основния. На последния преглед ме посъветваха да си пусна обременяването с глюкоза. Казаха, че е хубаво да е при тях, но не настояваха, предполагам че ако раждам там е по удобно чисто документално. Но аз в началото си пусках разни изследвания на своя глава, но не съм давала обяснения защо съм си ги пускала. Консултирах се със специалист - хематолог и ендокринолог. Не са ми изписвали и лекарства. При Патрикова си правя само феталните, и тя не ми е назначавала други изследвания.
Реално обаче, ако раждаш естествено, ще раждаш при когото се паднеш. Там нямат избор на екип само на акушерка. Вече при секциото е по различно.

# 611
Здравейте и от мен,  бремелинки.☺️☺️☺️

И мен бебка ме рита стабилно и повечето часове през деня е активна. 🥰🥰🥰🥰🥰

След обременяването с глюкоза показателят на първия час ми излезе 11, висок казаха, дадоха ми глюкомер и на всяко хранене по три пъти се боцкам в пръста за изследване на захарта, записвам и какво съм яла. Ендокриноложката иска така да правя цял месец, за да се разбере кои храни как ми влияят. Някои дни е висока захарта, други ниска, то си е цяла наука. Меря захар, кръвно, пулс, килограми, у нас цяла лаборатория стана. 🫣
Скоро пак трябва да пускам кръвна картина и хормони на щитовидната, всеки месец следене, да видим и тромбоцитите как са.

Жегата е много голяма,  тежко време особено в София. Ееехх, благородно завиждам на тези, които сега плажуват, любувайки се на морския бриз. 😊😊😊
Но пък нашата мисия си изисква компромиси и жертви, живи и здрави ще си наваксваме с моренцето по нататък. 🐬🐬🐬

# 612
Жужи, тук до морето не се диша, вятър или няма или е горещ! Не сме за завиждане хич.
Дано се подобрят изследванията ти.

И аз ще видя другия месец накъде върви моя нисък хемоглобин.

# 613
Жужи, разбирам те - и вкъщи в момента е така, макар и без апаратите за кръвно, не мога да си го изградя още този здравословен навик. Мисля тази седмица на прегледа ми с ендокринолог да помоля за направление за continuous glucose monitor, Дана и Льожи бяха писали за такъв по-рано. Изглежда по-щадящо от постоянното бодене и по-информативно, защото следиш непрекъснато в реално време.

Иначе днес пак си хванах рязък скок на глюкозата, основно по усещанията. За втори път ми се случва тази седмица, много рязко ми прималява, започват да ми свистят ушите и имам нужда веднага да полегна. В случая се причини от пълнозърнест хляб с масло.... 🤔 Ще им хванем цаката на правилните храни, но междувременно се връщам към The Glucose Revolution - бях я чела преди време и има полезни трикове, ако ти върши работа.

Хлад и прохлада пращам на всички, днес малко поразхлади при нас.

# 614
Сигурно е от изключването на бързите въглехидрати от менюто ми, но съм отслабнала 3 кг за 3 седмици, също така и гърдите ми са намалели...Бях стигнала 71.2, а сега съм 68.3, преди бременността бях 63кг. Гърдите ми се струват такива, каквито си бяха преди, а в първия триместър сякаш бяха нарастнали, много ми е странно това, забелязах го по една рокля с по-голямо деколте, която си купих в първи триместър и си я изпълвах добре, онзи ден я облякох и така ми отзяваше, че трябваше да я защипя с безопасна игла... бебката си я усещам да си рита всеки ден, в 27г.с. беше около 1кг, околоплодни води в норма. Някоя друга мама такива странни промени в теглото да има?

п.с. Ям по 3-4 пъти на ден като пригладнея.. не гладувам!

Общи условия

Активация на акаунт