Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 877
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 920
Т.е наистина само веднъж редим и то в рамките на 30 Мин.
Пак ще прегледам кодовете
Благодаря много

Ако нещо сте объркали, можете да подадете второ заявление в системата. Разбира се, в рамките на сроковете. Системата запазва само последното подадено заявление

# 1 921
Защо примерно едно дете да се набута да учи испански с португалски, само защото в Испанската е модерно, като го влече математиката? Ако не му стига бала за СМГ - има и другаде математически паралелки.
Отговарям веднага- Ако не му стигне бала на математичето ми за СМГ или матем.паралелки на НПМГ, веднага го ориентирам да се набута в Испанската, дори и с втори език сръбски. В 10-ти клас си избира профил МАТ в Испанската и в никакъв случай 125,119, 81 и т.н. А, и вторият език не ми е важен, така или иначе.

Преди да ми е определящо коя гимназия е "модерна" съм си сравнила резултатите по МАТ ДЗИ в съответните езикови и мат.паралелки, извън СМГ, НПМГ😉

# 1 922
  • в града на вечния купон
Здравейте!Сигурно вече ви е писнало от подобни въпроси,но може ли мнения за 31-во СУЧЕМ,133-то и 138-мо? Благодаря предварително 🙂!
и аз търся инфо за 138 мо.

# 1 923
  • при моите любими
Защо примерно едно дете да се набута да учи испански с португалски, само защото в Испанската е модерно, като го влече математиката? Ако не му стига бала за СМГ - има и другаде математически паралелки.
Отговарям веднага- Ако не му стигне бала на математичето ми за СМГ или матем.паралелки на НПМГ, веднага го ориентирам да се набута в Испанската, дори и с втори език сръбски. В 10-ти клас си избира профил МАТ в Испанската и в никакъв случай 125,119, 81 и т.н. А, и вторият език не ми е важен, така или иначе.

Преди да ми е определящо коя гимназия е "модерна" съм си сравнила резултатите по МАТ ДЗИ в съответните езикови и мат.паралелки, извън СМГ, НПМГ😉
Значи заедно се печем на един огън. Изобщо не съм обсъждала с детето споменатите по-горе математически паралелки. Но и детето е добре запознато с баловете и изходните нива на ДЗИ и сам не би избрал тях пред ЕГ от горния регистър.

# 1 924
Здравейте!Сигурно вече ви е писнало от подобни въпроси,но може ли мнения за 31-во СУЧЕМ,133-то и 138-мо? Благодаря предварително 🙂!

вижте в тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1664812, на последните страници имаше за 31во, а някъде по назад и за 138

# 1 925
  • В Страната на чудесата
герани вече "се е опекла" на нейния огън. Включванията й са добронамерени, за разлика от други, които очеизвадно влязоха в темата, за да дават наклон на предпочитанията.

И аз да дам своя принос към секция "тъпи въпроси".
Дайте, моля, дефиниции на "майки-точкарки" и "хвалене с резултати", че сега сън няма да спя, докато не се определя точно към кои спадам и към кои - не. Grin

# 1 926
Пък и стилът ми е да си казвам директно нещата, а не да заобикалям издалеч.
Извън темата е, но зодия Овен ли сте? Innocent
[/quote]

Доста личен въпрос, но понеже е безобиден от гледна точка на анонимността ми - не, не съм Simple Smile

# 1 927
  • София
Алисса,  определението беше за децата - точкари... Аз го прехвърлих към майките - щом детето е точкар, сигурно на майка си мяза. Ако е лошо качество, а точно такова беше внушението, може и на баща си да прилича...LaughingТа май трябва да се преформулираш въпроса на  "Кои деца са точкари" и ако твоето влиза в категорията, да решиш (не за друго, а за да си спиш спокойно) дали да се припознаеш в описанието майка -точкарка.  Wink

# 1 928
Пък и стилът ми е да си казвам директно нещата, а не да заобикалям издалеч.
Извън темата е, но зодия Овен ли сте? Innocent

Доста личен въпрос, но понеже е безобиден от гледна точка на анонимността ми - не, не съм Simple Smile
[/quote]
Благодаря и извинете! Laughing

# 1 929

Open Mouth А не е ли важно какво иска детето? Какво му се учи, с какво му се занимава, как иска да прекара следващите 5 години? Защо е тази болезнена родителска амбиция, детето неодушевен предмет ли е? Резултатите от ДЗИ не са без значение, но всичко това ми е леко истерично.

# 1 930
Алисса,  определението беше за децата - точкари... Аз го прехвърлих към майките - щом детето е точкар, сигурно на майка си мяза.Та май трябва да се преформулираш въпроса на  "Кои деца са точкари" и ако твоето влиза в категорията, се припознай вече сама като майка -точкарка.  Wink

Това е интересен въпрос Simple Smile Прилича ми на определението за гонещите да спечелят много пари - едни го правят заради самото трупане на пари и за егото си, че са ги натрупали и са над другите, но други гонят парите, защото са средство за висок стандарт на живот, за свобода и независимост, за пътувания, за перспективи пред децата...
И с точките е така - за един са гъдел за егото и да се хвали пред родата (а да завиждат неудачниците), но за друг точките са просто средство за да се постигнат други цели. Ако осъзнати искаш да те приемат в СМГ например няма как да не си "точкар", защото с лежерен подход просто няма да стане. В този смисъл и аз съм била точкарка, и детето ми е било такова, защото си имахме цел.

# 1 931
  • София
Ето пак... Ама на такива постове  като на PV1 никой не рипва да каже, че са обида.. Как ще е неодушeвен предмет дете като тези на Герани и Сидония, които явно искат СМГ или НПМГ, а са си проучили и сами ,  независимо от родителите  и сигурно не само на база ДЗИ, че ако не им стигне балът за тях, математиката се учи на по-добро ниво в профил в  езикова ( с желан от детето език като бонус) в  сравнение с  паралелка, носеща името "математическа" в училище Х..Има още толкова  жокери  за това - донякъде  балът за прием, понеже той  при утрояване на математиката е ориентир  за нивото на  приетите по предмета, проучване на преподаващите учители ,  отзиви на ученици, избор на специалности от завършилите и т.н..

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 17:20 от пенсионирана русалка

# 1 932
За майките от София, може и да сте прочели вече, но сега видях, че предупреждават, че поради големия обем работа, може да не успеят да заредят оценките от свидетелствата до понеделник. https://trud.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82 … /#google_vignette

# 1 933
...Защо примерно едно дете да се набута да учи испански с португалски, само защото в Испанската е модерно, като го влече математиката? Ако не му стига бала за СМГ - има и другаде математически паралелки.
Бихте ли споделила кои са тези математически паралелки?

# 1 934
нашите на тоя етап ги няма. Майката точкарка в мен лекичко почва да се набира, а детето неточкарче по неволя, вООбще не знае за таз екзистенциална криза Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт