Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 891
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 905
В Справочника има отделни кодове за профилиращи предмети, които в платформата няма. Ще разгледам пак,  има време Blush

# 1 906
Ключовата дума е някога, мама Ру.  Тогава не кандидатстваше целият набор, а определен брой деца, при това в доста от годините само за  едно училище. Та проверителите само във ФЕГ примерно могат  да  си позволят да  гледат и чернови. Ама когато става дума за хиляди работи за проверка,  вече малко като "На чужд гръб - 100 тояги" е искането да се гледат и чернови.

green dawn, точно това имах предвид .Но някои хора  го определиха като бебешка задача. Не са стигнали още до етапа ДЗИ, та да разберат, че доста деца (слава богу, не всички)  в 12 клас на матурите по езици с подобни  задания  не се справят като хората.

Като повдигнахме темата "някога", ще си позволя да ви занимая и с моите размисли по нея. Тогава, демек преди 30 години, на изпита по математика имаше 4 задачи, с подложки, всичките за разписване. Сега са 3 задачи от 2 модул за час и половина. Според мен това слага достатъчно много напрежение. Наистина смятам, че е предизвикателство 3 умерено сложни задачи с подточки да се решат и разпишат качествено за 90 минути.

# 1 907
В Справочника има отделни кодове за профилиращи предмети, които в платформата няма. Ще разгледам пак,  има време Blush
Не може да няма код за паралелка. Гледайте кодовете по списъците на РУО, справочниците са издадени на базата на тях (уж), но никой не дава гаранция за актуалност.

# 1 908
  • София
Динчо,
Скрит текст:
в повечето случаи съм съгласна с теб, но в  този не..Придаде се на  спора нюанс, който определено не беше вложен. В  кооперацията отсреща живеят две деца със СОП - едното с хиперактивност, дисграфия и дискалкулия,  а другото е родено недоносено и в  добавка  също с  дислексия. Е, извини ме , ама по-отдадени майки на идеята децата да постигнат оптималното според възможностите си не съм виждала. 12 години плътно учеха с тях по всичко,  там, където самите те издишаха, разчитаха на външна помощ, положиха максимални усилия  въпреки затрудненията им да се окажат в училището, подходящо за тях, на първото канализираха и енергията  в силов спорт, покрай него и второто, макар и момиче, също се оказа  на ринга.. Ми това си е  точно амбиция, нестихващ родителски стремеж да се осигури оптималното за детето.  И сега тези две деца са в университета и се справят, лесно или трудно няма значение. Борбата вече е тяхна - след макс усилия  от родителите.   Та кое е толкова лошото в това да се попита извън валидното за всички ни желание децата да са  здрави дали един родител няма и други очаквания/ надежди за детето си?  С това въобще не се има предвид  питане дали на родителя не му се искат високи оценки и класиране в  добро според нечии критерии училище, а принципно всякакви  форми на развитие/стимулиране на детето. Те може да са в спорта, изкуството, в  по-приложните професии.. Момчето , което коментирах по-горе, беше в ученическите си години шампион по бокс. В нито един момент не съм чула някоя от двете майки да каже, че няма никакви амбиции за детето си и че й стига само да е здраво. А на втората шапка й свалям даже, понеже преди детето със СОП има и по-голямо, което е живо олицетворение на амбиция, състезателен дух, максимализъм..Много добър родител трябва да си, да балансираш така в ежедневието си, че да изведеш  (успешно) по правилния път две толкова различни деца..

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:55 от пенсионирана русалка

# 1 909
  • Sofia
Благодаря момичета, принципно няма такъв вариант, защото сме писали всички у-ща, които коментирахме (и с висок и със среден и с нисък бал), обаче като ми влезна тази муха Ill и явно докато съм чела инструкциите съм го игнорирала като инфо Thinking
Здравейте, а нали желанията се подреждат от 8 юли нататък?  системата в момента не позволява да се редят желания

# 1 910
да, от 8 до 10/07 за първо класиране

# 1 911
Черна станция, отговори ми честно защо ако имаш здраво и успешно дете ще се хвалиш с това? И то тук където има и други родители и деца не чак толкова успешни?

Аз не обичам да се хваля, даже предпочитам да крия. Но пък смятам, че е полезно да споделя опит, виждания, утъпкани пътеки... А там вече един го разбира като мен, за друг е хвалене, за трети е обида към неговото дете. Тук вече не мога да помогна. Пък и стилът ми е да си казвам директно нещата, а не да заобикалям издалеч.

# 1 912
Относно статистиката да питам.. дали правилно съм разбрала?
https://
 Общия ни сбор  е 126 точки , 9 деца са със същия сбор на точки във Варна ...?  
 1765 деца има равен или малко по-голям сбор ,а 1756 имат по-висок от нашия ?
Така ли е ?
Точно така!

# 1 913
Същото заявяване е за първо и второ класиране.
Участие във второ се заявява в учулището в което е прието детето, но не се редят отново желания.
Само напомням Wink

# 1 914
Относно статистиката да питам.. дали правилно съм разбрала?
Скрит текст:
Общия ни сбор  е 126 точки , 9 деца са със същия сбор на точки във Варна ...?  
 1765 деца има равен или малко по-голям сбор ,а 1756 имат по-висок от нашия ?
Така ли е ?
Да, така е!

# 1 915
  • Бургас
Здравейте!Сигурно вече ви е писнало от подобни въпроси,но може ли мнения за 31-во СУЧЕМ,133-то и 138-мо? Благодаря предварително 🙂!

# 1 916
  • Sofia
Същото заявяване е за първо и второ класиране.
Участие във второ се заявява в учулището в което е прието детето, но не се редят отново желания.
Само напомням Wink
Благодаря Жоржи и Peneva. Аз просто видях, че Жоржи беше споменала за подреждане/писане на училища и след всичката тази истерия, която ме е обзела, си викам да не би аз да пропускам нещо в Календара и системата да е отворена.

# 1 917
Пък и стилът ми е да си казвам директно нещата, а не да заобикалям издалеч.
[/quote]
Извън темата е, но зодия Овен ли сте? Innocent

# 1 918
Малко редакция относно кодовете. В платформата магат да бъдат видени веднъж без да влизате в профила на детето, тогава се отваря списъкът с градовете, и списък на училищата с активен син номер. При натискане на този номер се отварят паралелките за съответното училище. Там в първата колонка вместо код, пише идентификатор. При влизане в профила на детето и след това на план-прием се зареждат училищата за града с отделните паралелки, начин на бялоборазуване, чужди езици и начин на изучаването им... Първата колонка е кръстена "код', но това е същият номер, който се мъдри и като "идентификатор"

Т.е наистина само веднъж редим и то в рамките на 30 Мин.
Пак ще прегледам кодовете
Благодаря много
Корекции на вече подадено заявление не може да се правят, но до 23:59 часа на 10.07 може да се подаде ново заявление с променени желания или ред. За класирането участва последното подадено заявление.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 15:21 от Mama Ru

# 1 919
Динчо,
Скрит текст:
в повечето случаи съм съгласна с теб, но в  този не..Придаде се на  спора нюанс, който определено не беше вложен. В  кооперацията отсреща живеят две деца със СОП - едното с хиперактивност, дисграфия и дискалкулия,  а другото е родено недоносено и в  добавка  също с  дислексия. Е, извини ме , ама по-отдадени майки на идеята децата да постигнат оптималното според възможностите си не съм виждала. 12 години плътно учеха с тях по всичко,  там, където самите те издишаха, разчитаха на външна помощ, положиха максимални усилия  въпреки затрудненията им да се окажат в училището, подходящо за тях, на първото канализираха и енергията  в силов спорт, покрай него и второто, макар и момиче, също се оказа  на ринга.. Ми това си е  точно амбиция, нестихващ родителски стремеж да се осигури оптималното за детето.  И сега тези две деца са в университета и се справят, лесно или трудно няма значение. Борбата вече е тяхна - след макс усилия  от родителите.   Та кое е толкова лошото в това да се попита извън валидното за всички ни желание децата да са  здрави дали един родител няма и други очаквания/ надежди за детето си?  С това въобще не се има предвид  питане дали на родителя не му се искат високи оценки и класиране в  добро според нечии критерии училище, а принципно всякакви  форми на развитие/стимулиране на детето. Те може да са в спорта, изкуството, в  по-приложните професии.. Момчето , което коментирах по-горе, беше в ученическите си години шампион по бокс. В нито един момент не съм чула някоя от двете майки да каже, че няма никакви амбиции за детето си и че й стига само да е здраво. А на втората шапка й свалям даже, понеже преди детето със СОП има и по-голямо, което е живо олицетворение на амбиция, състезателен дух, максимализъм..Много добър родител трябва да си, да балансираш така в ежедневието си, че да изведеш  (успешно) по правилния път две толкова различни деца..

Русалка,
Скрит текст:
може и да не е бил вложен такъв нюанс, но на мен така ми прозвуча. Писала една разочарована майка, че иска детето й да е здраво, отдолу абсолютно нелогични въпроси според мен. Всички имаме амбиции и ги следваме. Добре е понякога да се замислим какво му е на този отсреща и да се смирим мъничко поне.
Това същото като майките-точкарки ли беше?
А, иначе ние с теб пак ще си решаваме задачи и ще ги плюем тези нашите завеяните дечица, че не искат да ни правят баби. Imp

Общи условия

Активация на акаунт