Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 573
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Момичета вие мислите ли са слагате обиколници? И ако да от самото начало или по натам, когато бебето започне да се върти ?

От изписването имаше обиколници. Сега не съм решила каква ще е кошарата. Тя ще е последната покупка, ако избърза ще спи в количката 😁 Сега на мястото за кошара на бебето има лежанка, дъмбели и подобни неща за тренировка на децата и татко им. Ако е отново с дървени решетки ще купя и обиколници.

# 256
  • UK
Обиколници в бебешка кошара не трябва да има, защото са опасни. Нищо не трябва да има в леглото (възглавници, играчки и т.н.) докато бебето не може стабилно и сигурно да се обръща от гръб по корем и обратно, защото може да се задуши.

# 257
Близнаците ми не се обръщаха. Подпирахме ги странично с пелени и обиколниците дори не достигаха до тях. Бяха с рефлукс и по-опасен беше той. Затова и ги следях постоянно с камерата. При най-малкият звук се включваше.

# 258
Разкажи за секциото си повече, моля те.

Повечето пъти в БГ секциото е 10-14 дни преди термин.

Днес си купих малък травъл сет шишенца, които да ми спестят място в багажа за болницата, когато му дойде времето.
Трупам в 1 шkаф разни неща, като се сетя или видя.

Скрит текст:
[/quote] .моето секцио беше беше преди 10 г обаче.Та тогава бебето вървеше малко по голямо и АГ ми каза да си избера дата 10 дни преди термин.(терминът тогава ми беше 04.04. аз избрах 23.03).По препоръка на АГ исках с пълна упойка.Сутринта на 23.03 с уговорка с АГ-то влязох в болницата да ми направят изследвания каквото трябваше .(клизма не са ми правили)(АГ-то ми даде предния ден свещичка която да сложа вечерта на 22.03).Самата операция мина бързо.Събудих св вече в стаята в реанимация .След около 4 часа след това дойдоха да ми помогнат да се изправя.Всичко беше наред и на следващия ден ме преместиха от реанимация в стая и на другия ден вече взех бебчето(сестрите ме попитаха дали искам да е при мен в стаята).на 5-тия ден ни изписаха.

# 259
Sway, При кого беше досега в Надежда и при кого се смени? Има ли нещо, което те притеснява в резултатите или самия факт, че не ги в гледала те възмути?

Аз да споделя също бях разтроена от АГ-то си в Надежда…това е втората, Вече веднъж сменях Sad Като цяло сь съм си виновна и тя е права, но можеше малко по-меко да реагира… за какво, питате се сигурно - нали правих обременяване с глюкоза… е, бях останала с впечатлението, че и тя и АГ-то по ЗК са на едно мнение и затова го пуснах. Обаче се оказа, че тази в Надежда е имала предвид да следим обикновената глюкоза и малко по-късно да се пусне обременяването, защото твърде рано може да даде ниски, гранични стойности и ако обикновената глюкоза не в фрапантно висока се прави ОГТТ-то към 28 седмица. А аз сега съм 25та (24+2 го направих ОГТТ). Та… ми се накара, че съм правила нещо на своя глава без да се консултирам с нея и каза, че не е съгласна да се следя на хиляда места (явно се е досетила, че се следя и по ЗК) и  че няма да ми се разсърди ако спра ЖК при нея и я посещавам само за морфологията, а се следя при някой друг.

Много мъчно ми стана, разплаках се, знаете, че аз до последно се чудех дали да го пускам ОГТТ-то, наистина на останала с впечатлвнието, че и тя е на същото мнение и се почувствах много гадно, какво ли ѝ е мнението за мен, някаква дето сигурно чете в интернет и се самолекува… а не е така, нейното мнение ми е на 1во място и на второ е на тази по ЗК, обаче честно казано започвам да се чувствам по-пренебрегната в Надвжда отколкото в Майчин дом, а парадоксът е, че в Надежда повече изследвания и секрет или взимат и тестват и резултати, към 300лева изследвания извън пакета съм платила вече, постоянно ми намират някакви рискови неща и пия антибиотици и честно казано… напрягам се и се стресирам повече в Надежда, а в Майчин дом първо каза секрет от шийката няма смисъл да се взима повреме на бременност, второ бактерията дето имам каза, че всяка 2ра бременна дава положителен резултат заради спад в имунитета и е абсурдно 1/2 от бременността да съм на АБ, трето цитонамазката ми излезна чиста, без забележки 2ра група (в майчин дом), а в Надежда излезна с неясни клетки, препоръка за тестване за HPV, а на последния ми преглед ми констатира и наличие на два кондилома във влагалището…. (В Надежда). Питам “защо досега никой не ми е казвал?” И тя ми отговори, че сега ги вижда, може миналите пъти да не ги е забелязала, а може да са били в летално състояние и сега да са се формирали (миналата седмица бях в Майчин дом, за 1 седмица ли се появяват?)…

Разочарована съм много. При едните имам чувството че си измислят някакви неща, гледат, че се връзвам и се плаша и ме манипулират за допълнителни тестове и изследвания извън пакета за да ми изпразват джоба,

При другите имам чувството, че не са достатъчно предпазливи и може да изпуснат нещо, което е важно да не се пренебрегва.

И двата варианта ме тревожат, хем ми се иска да не знам за нито едно От потенциалните ми рискови проблеми, хем по-добре да се знае от рано, че да се предприемат мерки… но ми се иска поне да ме подкрепяха психически малко по-добре, да са… малко по-нежни в изказа си.

# 260
Имаш пълното право да се следиш и при 5 ако искаш, не трябва да се чустваш виновна 😊 все пак си плащаш... Нямат право да се държат така, още повече с бременна, за мен психическото състояние е много важно при бременност, изобщо да не ти пука какво мисли за теб 🩵 важното е да се чустваш добре, на нея това и е работата и за това и се плаща.. Трябва и малко добър етикет при прегледите, но рядко го има 😐
Sway, При кого беше досега в Надежда и при кого се смени? Има ли нещо, което те притеснява в резултатите или самия факт, че не ги в гледала те възмути?

Аз да споделя също бях разтроена от АГ-то си в Надежда…това е втората, Вече веднъж сменях Sad Като цяло сь съм си виновна и тя е права, но можеше малко по-меко да реагира… за какво, питате се сигурно - нали правих обременяване с глюкоза… е, бях останала с впечатлението, че и тя и АГ-то по ЗК са на едно мнение и затова го пуснах. Обаче се оказа, че тази в Надежда е имала предвид да следим обикновената глюкоза и малко по-късно да се пусне обременяването, защото твърде рано може да даде ниски, гранични стойности и ако обикновената глюкоза не в фрапантно висока се прави ОГТТ-то към 28 седмица. А аз сега съм 25та (24+2 го направих ОГТТ). Та… ми се накара, че съм правила нещо на своя глава без да се консултирам с нея и каза, че не е съгласна да се следя на хиляда места (явно се е досетила, че се следя и по ЗК) и  че няма да ми се разсърди ако спра ЖК при нея и я посещавам само за морфологията, а се следя при някой друг.

Много мъчно ми стана, разплаках се, знаете, че аз до последно се чудех дали да го пускам ОГТТ-то, наистина на останала с впечатлвнието, че и тя е на същото мнение и се почувствах много гадно, какво ли ѝ е мнението за мен, някаква дето сигурно чете в интернет и се самолекува… а не е така, нейното мнение ми е на 1во място и на второ е на тази по ЗК, обаче честно казано започвам да се чувствам по-пренебрегната в Надвжда отколкото в Майчин дом, а парадоксът е, че в Надежда повече изследвания и секрет или взимат и тестват и резултати, към 300лева изследвания извън пакета съм платила вече, постоянно ми намират някакви рискови неща и пия антибиотици и честно казано… напрягам се и се стресирам повече в Надежда, а в Майчин дом първо каза секрет от шийката няма смисъл да се взима повреме на бременност, второ бактерията дето имам каза, че всяка 2ра бременна дава положителен резултат заради спад в имунитета и е абсурдно 1/2 от бременността да съм на АБ, трето цитонамазката ми излезна чиста, без забележки 2ра група (в майчин дом), а в Надежда излезна с неясни клетки, препоръка за тестване за HPV, а на последния ми преглед ми констатира и наличие на два кондилома във влагалището…. (В Надежда). Питам “защо досега никой не ми е казвал?” И тя ми отговори, че сега ги вижда, може миналите пъти да не ги е забелязала, а може да са били в летално състояние и сега да са се формирали (миналата седмица бях в Майчин дом, за 1 седмица ли се появяват?)…

Разочарована съм много. При едните имам чувството че си измислят някакви неща, гледат, че се връзвам и се плаша и ме манипулират за допълнителни тестове и изследвания извън пакета за да ми изпразват джоба,

При другите имам чувството, че не са достатъчно предпазливи и може да изпуснат нещо, което е важно да не се пренебрегва.

И двата варианта ме тревожат, хем ми се иска да не знам за нито едно От потенциалните ми рискови проблеми, хем по-добре да се знае от рано, че да се предприемат мерки… но ми се иска поне да ме подкрепяха психически малко по-добре, да са… малко по-нежни в изказа си.

# 261
Шишарче, ти беше последно при Патрикова, нали? Като цяло можеш да се следиш където искаш и при колкото лекаря искаш. Аз просто нямаше да давам обяснение що, какво и как съм правила. Даже обременяването с глюкоза изобщо няма на да им го показвам в Надежда. Имам ти ендокринолог. Не може да разберат от всичко.
Аз съм при Генадиева. За която нямаше часове юли месец, за един преглед съм при Войнова, тъй като тя имаше свободни часове за юли.
Генадиева не ми е видяла изследванията. Не ме притесняват те, а че реално ако бяха кофти изследвания още нямаше да ги е видяла.
На мен пък никакви допълнителни изследвания не са ми пускали и искали. Каквото ми назначи такова е. При тях обременяването се прави след 26 седмица по пакет. Реално нищо друго не съм пускала.
Аз от морфологията при Патрикова съм много доволна.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 11:33 от sway911029

# 262
Шишарче, наистина може на човек доста кофти да му стане от нетактично или грубо отношение, но твое право е да се следиш на колкото искаш места. Право на лекарката е да не е съгласна, в който случай се разделяте. На мен тази седмица също ми казаха да спра да чета в Интернет просто защото попитах дали ще правим обременяване с глюкоза. Не ми стана особено приятно, но както си говорихме с мъжа ми, ако не четяхме в Интернет, тия разговори можеше и да не ги водим изобщо, та гледам да не се впечатлявам особено.

# 263
Шишарче, не се разстройвай! Не знам дали си давате сметка каква индустрия е гинекологията, особено щом се отнася за бременност! Какви пари се въртят там, направо съм отвратена 🤮. Напълно те разбирам. Бременна съм вече в 6ти месец и още ми е трудно с лекарите. Немарливи, небрежни, разсеяни и все ходя при високо препоръчвани. Парите си ги прибират бързо и още по-бързо те гонят от кабинета си. Ако ги бях слушала, ако не бях търсила 2ро мнение, може би нещата при нас, щяха да приключат още в 9та седмица. Ако не бях правила допълнителни изследвания, още да съм с ужасно ниско вит Д. Ако бях слушала, че шийката ми не е толкова зле и още не бях отишла на второ, след това 3то мнение, може би, вече нямаше да имам шийка.
Извинявам се, знам че съм най-натоварващата тук, а тази група е за по-позитивни неща. Просто не ми е позитивно напоследък.

# 264
Stasy28 групата е за споделяне. Не всичко в живота е прекрасно. Аз сега се радвам на по-добра бременност, но с първата не беше така и подкрепата от другите бъдещи мами беше ценна. С някои от тях все още сме приятели, без значение, че живеем в различни градове, правим си срещи...
Важното е, че сега всичко е наред с теб и се надявам така да продължи и занапред!

# 265
В хиполенд има добри намаления на шишета авент ако някой се е ориентирал към тях 😊

# 266
Такива проблеми, с лекари или не, възникват при липса на комуникация. Или тя не се е изказала както трябва каква глюкоза иска да следи, или нещо друго има недоизказано, но кофти отношение би ме накарало да си търся друг лекар, особено ако им плащам. Много е жалко, лекар да те ядоса или разстрои така. 😔
Моята лекарка също взима добри пари от частната ми застраховка, и въпреки че съм доволна от всичко до тук, това не ми пречи да ходя при още една лекарка от време на време. За скрийнинга на органите след 20та седмица пък ходих в специален център с такава специализация. Всеки преглед се вписва в книжката ми и всеки от тях може да види при кого съм била. Не си представям някой от тях да направи коментар по въпроса.

Обиколници имам, просто защото бяха към леглото. Но пък са май някакви тънки от мрежа.

Имате ли препоръки за количка? Льоли, Нуна кой модел? Трябва ли да има кош за новородено или той става излишен сравнително бързо? Вчера гледах някакви сравнения, показваха и модели, които се спускат до легнало положение и имат допълнение, което държи новороденото. Това може ли да замести реално коша за новородено? Планирам и бебеносене в началото, ако всичко е наред.

# 267
  • UK
Такива проблеми, с лекари или не, възникват при липса на комуникация. Или тя не се е изказала както трябва каква глюкоза иска да следи, или нещо друго има недоизказано, но кофти отношение би ме накарало да си търся друг лекар, особено ако им плащам. Много е жалко, лекар да те ядоса или разстрои така. 😔
Моята лекарка също взима добри пари от частната ми застраховка, и въпреки че съм доволна от всичко до тук, това не ми пречи да ходя при още една лекарка от време на време. За скрийнинга на органите след 20та седмица пък ходих в специален център с такава специализация. Всеки преглед се вписва в книжката ми и всеки от тях може да види при кого съм била. Не си представям някой от тях да направи коментар по въпроса.

Обиколници имам, просто защото бяха към леглото. Но пък са май някакви тънки от мрежа.

Имате ли препоръки за количка? Льоли, Нуна кой модел? Трябва ли да има кош за новородено или той става излишен сравнително бързо? Вчера гледах някакви сравнения, показваха и модели, които се спускат до легнало положение и имат допълнение, което държи новороденото. Това може ли да замести реално коша за новородено? Планирам и бебеносене в началото, ако всичко е наред.

За количката - не е нужно да има отделен кош, ако има пълно легнало положение, но не знам има ли такива марки и модели. Ние имаме UppaBaby Cruz, много сме доволни от нея и ще си я ползваме пак. За стол за кола - Nuna Todl съм харесала.

# 268
Как сте днес? С малката ми рибка "в аквариума" се любуваме на морето.

Скрит текст:

# 269
Аз за количка съм харесала tutis uno 5+,а за кошара мисля да вземем сгъваема ако някой има съвети които да помогнат в избирането с удоволствие ще ги прочета

Общи условия

Активация на акаунт