Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 474
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Цял живот ставам рано.Аз нито мога да дишам в жегата,нито имам енергия за работа.Мога да изчистя двуетажна къща перфектно,да сготвя 2-3 неща до 12-13ч.После лягам и чак в 18ч ставам😆.Наваксвам си със съня на обяд

# 511
И моят преглед мина, бебка е добре 960гр е в 26г.с съм.От изследванията глюкозата на гладно ми е 4 така ,че няма да правя ОГГТ.И аз непрекъснато имам стягание ,но докторката каза че няма проблем,пия си магнезий 2х2

Как 960гр?
Аз мисля, че нормалното в тази седмица е около 750гр. Доста яшно бебче ще си имаш май😀

# 512
При мен контракциите са по 1 на ден, безболезнени. Пия магнезий 365мг Х 3 на ден. Забелязах обаче, че се появяват ако си галя корема в долната част, после четох че не е хубаво да се прави. Активна съм си през деня, с почивки разбирасе, но активността ми се свежда до домашни задължения, гладя по малка бебешки работи и навън когато излизам отново съм само на климатици.
Изобщо не ми понася жегата. Иначе в 25+0 бебето е 830гр. Докторът каза, че е супер, попитах и за обременяването с глюкоза, каза че за него няма физически показатели за наличие на гестационен диабет, като той гледа стомахчето на бебето и околоплодните води, ще ги измерим след месеца пак и ако някакви съмнения ще ми назначи обременяването. Иначе много ми е хубаво да готвя, за тези от вас които не обичат месо давам ми идея какво готвих аз за вечеря-‘кюфтенца от киноа, тиквички и извара + салата от розови домати с моцарела и босилек. Хубава вечер 🥰

# 513
Мая, да и на мен ми се надуват и ме боля единия крак долу към ходилото.

Мразя жегите, едвам издържам. Снощи бяхме покрай морето на един бар от 21-23ч, нямаше грам вятър, пълен задух.

Не винаги движенията на бебето, това как ще застане и ще се надуе корема и болчиците тук там са контракции.
Аз като много се ядосам имам контракции, свива ми се целия корем, стяга се, става твърд.

За храненето нямам режим, но избягвам сладко, джънк, пържено.
Днес закуската ми беше въглехидратна, правих едни питчици. На обяд крем супа от картоф, тиквичка, лук, после банан. Ще вечерям месо със зеле. Гледам да ям малко хляб, по-рядко.
За утре пиле с ориз готвих. Гледам да готвя всеки ден.

Много съм емоционална. Рева, крещя, ужас е.
Четох в една от другите теми, как 1 майка ревала, че 1 домат се бил развалил. Та и аз съм така почти. 😁
Вие?

# 514
При мен забелязвам как умората постепенно се връща. В 28+1 съм и не знам дали е заради третия триместър, но докато стана сутрин и се оправя, и вече съм изморена. Последните дни ми е трудно да изкарвам деня без да полегна наобяд, дори и за 15-тина минути. Вече съм доста изморена от работа, а и не съумявам да си лягам рано, възможно е и заради това да е. Но определено усещам промяна спрямо преди няколко седмици.

За контракциите, и аз не ги различавам. Днес за пръв път ми се появиха резки, силни болки докато работех седнала, и продължиха на интервали няколко часа. Дори се зачудих дали да не ида до спешното да ме видят, защото никога не ме е боляло така, а от няколко дни има и по-обилно течение, за което понякога мисля дали не е амниотична течност. В момента ситуацията се стабилизира, така че ще наблюдавам и утре как са нещата и ще преценя.

# 515
Аз пък от няколко дни имам болки долу към яйчниците. Ама минават, нз от какво са.

# 516
Maya Jane при мен болката в краката си я има дори и когато лежа,даже през нощта ми пречи да спя будя се от болката

# 517
И моят преглед мина, бебка е добре 960гр е в 26г.с съм.От изследванията глюкозата на гладно ми е 4 така ,че няма да правя ОГГТ.И аз непрекъснато имам стягание ,но докторката каза че няма проблем,пия си магнезий 2х2

Как 960гр?
Аз мисля, че нормалното в тази седмица е около 750гр. Доста яшно бебче ще си имаш май😀
Ами да върви по-голяма,а аз съм доста мъничка ,но и баткото беше така и се роди 4100

# 518
Maya Jane при мен болката в краката си я има дори и когато лежа,даже през нощта ми пречи да спя будя се от болката

Янинка, да не би от разширени вени да те боли?

# 519
И аз усещам лека тежест в десния крак последните дни. Много се надявам да не започне да оттича както при първата бременност и да нося комресиращ чорпогащник в жегите.

MayaJane наистина голяма разлика има в нагласата и вижданията на бременните и мамите в различните държави. И сега и с първата бременност имам от рано Бракстън Хикс контракции и не приемам нищо за тях. На моето бебе не съм давала капки за колики, когато е имал сополи винаги съм прочиствала нослето само с физиологичен разтвор. Като цяло съм против лекуването на всяко нещо с антибиотик и медикаменти, освен ако не е крайно наложително. Но разбирам и мамите, които живеят в България, защото нормата за тях е това, което ги съветват педиатрите и примерът, който виждат около тях.

# 520
И аз днес минах на преглед. Бебето е надолу с главата, но това още нищо не значи. Сега е почти 800 грама в края на 24та седмица, казвам го само за статистиката.
Тук обременяването с глюкоза е почти задължително. Разбира се никой не може да те накара насила, но се предлага на всички. Затова пък не се тестват показатели за кръвосъсирване без да има наложителни причини. Ако на доплера кръвоснабдяването е добро, дори и да има генетична предразположеност, се смята че няма причина. Досега единствено хормони и желязо ми пускат, ако аз си поискам не са ми отказвали щитовидна и витамин Д.

# 521
И аз усещам лека тежест в десния крак последните дни. Много се надявам да не започне да оттича както при първата бременност и да нося комресиращ чорпогащник в жегите.

MayaJane наистина голяма разлика има в нагласата и вижданията на бременните и мамите в различните държави. И сега и с първата бременност имам от рано Бракстън Хикс контракции и не приемам нищо за тях. На моето бебе не съм давала капки за колики, когато е имал сополи винаги съм прочиствала нослето само с физиологичен разтвор. Като цяло съм против лекуването на всяко нещо с антибиотик и медикаменти, освен ако не е крайно наложително. Но разбирам и мамите, които живеят в България, защото нормата за тях е това, което ги съветват педиатрите и примерът, който виждат около тях.

Dream, какъв е този физиологичен разтвор? Да, знам, че всички го ползват, като панацея ми звучи, на под какво наименование се продава примерно в други държави, знаеш ли? Реално това солена вода ли е?

# 522
От амазон примерно съм взимала този:
https://www.amazon.de/271164/dp/B00VMADU6I/ref=mp_s_a_1_3?crid=1 … 2Caps%2C99&sr=8-3

Като детенцето ми има сополи, слагам няколко капки във всяка ноздра по 4-5 пъти на ден. Помага да изтече секрета, овлажнява лигавицата и наистина при нас е като панацея. Никога не съм ползвала капки за нос, не се препоръчват за малки дечица. Може да се слага и в инхалатор, но аз нямам и директно в нослето слагам.

# 523

Янинка, да не би от разширени вени да те боли?
Не знам уж нямам разширени вени

# 524
Скачам без да съм прочела последните мнения, за да ви напомня, че са Prime Days на Амазон. Някои неща, които коментирахме напоследък - като помпите на Медела или неща на Авент, са на добри намаления, които могат да се комбинират с 15-те % от Baby Wishlist. Ако на някоя от вас й е нужно, до края на деня е.

Общи условия

Активация на акаунт