Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 924
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 665
  • у дома
То и сега има прием в МГ ,но е след 4ти клас,който не му харесва и не е неговото може да напусне по всяко време,а и след 7кл може да кандидатства в което училище иска.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 17:46 от svetlaem

# 1 666
  • София
А защо изпитът по БЕЛ да не е като в малките класове - диктовка, задачи по граматика / литература и създаване на текст във втората част?
Ето една готина идея, тогава ще има   истинско разслоение в частта с БЕЛ, понеже без значение кой випуск е спряган за силен и кой не, масово се пише с грешки.

# 1 667
  • Варна
Категорично смятам, че децата отиващи в МГ не са търсещи непременно математика, а учещи деца, които искат високобалово училище с преподаватели, които да ги научат и среда.

# 1 668
Обаче , Русалке, пак ще има мрънкащи, защото на едни диктовката им била трудна, на другите - лесна, на трети преразказът или ОЛВ ще им се стори труден/ лесен... Честно да ти кажа, вече не помня дали съм учила граматика с такива подробности, не съм била на изпит по БЕЛ, вече не ги и помня. Това не ми пречи да пиша грамотно, като допускам, че с времето може да съм влошила грамотността си. Помня, че 1991 на кандидат студентския изпит в Търново, на който пишехме ОЛВ имах само една пунктуационна грешка от недоглеждане - пропусната запетая. Казвам недоглеждане, защото в останалите аналогични ситуации си я бях сложила и принципно знаех, че там трябва да я сложа.
По математика мисля, че трябва да се върне преглеждането на черновите само за втори модул. Така няма да има ощетени деца, които са забравили да пренесат чертеж или са допуснали техническа грешка при пренасяне на белова, не им е стигнало времето да пренесат всичко или са се оплели някъде в някоя задача и не са я довършили. Помните ли, че някога в такива ситуации се преглеждаха и черновите и детето получаваше точки, макар и по-малко, ако е било на верен път?

# 1 669
Как диктовка след 7-ми клас?
Накрая наистина ще искате да им дават да оцветяват фигури.

# 1 670
Категорично смятам, че децата отиващи в МГ не са търсещи непременно математика, а учещи деца, които искат високобалово училище с преподаватели, които да ги научат и среда.
Аз също мисля така и това дава отговор на въпроса защо НВО е достатъчно за прием в СМГ и Защо не е нужен допълнителен изпит по Мат или рейтинг от олимпиади. Реалността е такава, просто в СМГ масата не са бедещи математици, а просто ученолюбиви деца

# 1 671
  • Sofia
...
И аз ще се опитам да ви разсея/разсмея. След три часа в Германия:
- Аз писах 91НЕГ и 73то за всеки случай.... ама май е по-добре да ги махнем, че с моя късмет нещо много  ще се обърка и баш там ще отида... а аз повече не смятам да стъпвам тук! JoyJoyJoy

Ще ме умори Laughing

Друг куриоз - големият тази нощ се върна от 8-дневна екскурзия в Италия (Рим и Неапол). Ми лудница било, шумно, мръсно, карат бързо, не спазват правилата за движение, "ще трябва следващата дестинация да е Германия" Smile

Сори, че нарушавам ритъма на дискусията - много е сериозна, следя я, но нямам какво да кажа.

# 1 672
  • София
На мен идеята да се напише кратко електронно съобщение по зададена тема вместо т.нар. теза ми се струва много резонно предложение. Ако ще говорим за развитие на комптентности, за всяко изпитно задание трябва да е ясно наличието на какво умение, приложимо в живота, измерва.
Тезата в този й вид не допринася съществено за развитие на някакъв практически значим комплекс от умения с изключение на правопис, пунктуация и заучаване на високопарни литературни термини, които обикновено целят псевдопатриотично възпитание.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 17:44 от green_dawn

# 1 673
Тъкмо си коментирахме, че по БЕЛ изпита е балансиран, айдееее и него го захапахме... Дай и там да вдигаме средния успех догодина и да се маха тоя преразказ и да се слага диктовка Smiling Imp

# 1 674
Специално, за да не се мъчат математиците и да е обективно, за тях нво бел само със затворени въпроси Simple Smile)))
Добър сарказъм, но тотално неточен. Погледни какви оценки по БЕЛ са си докарали децата от СМГ и после пиши толкова високомерно как са коне с капаци и само от математика разбират.

Високомерно не съм го написала изобщо! Нито съм уточнила специално, че говоря за някого в СМГ (не съм го и мислила, че може да се прочете така), нито съм ги квалифицирала като "коне с капаци", но явно сте докачливи на тази тема и не ви липсва въображение.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 17:41 от zlatenceto

# 1 675
  • Пловдив
Ани, Етомира, опитвате се да разсеете обстановката,  нооо все към дискусията си ги дърпа хората.
Русалка, евала за търпението,  виж Санака си отиде на море и на кой ни остави...

# 1 676
  • София
Ключовата дума е някога, мама Ру.  Тогава не кандидатстваше целият набор, а определен брой деца, при това в доста от годините само за  едно училище. Та проверителите само във ФЕГ примерно могат  да  си позволят да  гледат и чернови. Ама когато става дума за хиляди работи за проверка,  вече малко като "На чужд гръб - 100 тояги" е искането да се гледат и чернови.

green dawn, точно това имах предвид .Но някои хора  го определиха като бебешка задача. Не са стигнали още до етапа ДЗИ, та да разберат, че доста деца (слава богу, не всички)  в 12 клас на матурите по езици с подобни  задания  не се справят като хората.

# 1 677
Чудим се какво да пишем - немски или английски. Английски знае между B1 и В2, а ако научи и немски ще се отворят врати за университети в Германия и Австрия, а да си студент в Германия е съвсем поносимо финансово, доколкото знам. Не знам за другите градове, но в София немският се учи на доста високо ниво, има страхотни преподаватели и в 1НЕГ, в 73-то, в 35-то. Испанскияяя  - от него по-скоро ще се въздържим, доста се преекспонира, по-склонни сме да се насочим към източните езици - японски или корейски. Вие какво бихте ни посъветвали? Мисля си, че на едно дете, на което му се отдават езиците, няма какво да се плаши да започне от нулата да изучава немски.

# 1 678

Това за да успокоите страстите !
Yum

# 1 679
  • Стара Загора
Това дали НВО се ползва като изпит за прием, с каква тежест е избор на всяко училище. Изпитът се нарича национално външно оценяване 😉
 Точно така ! Национално външно оценяване!!!
  Не забравяйте, че има редица математически състезания и олимпиади, където могат да се изявят децата с претенции за елитните училища по математика
Но от МОН не им дават! Как не го разбрахте!
Училища под "шапката" на МОН не могат да имат друг вид изпит по БЕЛ или МАТ или да вкючат олимпиада! Не могат да изключат един от изпитите БЕЛ или МАТ от балообразуването!
Чудна работа ! Това за олимпиадите .Много ме учудва, че имат забрана.
 И все пак първите трима на националния кръг по математика получават служебно по 100 т. за НВО

P.S. И само за протокола и в потвърждение на факта, че в провинцията нещата да различни :
 Момче, с бал 170,5 ( 77.5, 93) , тази година с по-висок бал са 150 деца ( 60 момчета и 90 момичета ), а миналата година са били около 100 (забравих точно колко, но със сигурност 40 момчета.

И прогнозният бал за ЕГ излиза 426 , а миналата година най- високият мин.бал е бил около 400.
 Отнася се за Стара Загора.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 22:39 от wanconboy

Общи условия

Активация на акаунт