Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 668
  • 749
  •   2
Отговори
# 150
Говоря за случаите, в които НЕ СЕ налага, каквито има масово.

И в същото време се казва "Аз съм бременна, не болна" в случаите, в които човек си прави каквото си иска и си прави оглушки за предписанията на докторите.

# 151
So Mi, щом не знаеш какъв е случая на всеки тук, не знам как си позволяваш да категоризираш кого разбираш и кого не с “фалшиви болнични”. Всеки знае себе си и да гледа себе си.
mommy22, моето секцио ще по мед. причини та няма да има съпротива.
Метода Шарк знам, че го практикуват в Шейново за другаде поне аз не съм чувала, не казвам, че няма.

# 152
Аз пък не го разбирам това, че бременните не били болни, аз от първите седмици съм разглобена. Как така ще се сравнява един организъм, който преминава през толкова много промени свързани със здравословни неразположения даже няма да ги изброявам и един здрав такъв. Бременните трябва да се пускат в болничен още от самото начало, всичко друго е поредното извращение към жената. Добре, че жените сме силни. Аз лично нито взимам болнични, нито ходя на работа (работя от вкъщи, като сама съм си минимализирала работата), но правя гоооолям поклон на всички мами, които работят. Това не са фалшиви болнични, държавите трябва да плащат много повече на данъкоплатците си, че допринасят за нарастването на населението, особено нашата мила родина.

# 153
So Mi, щом не знаеш какъв е случая на всеки тук, не знам как си позволяваш да категоризираш кого разбираш и кого не с “фалшиви болнични”. Всеки знае себе си и да гледа себе си.
mommy22, моето секцио ще по мед. причини та няма да има съпротива.
Метода Шарк знам, че го практикуват в Шейново за другаде поне аз не съм чувала, не казвам, че няма.

Не виждам някъде да съм посочила някого поименно : ) Знам, че много хора го правят, те сами си казват, че нищо им няма.

# 154
So Mi, ами написала си “ Въобще не ви разбирам тези с фалшивите болнични.” 😉
Честно казано не ме вълнува, кой какво си мисли. За мен е важно аз и бебето ми сме на ред, отдавна не плащам данък обществено мнение. Както казах всеки знае себе си.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 17:12 от airgirl

# 155
So Mi,не се заяждам,давам ти факти.
Бременна съм от трета ин витри процедура и четвърти трансфер.Ходила съм по мъките над 10 години.Преминала съм през какви ли не процедури и какви ли не рискови и болезнени ситуации.Намерих си работа,която ме устройва откъм заплата и работно време.Тези месеца трябваше и отново да изтегля кредит,тъй като почти погасих предишния.Да,но съм с тромбофилия и с ниска плацента.Даже известно време със съмнения за превия.С висок риск от прееклампсия.Работат ми обаче е тежка и динамична.Според теб какво да правя?Да продължа или да взема болнични?Въпреки че се чувствам повече от добре,от четвърти месец съм в болничен. НИЩО не е по-важно от моето здраве Не пренебрегвам живота и здравето на организма,който расте в мен,но риска е съществен и за моя живот.Отбелязвам,че съм и с тромб в левия крак.

# 156
Аз лично съм болничен от втория месец и нито ме е срам, нито съжалявам за това. Не го обмислях така, но след едно прокървяване реших, че живота на детето ми е по-важен от работата и ако остана рискувам много, работа ще има винаги
Днес бях на преглед, в 22+6 тежим 640 грама, по размери е със седмица по-голям(изобщо не мисли, че майка му е 1.58см и трябва да го ражда 😁)

# 157
Какви фашшиви болнични? Моят болничен не е фалшив, имам редица неразположения!

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 01:38 от *Sweety*

# 158
Мисля разбирам коментара на So Mi, макар и по причина, различна от очевидната. Повечето от вас не се налага да отговаряте на този коментар, тъй като сте вкъщи по уважителни причини. Пък и с уважение So Mi, но така написан коментар, без доводи, си звучи като провокация 😉 На мен лично добре ми дойде, благодаря ти 👏🏻👏🏻👏🏻току-що си дадох сметка, че се справям много по-добре отколкото си мислех 🤭🥳  

Между другото корена на думата бременност идва от бреме, което означава тежест, та по този повод съм много съгласна с  коментара на Isibel по-горе.
 Isibel, как си, как се чувстваш?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 18:43 от MayaJane

# 159
Уау, Вал, не трябва да се впечатлявам от размери на този етап, но добре го храниш твоя бебок. Blush

Засегнахте две теми, по които и аз размишлявам.

Едната е болничните. Понеже съм в чужбина и се смята, че не се дават толкова лесно болнични както в България, го мисля още откакто си намерих лекар да ме следи и дали ще мога да го попитам за някакво намаляване на работата. Може и Ljoli да сподели как е при нея.
И аз като mommy се чувствам стресирана на работа. В повечето дни работя по цял ден седнала и почти не правя почивки. За съжаление шефовете са ми такива, че или нямат семейство, или не им пука и не мога да очаквам да проявят разбиране към ситуацията ми. Когато казах на шефката, че съм бременна, в следващото изречение, тя ме попита дали мога да поема два допълнителни проекта, вместо да помисли, че аз трябва да предавам моята работа на друг. Оказа се обаче, че в момента, в който се осмелих да питам лекарката за бележка, с която поне да мога да работя от вкъщи и да не трябва да пътувам часове до работа, тя беше готова да ми даде направо болнични. Каза ми директно, че нейното впечатление е, че много работодатели не проявяват разбиране към ситуацията и в такъв случай помагат само болничните. Не смятам дори за нужно да изброявам медицинските причини защо болничните биха били основани, макар и цялостно да се чувствам добре. Е, аз понеже съм съвестна си работя от вкъщи още, но и лекарката се оказа права, че всякакви разговори с шефове не доведоха до нищо, а само бележка от лекар имаше ефект.
Тъй като стресът на работа не намалява и аз смятам, че това време никой няма да ми го върне, нито пък някой ще ми благодари след това, смятам да си взема болнични от август до края. Единствено и само ми е важно семейството, тялото и спокойствието.
Да допълня само, че моето майчинство официално е 8 седмици, което е абсолютно нечовешко. С платени и неплатени отпуски ще го добутам до 6 месеца, ако трябва и болнични ще взимам.

Другата тема е за движението на бебето. Силно се надявам да няма връзка между часовете на активност в корема и след раждането. Blush Моята акробатка снощи беше по-спокойна и ми даде да спя малко повече, но си легнах с допълнителна възглавница и я намествах в различни пози щом започнеше да рита.

# 160
Добре съм, Мая, благодаря, засега полежавам повече, заради ниска плацента ако се насиля малко повече и започват контракции и болка. Но  ще предположа, че сама съм си виновна с тези мои спортни изяви😃. При предните ми бременности, които бяха петнайсет години по-рано бях доста активна, но тук явно е нужна малко повече деликатност от моя страна 🙂.
Има си и положителни страни ММ се научи да готви по-добре, а дъщерите ми да чистят😜.

# 161
Всеки случай е различен. Моят АГ каза, че бременната е като болна, има редица оплаквания, нисък имунитет и трябва много да внимава и да се пази. Разказа ми за бременна паднала в банята..
Миналия път ме пита как съм и аз "Как да съм.. бременна съм", той се смее и казва "Да, знааам, още 3 месеца!"

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 01:37 от *Sweety*

# 162
😂😂😂 Ей това е мой тип светоглед “моят мъж се научи да готви по-добре, а дъщерите ми да чистят” 👏🏻👏🏻👏🏻 Радвам се, че си по-добре, Isibel, все така да си.

# 163
Големи дъщери имаш Isibel, трябва много да помагат в домакинството.
Моето дете ми помага с почти всичко.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 01:35 от *Sweety*

# 164
Суити, така е големи са, а в интерес на истината като бяха по-малки ми помагаха повече. Сега си имат своите трепети, но и аз си ги щадя.

Общи условия

Активация на акаунт