Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 558
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Имах кош за еднократни пелени на томе типе. Беше голямо удобство с близнаците. На промоция купувах ролките за него. Антибактериални са торбичките, няма миризма.
Днес не съм излизала. Голяма жега е. Нямам търпение да се скрие слънцето и да отида край морето.

# 316
В Пловдив е ад.Не се диша навън и нямам намерение да се показвам преди 20:00ч.Едвам издържах докато да простра дрехите.Стига толкова.Чак довечера пак навън

# 317
И аз докато събера прането и поизмия терасата се сварих.

Божее, 7ми месец момичета. Как лети времето!
Хем нямам търпение, хем не се чувствам съвсем готова. Доста неща купих вече, но някак емоционално ми е още странно, как ще се промени тотално животът ни. Изпитвам голям страх от раждането, но същевременно на моменти забравям, че съм бременна, въпреки че всеки ден ми е лошо. После пак се присещам и започвам да мисля за разни неща. В главата ми са списъци, планове. Даже си купих несесер, че да си сложа вътре разни козметики за родилното. Подариха ми към една поръчка малка мостра на паста за зъби и веднага доволна я прибрах в несесера. Така й се зарадвах, че е малка. 🤣🤣🤣

# 318
  • Sofia
Аз днес пак бях на преглед. Ще пия вит. Д (Вигантол) , Б12, Протеин за бременни както и антибиотик отново. Иначе добре че прегледа беше отрано за да не се налага да ходя в най-голямата жега. но имаше днес много жени за прегледи.

# 319
В Пловдив наистина е ад.. После с една приятелка ще ходим на лекция за бременни, ще има в Селена в 17:30😊но няма да отида пеш защото не се диша 🥵

# 320
ans9898, защо се притесняваш от втвърдяването на корема? Аз също го имам все по-често, но ако е безболезнено се дължи на подготвителните контракции Бракстън Х. На последния преглед питах следящия ме АГ и той ми каза, че няма повод за притеснение ако няма болка. С първата бременност също ги имах, в трети триместър ми причиняваха дискомфорт, въпреки, че нямаше болка, все едно някой ми стискаше корема с менгеме. Дори ми каза да не пия нищо друго освен магнезий, защото така матката се подготвя за истинските контракции

Притеснява ме да не се скъсява шийката от това втвърдяване. Иначе самото то не ми създава дискомфорт.
Ще лежа максимално много и ще видим дали ще има ефект.

Момичета, нещо от сутринта...странна режеща болчица ми се появи....
Но дори не знам как да я опиша. Аз затова не казах и на АГ като се чухме, защото наистина не знам как да опиша...

Сякаш тръгва отнякъде долу, може би от влагалището, нз...появява се за 2 секунди е изчезва..и така от сутринта досега...
Странно е, че не мога да опиша какво се случва...
Някоя от вас случайно да е усещала същото?

# 321
Ох момичета, много е полезно това, че споделяте така покупки. Даже ще е готино да се направи един списък с препоръки кой какво е взел в споделен документ или в първия пост на темата. Но аз да си призная още не съм влезнала в такъв “етап” за пазаруване и не следя активно. Кофата за памперси май и при мен ще е необходима. Иначе откъм покупки имаме да мислим за сушилня, сгъваема кошара, кош за колата с изофикс, сгъваема ваничка, кош за памперси, помпа за кърма, ергономична раница и някоя друга пелена и дреха. Май само това е при нас, затова не бързам. Но мисля да си записвам вашите препоръки в един списък.

На мен ми е чудесно тези дни, защото сме на морето. В най-големите жеги почиваме в стаята на климатик. Радвам се, защото в нас такъв нямаме. Grinning

За лекарите не знам какво да коментирам, съжалявам че някои от вас са се сблъскали с непрофесионално отношение. Анс, следи я шийката, но в момента ти е в норма.

Едит: за покупките от рода на шишета, биберон и други ще купувам спрямо ситуацията. Не виждам смисъл по-рано. Не се знае ще успея ли да кърмя, бебето какъв биберон ще желае и тн.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 14:37 от mommy22

# 322
ans9898, защо се притесняваш от втвърдяването на корема? Аз също го имам все по-често, но ако е безболезнено се дължи на подготвителните контракции Бракстън Х. На последния преглед питах следящия ме АГ и той ми каза, че няма повод за притеснение ако няма болка. С първата бременност също ги имах, в трети триместър ми причиняваха дискомфорт, въпреки, че нямаше болка, все едно някой ми стискаше корема с менгеме. Дори ми каза да не пия нищо друго освен магнезий, защото така матката се подготвя за истинските контракции

Притеснява ме да не се скъсява шийката от това втвърдяване. Иначе самото то не ми създава дискомфорт.

Но дори не знам как да я опиша. Аз затова не казах и на АГ като се чухме, защото наистина не знам как да опиша...

Сякаш тръгва отнякъде долу, може би от влагалището, нз...появява се за 2 секунди е изчезва..и така от сутринта досега...
Аз имах болка във влагалището може би няколко дни поред. Остра болка за секунди и минава, след малко пак. Не съм го усещала от два три дни обаче.
Аз също имам доста покупки вече - пелени муселинови, дрехи, биберони и шишета,одеало. Козметика още се колебая. Не искам да е най скъпата и медицинската, освен ако бебо няма проблеми с кожата. Памперси също не съм взимала.
Чудя се за тези многократни пелени. Някоя от вас използвала ли е?

# 323
  • Sofia
Аз съм в някаква дилема колко дрехи са необходими. Не искам да купувам много а и не знам бебо с какви размери ще бъде при раждането. Но например 3 пижами малко ли са? Бодита имам по 5 с къс и дълъг ръкав. Като има пижамки, нужни ли са ританки/панталончета и колко? Нямам представа и затова Ви питам.

# 324
Медицинската козметика е направена така, че да не предизвиква проблеми, защото съставът ѝ е основно натурален. И не е толкова скъпа. Например, може да се вземе комплект за начало около 60лв. и да стигне за първите 4-5 месеца. Ако детето направи реакция към евтина козметика, лечението ще е по-скъпо. Моето дете не понасяше кремовете за смяна на пелени с цинков оксид, които са 95 процента на пазара. Все още използваме бепантен, скъп е, но забравяме кога сме купували.

# 325
Имах предвид по-скоро да го свикна на медицинска козметика и в един момент да го мина на по обикновена. Дали тогава няма да има проблеми. А не, че от медицинската ще направи някаква реакция.
vaflichka, аз ще взема от всичко по 6. В два размера 0-3 и 3-6 месеца. Имам и ританки имам и няколко панталони. За тях не трябва да забравя да взема чорапи.  Ще взема и няколко в най-малкия размер пак около 6 бройки, но не много. Пижама за бебе е много странно понятие - ромпърите не са ли пижами? Реално обаче то може да седи с ританки и през деня и да спи с тях? Или имате отделно отделени ританки за през ноща? Или с бодита спят, но няма май точно определени пижами за бебета или и аз съм в грешка?

# 326
Цитат
Цитат

Ans, И аз имах подобни болки в 6 месец, но бяха много за кратко и еднократни бих казала, докато ставам, лягам или се намествам. Казаха ми, че  е нормално при разширяването на таза, връзките и тн. Обаче, ако е някаква ритмична болка на интервали, според мен е по-добре да споделиш с АГ. При мен беше нещо като режеща точно отдолу, някъде навътре (колкото и тъпо да я описвам) Grinning или в двете страни ниско долу на корема. Вече съм втора седмица на 7 месец, и бих казала, че по-скоро отшумяха.

Аз да питам, някоя мама ще ражда ли в Майчин дом - София?

# 327
Цитат
Цитат

Ans, И аз имах подобни болки в 6 месец, но бяха много за кратко и еднократни бих казала, докато ставам, лягам или се намествам. Казаха ми, че  е нормално при разширяването на таза, връзките и тн. Обаче, ако е някаква ритмична болка на интервали, според мен е по-добре да споделиш с АГ. При мен беше нещо като режеща точно отдолу, някъде навътре (колкото и тъпо да я описвам) Grinning или в двете страни ниско долу на корема. Вече съм втора седмица на 7 месец, и бих казала, че по-скоро отшумяха.

Аз да питам, някоя мама ще ражда ли в Майчин дом - София?

Вероятно аз ще раждам там.

# 328
  • Sofia
Имах предвид по-скоро да го свикна на медицинска козметика и в един момент да го мина на по обикновена. Дали тогава няма да има проблеми. А не, че от медицинската ще направи някаква реакция.
vaflichka, аз ще взема от всичко по 6. В два размера 0-3 и 3-6 месеца. Имам и ританки имам и няколко панталони. За тях не трябва да забравя да взема чорапи.  Ще взема и няколко в най-малкия размер пак около 6 бройки, но не много. Пижама за бебе е много странно понятие - ромпърите не са ли пижами? Реално обаче то може да седи с ританки и през деня и да спи с тях? Или имате отделно отделени ританки за през ноща? Или с бодита спят, но няма май точно определени пижами за бебета или и аз съм в грешка?

Имам предвид ромпърите да.
Благодаря за информацията - ще трябва да взема малко повече от някой видове дрешки.

# 329
3 са малко, ако един път повърне и 1 път пропусне памперса и айде дрешките ще свършат. Не върви и за 3 дрешки пералня и сушилня да се пуска. При разходка и 1 дрешка трябва в количката да седи резервна.
А пък да се пере на ръка за мен е немислимо в 2024г. Затова трябва да има по повечко от всичко, според мен.
Аз също имам 3 бодита и 3 ританки от 2та размера, но и още доста ромпъри ми подариха, имам и няколко комплектчета купих с блузка и панталонки.
Против съм многократните пелени. Едно време са ми разказвали как перат пелени като луди. Някой път бебето може и 7 пъти да се изака на ден, а бебешкото с извинение, но е по-рядко, как ли пък няма да накисвам, мия на ръка, после в пералня. Затова има памперси.
Те някои и за себе си използват многократни дамски превръзки.. това не е за мен.
И все пак съм съгласна, че се замърсява околната среда с много боклук. Каквото мога по въпроса правя, но не и това, например скоро почиствах поляната около блока.
Това е личното ми мнение. Някои и постоянно ги държат върху легени да пишкат, да се учели от много малки, абе.. всяко нещо с времето си.

Общи условия

Активация на акаунт