Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 884
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
Аз също съм точкарка, макар да гонехме около 400 точки бал. Цяла година правих сметки как да изкара нужните й точки. Шегата настрана, но сега си дадох сметка, че повече съм мислила за точките, отколкото за натрупаните знания. Дано от септември всичко си дойде на мястото, включително приоритетите ми.

# 1 936
  • София
После ще дочитам, защото нямате наваксване. Опитвам от сутринта...

Май отворих кутията на Пандора. Не беше това целта.

Уважавам Мама Ру много, но ще я помоля понякога да се опитва да погледне извън своята камбанария. Не съм имала предвид нея, дъщеря й или когото и да било със затруднения

Това, което казах няма общо с родителските амбиции, отличниците или който и да било друг. Отнася се за нас като родители.
Моето дете също получи резултат, който не я удовлетворява. Разочарована е. Плака много. Не спа два дни. Ние я успокоявахме, гушкахме,
целувахме. .. и й казахме, че тя положи много усилия, не се получи, но не трябва да се отказва  Не й казахме "Абе, голяма работа, важното е да сме живи и здрави". Защото то това е ясно, но ние ги възпитаваме да се стремят към повече.
И друг пример: голямата ми дъщеря завърши училище, приета е в отличен университет. Казахме й да си намери работа за лятото, тя не го направи. И ние директно я уведомихме, че пари от нас няма да види извън джобните. Сега бачка, изкарва си пари, а ние сме готови да дадем допълнително, ако не й достигат. Един вид да поощрим усилията и амбицията.

Надявам се, че с примерите ми ще разберете, че не говорех за болни амбиции, а да поощрим нормалното развитие и да не оправдаваме и омаловажаваме провалите им.

Ps: пиша без очила, не виждам добре. Моля, извинете ме за грешките. Ще ги поправя като се прибера в хотела.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 20:27 от etomira

# 1 937
  • София
Сетих се да питам нещо, вероятно тъпо и дъвкано...
Ако дете Х има абсолютно еднакъв бал с друго дете, оценките им от дипломата са абсолютно еднакви, борят се за едно и също училище, кое ще приемат?

# 1 938
Диди, има разписан механизъм - при равен бал се гледа, дано не греша, 1. сборът от двете НВО, 2. балообразуващите, 3. средния успех от свидетелството за седми клас и при всички равни показатели се приемат надпланово децата с последния равен бал.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 17:50 от Mama Ru

# 1 939
  • София
Сетих се да питам нещо, вероятно тъпо и дъвкано...
Ако дете Х има абсолютно еднакъв бал с друго дете, оценките им от дипломата са абсолютно еднакви, борят се за едно и също училище, кое ще приемат?
И двете. Но всичко това се гледа, ако  борбата е за последното място в паралелката, иначе  спокойно си влизат само с  равния бал без никакви  сравнения...

# 1 940
  • По широкия бял свят
Може ли да запиша детето на първо класиране, без то да присъства?

# 1 941
  • София
Интересен линк -
Интерактивна визуализация "3 години по-късно" за училищата след 7 клас в София
https://izberi-gymnazia.info/predstava-rezultati/

# 1 942
Интересен линк -
Интерактивна визуализация "3 години по-късно" за училищата след 7 клас в София
https://izberi-gymnazia.info/predstava-rezultati/
Това е много интересно. А дали има подобно сравнение и на други випуски, за да се види дали е тенденция или случайност?

# 1 943
Ако някой се вълнува - резултатите по училища от НВО в 7 клас тук: https://data.egov.bg/organisation/datasets/resourceView/0ac6db0b … bbb1-62a256289747

# 1 944
Алисса,  определението беше за децата - точкари... Аз го прехвърлих към майките - щом детето е точкар, сигурно на майка си мяза. Ако е лошо качество, а точно такова беше внушението, може и на баща си да прилича...LaughingТа май трябва да се преформулираш въпроса на  "Кои деца са точкари" и ако твоето влиза в категорията, да решиш (не за друго, а за да си спиш спокойно) дали да се припознаеш в описанието майка -точкарка.  Wink
Прочетох токачка вместо точкарка и дълго време не можех да схвана смисъла. Но все пак може би има някаква скрита логика, токачките са доста грижовни птици

# 1 945
От скоро открих темата и като майка на седмокласничка ми е интересна и много полезна. Имам предложение, съвсем добронамерено, заглавието на новата тема да е изцяло позитивно, като се надявам, че така ще заредим положителна енергия за класирането 🍀 Струва ми се, че в тази тема имаше малко излишни нерви и дебати и се чудя дали не го привнесохме  от заглавието Simple Smile Всички деца са различни като възможности и амбиции, но всяко е прекрасно по свой начин.
Желая на всички лежерен уикенд, късметлийска и пълна с хубави емоции нова седмица! 🍀
А сега е време за свежо петъчно питие
 🍹🙂

# 1 946
  • София
Не, не е от заглавието.

Имах надежди за тази тема, но умряха.

# 1 947
https://danybon.com/obrazovanie/rez-uch-nvo-7-cl-24/
Резултати на всички училища в страната на НВО 7. клас.

# 1 948
Не, не е от заглавието.

Имах надежди за тази тема, но умряха.

Санака, недей така...

# 1 949
Аз също съм точкарка, макар да гонехме около 400 точки бал. Цяла година правих сметки как да изкара нужните й точки. Шегата настрана, но сега си дадох сметка, че повече съм мислила за точките, отколкото за натрупаните знания. Дано от септември всичко си дойде на мястото, включително приоритетите ми.

По принцип се учи за знания, но има и времена, когато се учи за точки, ако искаш да получи нови възможности да учиш за знания. Това не е отклонение от пътя, а само средство за да се върви напред.

Общи условия

Активация на акаунт