Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 216
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 170
Мама Ру, точно оттам четях. Пишат "попълваш код на паралелка", а то няма самостоятелен код. Ще чакаме. Във файла на руо с балове от предни години излизат два кода, като втория за паралелка както писа merilen,  е идентификатора.
Има.

# 1 171
  • София, Лагера
Да, въведи кода на паралелката и то ще ти "изплюе" коя е тя
(ами я провери за всеки случай)

Аз още съм в шок. Стига му за (почти) всичко, без желаното... (което е едно единствено и което очаквахме, предвид пробите матури)

и хич не ме е грижа, че влиза във  "високо-баловите", ако не са "неговите". За трето клсиране не смея де се пробвам, много ми е рисково

И ние сме така…
Иска немската младежа ама не ми се струва възможно с 455…
Мислех за трето ,но там риска е огромен …
Просто не знам какво да го посъветвам . Той сякаш не може да проумее и само си повтаря пиша Немската. Аз му казвам Ок , но до 10то желание надолу какво и как искаш да пишеш ?
Няма идея?
Понеже и ТУЕС отпадна , не съм сигурна за Дон Атанасов. Той също …
Чуденка голяма…
Трета немска, 35то, но е е с руски език. Което за мен е супер плюс!  Ще има немски добър, ако му се учи езика, някакъв посредствен руски  (а то там не е и баш посредствен, предвид че е бивше руско училище от едно време), което е все пак нещо + английски от школа. За мен е доста оптимален вариант!
Материална му база е доста лоша, ама това не би спряло дете, на което му се учи немски.

Имайте предвид все пак, че немският е дооооста тегав език. Там се иска особен фокус. Казвам го като майка на син с в 1НЕГ лайстунг клас.
И не бих го препоръчала езика за "да не се губи бала"

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 23:29 от Ноеми

# 1 172
Нямате нужда от кода на паралелката. Избирате училището от списъка и след това се появяват само паралелките в конкретното училище.
Ясно. Много ти благодаря!
Като се знае, че за всяка запетайка МОН режат точки на децата, е трябвало по-технически грамотно да опишат процесите и понятията.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 07:54 от laurentin

# 1 173
  • София
Milkanita, 73.СУ е с немски.

# 1 174

Аз още съм в шок. Стига му за (почти) всичко, без желаното... (което е едно единствено и което очаквахме, предвид пробите матури)

и хич не ме е грижа, че влиза във  "високо-баловите", ако не са "неговите". За трето клсиране не смея де се пробвам, много ми е рисково

И ние сме така…
Просто не знам какво да го посъветвам . Той сякаш не може да проумее и само си повтаря пиша Немската. Аз му казвам Ок , но до 10то желание надолу какво и как искаш да пишеш ?
Няма идея?
Чуденка голяма…
Трета немска, 35то, но е е с руски език. Което за мен е супер плюс!  Ще има немски добър, ако му се учи езика, някакъв посредствен руски  (а то там не е и баш посредствен, предвид че е бивше руско училище от едно време), което е все пак нещо + английски от школа. За мен е доста оптимален вариант!
Материална му база е доста лоша, ама това не би спряло дете, на което му се учи немски.

Имайте предвид все пак, че немският е дооооста тегав език. Там се иска особен фокус. Казвам го като майка на син с в 1НЕГ лайстунг клас.

Благодаря за информацията!
Чудех се по-скоро 73 да му предложа.
Аз съм с френски и си мислех ,че той е най-сложен. Вие сега ме изненадахте с коментара за немският.

# 1 175
За Варна с НЕ - Руско училише е добър вариант, от майка на осмокласник знам, че са при Фрау Хаджиева, която е строга и изискваща. Имам лични впечатлвния от времето, когато преподавашв  в Ангел Кънчев и ако тя ще преподава препоръчвам! Апропо майка е  на Тино - музиканта  Simple Smile

# 1 176
  • София, Лагера

И ние сме така…
Няма идея?
Чуденка голяма…

Благодаря за информацията!
Чудех се по-скоро 73 да му предложа.
Аз съм с френски и си мислех ,че той е най-сложен. Вие сега ме изненадахте с коментара за немският.
В 73 има и паралелка с НЕ и ФЕ. Успех!

# 1 177
  • София
Немският е лесен за четене, да, ама е с тегава, макар и подредена логически граматика - родове, различаващи се от нашите,  множествени числа, падежи, склонения на прилагателни,  различни словореди, условни наклонения, задължителна рекция на глаголи, глаголи с делими представки и т.н хубавинки..

# 1 178
  • София
Имайте предвид все пак, че немският е дооооста тегав език. Там се иска особен фокус.
[/quote]
Интересно… а в СМГ са посъветвали децата да изберат Немската или друга езикова гимназия, ако не им се занимава сериозно с математика, защото в горните класове на СМГ материалът бил много труден и само със силна мотивация можел да се усвои.

# 1 179
  • София, Лагера
Съгласна, труден език е НЕ И ако човек няма афинитет, би му било доста тегаво. Моите и двете моомчета учиха НЕ от 1клас и поне знаеят с какво се захващат...

# 1 180
Аз затова и питах няколко пъти дали е сигурен за НЕ в ЕГ. Било му е трудно, пада и става, но си го избра сам и няма шанс да се обърне и наже "вие сте виновни, не ми се занимава", а си драпа

# 1 181
  • София

Интересно… а в СМГ са посъветвали децата да изберат Немската или друга езикова гимназия, ако не им се занимава сериозно с математика, защото в горните класове на СМГ материалът бил много труден и само със силна мотивация можел да се усвои.
Доста странен съвет, по мои наблюдения семегейците, избрали НЕГ, така или иначе ( и по старата, и по новата програма) после се спират  в 99 % от случаите на профил математика (ако не отидат преди това в  лайстунг).

# 1 182
Извинявам се за въпроса, ако е тъп, ама какво е лайстунг?

# 1 183
Немският е труден, но е логичен и се научава със старание. Има доста да се учи, както е изброила Русалка - родове, падежи, мн числа и тн. Има сходство с руските падежи. Тези неща после бързо се забравят. Едно време като че ли хората не се плашеха толкова от немския, сега доста се плащат и го избягват. За proficient нива не мога да говоря.
Но ако си научил английски ще научиш и немски, просто иска повече учене. Имат и общи корени на думи.
Докато според мен френският е доста по-труден. Всеки си има и лични предпочитания.

Сега родители споделят, че им е труден езика на децата и поради някакви причини не успяват да го увладеят добре в училище. Това мен доста ме очудва.

Около мен много малко деца искат да учат немски, интересно ми е каква мотивация имат?

# 1 184
  • Бургас
Аз нещо изпаднах в някаква дупка с тоя резултат бел. Гледам статистики от вчера като луда и започвам да се отчайвам. А той е отново с ново желание за нареждане на училищата, като сметнал даже, че ще влезе с неговия бал, но на второ класиране.  Как да му обясня, че няма да стане? Виждам че по математика е имало доста по-малко резултати над неговите през 2022 и 2023. Тази година са чувствително повече, което означава,  че и балът ще вдигне чувствително. Пак ще си я напише на първо място,  но надолу просто не знае какво и как да редим. Не знае къде би искал. За програмирането (което му беше предпоследното желание) явно са го наплашили,  че е много трудно и е цял ден, та и за него не е сигурен.  За Бургас става въпрос. Някой с впечатления за ПГКПИ? Наистина ли е толкова трудно?
НЕГ ще пише също, въпреки, че и за тям няма шанс с удвояване 2 х 2. АЕГ ще напише, но там лично аз знам, че нивото е доста ниско, а ми се иска мотивирана и хубава среда. Изобщо ще е голямо чудене
 От сега знам, че ние ще чакаме за второ класиране.
Видях му работата, простовато написана теза и елементарни грешки на 1 модул . Преразказът бива, но очаквано много грозно написан, иначе изчерпателен и подробен. Жената го попита защо е писал така, а той и каза, че това му е красивото писане. Посмяхме се на негов гръб, че и той с нас.
Jenap, прегърни смелото си дете от мен. Пожелавам му много късмет! 🍀🍀🍀
Немският език е много по-труден от английския, особено падежите, подредбата на изречение, когато имаш повече от един глагол,
 миналите времена, които буквално трябва да се наизустят и т.н. Говоря от личен опит.
Здраве да е, все някъде ще влязат децата ни, важното е да са здрави и щастливи! 🍀
Много ми е интересно какво се случи със съфорумката,  чиито резултати се бяха променили? Аз точно заради нейния случай събрах смелост да отида да погледна работата му.
Момичета, добре че не сме в София. Като ви чета още по-лошо ми става. Тук поне има компромисни "елитни" училища, които са с поносим бал.
Едитвам се да отоговря на toplomliako - при нас, това е едно от най- топ елитни училища. Говоря за тук.  Имат наистина чудесна подготовка и мотивирани деца. Като това е от много,  много години назад във времето.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 00:27 от *Sesil*

Общи условия

Активация на акаунт