Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 342
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Как се чувствате в жегите?
Много ми тежи, че през деня съм затворник вкъщи. Не става нито за разходки, нито за нищо. Отивам до магазина и едвам се диша. Вечер чак след 8-9 се живее и то не винаги, но пък тогава вече тъмно, повечето магазини и т.н затворени, даже и по заведения не ми се ходи. Повечето неща по заведенията се опасявам да ги консумирам, не ми се рискува, нито мога да пия 1 студено винце, нито нищо. Да висна на заведението на 1 цитронадка и след 30 мин. ми писва и искам да си ходя. 😁😁

И аз не мога да определя кое е крак, кое ръка.
Айде да идва вече октомври. Искам да водя живот на не бременна.

Джу, много готин сън. Точно бебета/деца и кучета са нещата, които много ме вълнуват и обичам.

# 586
Джу, ще споделиш ли повече за това двойно майчинство във Франция и като цяло как стоят нещата там? Колко време, колко процента от дохода ти е и т.н? Другите момичета в чужбина, ако искат да споделят също, на мен ми е любопитно. Hug

Аз днес избягах на планина на хладно до обяд и после следобед разходка в парка. Сигурно 15-20 хиляди крачки навъртях. Иначе ми е тежко в жегите, а има още много време от лятото….

# 587
Как се чувствате в жегите?
Много ми тежи, че през деня съм затворник вкъщи. Не става нито за разходки, нито за нищо. Отивам до магазина и едвам се диша. Вечер чак след 8-9 се живее и то не винаги, но пък тогава вече тъмно, повечето магазини и т.н затворени, даже и по заведения не ми се ходи. Повечето неща по заведенията се опасявам да ги консумирам, не ми се рискува, нито мога да пия 1 студено винце, нито нищо. Да висна на заведението на 1 цитронадка и след 30 мин. ми писва и искам да си ходя. 😁😁

И аз не мога да определя кое е крак, кое ръка.
Айде да идва вече октомври. Искам да водя живот на не бременна.

Джу, много готин сън. Точно бебета/деца и кучета са нещата, които много ме вълнуват и обичам.
[/quot

Sweety, снощи за теб си мислех, как се справяш съд задуха, ако все още го получаваш? И тук вчера беше горещо и ти да видиш, вечерта едвам дишах, бая зор видях.

# 588
Имам още задух, да. Много е гадно. Понякога и в покой имам, като легна по гръб или на ляво. Само на дясно ми е ок, но някой път бебето ме натиска и ми идва да заспя седнала.
Миналата брем. пак имах, но към края, заради притискането на диафрагмата от огромния корем.

При вас поне не са жеги, нали? В смисъл всеки ден.

# 589
При мен са като сардинки, но момчето е по надолу и вляво, т.е. Ако рита съвсем ниско знам, че са крака и обикновено са насочени към пикочния ми мехур, момичето е над него високо и вдясно, ако има много побутвания чак до ребрата са нейните крачка. Но се обръщат доста, понякога мога да проследя когато се въртят като цяло, гледам да ги обхвана с две ръце и чакам с притаен дъх хаха вече видимо коремът ми се движи на вълни, понякога се събира в една точка (обикновено двете главички)

А за френското майчинство, за близнаци е 34 седмици, двойно на едно бебе, което е 17. А след това може да се вземе Congé parental до навършване на 3 години на децата, но тук мисля, че зависи какъв процент от заплатата се дава. Също мисля зависи от дохода и на двамата родители, доколкото разбрах е с цел да подпомогне родители, които не могат да си позволят ясла или избират да не го правят. Та при мен официално е до другата година, а след това трябва да заявя дали удължавам.

Като цяло сравнявам с колегите в Америка (горките..) там нещата с майчинството са доста скромни, и се плащат луди пари да родиш, докато тук има помощ за самото раждане за теб с цел децата ти да имат необходимите неща след раждането (дори да си работещ, като мен).

Това, което ме шокира е какво се покрива като прегледи, досега не сме плащали нищо тук, а сме на преглед на всеки две седмици на ехограф, кръвни всеки месец. Четох ви по-рано, че плащате феталните и т.н. и ми стана мъчно как това е ситуацията в ‘богатата’ ни България.. тук се поема от социалното здравеопазване и нормална застраховка (обикновено давана от работата).

Много ми е интересно и на мен за другите в чужбина как е, досега съм останала силно впечатлена от грижата във Франция (и май не бих за нищо стъпила в Америка особено за раждане или каквито и да е здравни неща)

Аз се задъхвам при качване, дробовете ми се усещат по-малки сякаш! Йогата продължава да помага, ако мога да я правя докрай ще се радвам (с вариации разбира се хаха)

# 590
Ех, Джу, колко сладурски сън Simple Smile

При мен спането последните нощи хич го няма, след задушното време през деня едва вечер разхлажда и може човек да прави неща. И ето така - заспивам по нощите.

Днес е пак доста задушно, но цял ден си правим неща из нас и малко по малко подреждаме. Щяхме да ходим да гледаме за стол за кърмене, но в тази жега изобщо не ми се пътуваше и поръчах онлайн 😁

Не знам за вас, но аз ставам все по-бавна - неща, които обикновено минават бързо и  неусетно, в момента ми костват голямо усилие. И мине се не ми е малко - сядам да си почина Simple Smile

Като заговорихме за ваничките, тази ми грабна окото:

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0CDLWBNW1/ref=ox_sc_act_image_4?s … HFK55UJVMH4&psc=1

Но ми се ще да огледам още малко, преди да взема.

Суей, на чешма звучи добре и тези разтягащи се кранове са много хубави. Нашата мивка в кухнята е дълбока и вероятно там ще моя понякога, но в банята е с нисък сифон и може би във ваната ще плакна между къпанията.

# 591
Тук в БГ абсолютно всичко се заплаща, то БХС, то ФМ, отделно правят рядко кръвни и само 2-3 ехографа, ако не си доплащаш.
Отделно условията за раждане далеч се различават от чужбинските. Тук ако искаш що годе нормални условия и отношение, сравнително добра самостоятелна стая и т.н отиват едни 3-5 бона.

И аз почти не спя нощем.
И сядам да почивам като нещо свърша. 😁

Много се впечатлих как набързо акушерката изкъпа първото ми бебче на мивката, че и косата и всичко. Затова специално сменихме смесителя в банята, да е по-висок и спокойно да го къпя там понякога набързо.
Даже и малкото куче там съм къпала, вместо да пълня легени. А голямото с душа долу.

# 592
И аз често си почивам вече.. 😄 Иначе една приятелка която е по-напред каза, че и тоновете си плаща 😔 не съм наясно те дали си влизат по каса де.. Но наистина в Бг доста неща се налага да си плащаш, и то не всички си и заслужават 😬

# 593
Тоновете се заплащат. Цената варира от болницата, в която се правят. В България като цяло всичко си плащаш. Както каза Дже, не сме толкова зле като Америка. Там само раждането ти е пет цифрена сума, а майчинство почти няма - 12-14 седмици.

# 594
С предната бременност нищо не съм плащала, с изключение на комисията за удължаване на болнични и за вип стая в Майчин дом. Голяма грешка беше това.
Скрит текст:
Още съм много травмирана от отношението, потресена съм от немарливостта на акушерките спрямо детето. На визитация не минаваха, защото бяха празници. И повярвайте, изобщо не съм лигла. Като казвам нечовешко отношение, имам предвид, че ме приеха в отделение с бесен скандал, защото трябваше да се занимава да ми пуска тонове през нощта и в последствие ме оставиха с контракции без никакъв преглед часове наред. Щях да родя при майките в патологична бременност. По време на раждането, бебето беше с асфиксия, часове наред родова дейност, без никой да му погледне тоновете. В последствие бяха оставили детето на синя лампа само, намерих го в окаяно състояние с паднала от очите маска върху нослето и повърнало, видях как сатурацията му падаше, а пулсът беше много висок. Направиха ми скандал, че им пипам апаратурата, а аз си спасявах детето. 7 дни след като ме изписаха, направих кръвоизлив, никой не ме прегледа там, когато ме изписаха.
Така че по-добре да си плащам и да се държат с мен като с човек. Да няма по 1 акушерка на 30-40 жени или бебета и да има що-годе нормална медицинска грижа.
Лекарите и неонатолозите в Майчин дом София са добри, но....

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 09:12 от Stasy28

# 595
Стейси, това е ужасно. Пожелавам ти едно прекрасно раждане да имаш сега.
Аз заради това се следя на частно. Не че там са безгрешни. Но поне по отношение и апаратура е различно.
Колебаех се между Шейново и надежда за раждане. Тъй като се следя в Надежда май ще раждам и там. Чувала съм добре отзиви за престоя и за специалистите.
Тук през ноща валя. Сега искам да ви кажа какъв задух и жега е. Просто отвратително.

# 596
Стаси28, защо си раждали в МД? Там не е ли за по-други жени?

Темата на конференцията от съня ми хареса Grinning

# 597
Не те разбирам 😀

# 598
Не те разбирам 😀

За малцинствата говоря. Навремето работих в МД и слушах хубави неща за неонатологията. В началото мислих да раждам там, но скоро след това размислих.

# 599
Не те разбирам 😀

За малцинствата говоря?
Не мисля така, когато бях там имаше само една жена, представител. Останалите около 30 жени на 12ти етаж не бяхме от малцинствата. В интерес на истината, повечето, с които общувах, бяха там заради добрата репутация на болницата.

Общи условия

Активация на акаунт