Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 137 882
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Първото по ранг, първото по класиране и първо по желание в подадените документи, но не най-желано беше НЕГ - следствие количеството трески на училището бяха още по-бодливи, неприемливи и досадни - нещата бяха зле. Дружно се мъчихме пет години. Като добавим две от тях в онлайн вариант при пълна липса на комуникация с училището, всичко беше още по-кошмарно.
Второ издание на седмокласната сага. Ясно, че за топ желание ГПИЕ няма шанс... Имаме още едно топ желание, но по друга писта НГДЕК. Осъществихме НГДЕК. ГПИЕ си стоеше първо желание. Участвахме във второ класиране - качихме се до ФЕГ - френски с испански (за мен беше най-логичния избор),седмокласникът не се съгласи, записа се в НГДЕК и скочи смело на трето класиране. Така осъществи първото желание 164 ГПИЕ - испански с втори италиански. Повече от срок (първият имаха доста онлайн) се колебаеше в избора си, но сега три години по-късно съм убедена, че така трябваше да се случи.
От опит мога да кажа, информирайте много децата си, но ги оставите да водят в избора, помагайте, но не се налагайте...
Успех на всички!

п.п. При добре прочетена и изучена статистика (при 2БЕЛ+2МАТ балообразуване), поне до 15-18 училище в ранглистата на София може да се правят добри прогнози. За сина прогнозата и за първо и за второ класиране беше съвсем точна, според подредените желания.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 14:53 от magi_sveta

# 106
Викам, дай да видя бг чамите колко стотин отгонора имат, излязоха 35. Чудно, викам си, ще наваксам( лежа си до басейна и се наслаждавам ва живота след матурата) и хоп нова тема, още 7 страници.
Не съм по сънищата, рядко помня нещо, но ....тази нощ сънувах излязли резултати, не помня точки дали видях. Водолейка съм, имам и пророчешки способности, но....да видим..поста за резултати днес съвпада!

Още не отварям дума за желания, очаква ме интересна седмица!

Санака, благодаря за темичката, ще е късметлийска!

# 107
Благодаря и аз за темата. Да ви разсмя малко. Прибирам се в петък от работа и викам на наборката хайде да проверим дали има някви резултати. Влизам в системата и гледам 84т по Бел и 70 по Мат(По принцип очакваме с около 10т повече) А то какво се оказа запаметила съм вх.номер на малката. Тя беше 4ти клас тази година и сме гледали нейните резултати. Като ревна това ми ти дете едва я успокои и казах хайде тренировката за понеделник е направена. 😂😂😂😂😂

# 108
Gerinikol да ви имам резултатите, моята за толкова се бори, но на дали ще ги докара Joy
И аз взех да се напрягам, това е защото сме на летището и се връщаме Expressionless
Нашата мома се гласеше за 31-во, обаче като сверявахме отговорите няма да е там, каквото сме подбрали - подбрали, лошото е че тя си сменя мнението на 10мин. и не ще да изслуша доводи или съвети Confused

Език, който не се практикува се забравя, но после сравнително лесно се възстановява, съдя по себе си.

# 109
Мисля, че беше обсъждано, но не намирам инфо...Децата, които ще се явят на изпити август надпланово ли са приемани или кандидатстват за останалите места след трето класиране?

# 110
  • София
За тях се организира отделно класиране. Ако няма свободни места в желаните паралелки, за които имат бал, се приемат надпланово.

# 111
  • София
Това чакане ще ме довърши ... Scream

# 112
В момента страницата не работи. Дали няма да ни изненадат?

# 113
В момента страницата не работи. Дали няма да ни изненадат?
Няма Simple Smile

# 114
  • Пловдив
Ако не ме лъже паметта, когато аз кандидатствах, имахме право на четири желания. Е това вече би било ужас. Ако спомените ми са верни, не знам как сме се оправяли

Аз имам такъв спомен - през 1994 съм кандидатствала, но помня за пет желания. Тогава обаче имаше прием и след 8 клас - даже в техникумите май приемаха по документи. И сякаш в моето обкръжение (за Пловдив говоря) не си спомням да е имало фиксация и драми, че не си приет в ЕГ.

# 115
Момичета, работи си най-нормално системата. Защо истерясвате така всеки път като ви падне нета? Утре ще има резултати.

# 116
Ако не ме лъже паметта, когато аз кандидатствах, имахме право на четири желания. Е това вече би било ужас. Ако спомените ми са верни, не знам как сме се оправяли

Аз имам такъв спомен - през 1994 съм кандидатствала, но помня за пет желания. Тогава обаче имаше прием и след 8 клас - даже в техникумите май приемаха по документи. И сякаш в моето обкръжение (за Пловдив говоря) не си спомням да е имало фиксация и драми, че не си приет в ЕГ.

Значи долу-горе правилно си спомням. Аз съм кандидатствала 1993. Сега осъзнавам, че е нормално да е бил ограничен броят на желанията - тогава всичко се е обработвало ръчно

# 117
Здравейте,  искам да попитам за НГДЕГ с различен прием ли е и защо ?

# 118
  • София
С различен прием е, защото е към МК, а не към МОН.

# 119
  • София
Здравейте,  искам да попитам за НГДЕГ с различен прием ли е и защо ?
С различен прием, извън тези класации е. Води се към Министерството на културата. Имаше изпит по история и матурата по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт