Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 157
  • 2 225
  •   2
Отговори
# 1 260
Излезе и при нас статистика. Още по-тъжно ни е. Но пък моето видя, че в най- нискобаловото ни училище имат климатици по стаите. Лошото е, че са за готвачи и комп.графика, които са нежелани. Освен готвачка с нейните 30кг. Може пък и да се заформи.
И нас не са ни задължавали да пишем. Писала съм си с полско и унгарско дете, на руски. И на гости ми идваха.

# 1 261
Излезе и при нас статистика. Още по-тъжно ни е. Но пък моето видя, че в най- нискобаловото ни училище имат климатици по стаите. Лошото е, че са за готвачи и комп.графика, които са нежелани. Освен готвачка с нейните 30кг. Може пък и да се заформи.
Дано да намерите и вие вашето местенце ! Тя какви желания има ?

# 1 262
Здравейте, може ли по-запознатите да кажат има ли смисъл да се пише паралелка с профил Биология? Вчера четох в темата на първа английска коментар на една майка със завършващ младеж такава паралелка и по неин коментар няма абсолютно никакъв смисъл. Аргумента и е според програмата на МОН не се учи това, което служи за кандидатстване в МУ и си задължен пак да ходиш на уроци по биология и химия.

# 1 263
Комютърна графика не е ли добре? Не че разбирам. Питам, на мен ми звучи добре.

# 1 264
Моят син пък , нали си сменя мненията често, сега точно рекламна графика иска и ако не се размисли, това ще му е първото желание в нашия град Simple Smile
laurentin, бъди оптимист, че ще я приемат и си пишете всичко според желанията на детето!

# 1 265
Компютърна графика си е хубава специалност, не я отхвърляйте. Не се отказвайте и от другите си желания. Статистика, статистика, ама съм виждала как на първо класиране влизат деца с бал 60-70 в паралелки, за които на второ класиране балът скача двойно. Изобщо не се знае тази година какви ще са желанията на децата и накъде ще се насочат.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:35 от Mama Ru

# 1 266
Покрай госпожата по кмит мрази тези науки. Отделно има някаква форма на хадв и тези науки и екрани още повече влияят. Не искам да и го причинявам.

# 1 267
  • София, Лагера
Здравейте, може ли по-запознатите да кажат има ли смисъл да се пише паралелка с профил Биология? Вчера четох в темата на първа английска коментар на една майка със завършващ младеж такава паралелка и по неин коментар няма абсолютно никакъв смисъл. Аргумента и е според програмата на МОН не се учи това, което служи за кандидатстване в МУ и си задължен пак да ходиш на уроци по биология и химия.
Допълнителните уроци по био и хим започват от 10 клас... Neutral Face

# 1 268
Ако някой има прогноза с колко се очаква да се вдигнат баловете за Първа, Четвърта и Пета гимназии във Варна, ще съм много благодарна да сподели. Обърках се вече от статистики, балове от предни години и изчисления Simple Smile

# 1 269
Гледам, че средните балове, отчетени от МОН показват малко по-ниско ниво по бел от миналата година. Това би трябвало да "поеме" разликата с по-високите резултати по мат. Вероятно е да има промяна в баловете нагоре, но не мисля, че ще е с много.
+8 т средно по МАТ и -2 по БЕЛ. Дори и да правим бакалски сметки пак са си минимум +6 нагоре което, удвоено, утроено и тн е много и ще доведе до прогнозните балове на Санака. Плюс това не е ясно дали във високия диапазон ги има тези - 2 по БЕЛ

# 1 270
  • София
Статистика, статистика, ама съм виждала как на първо класиране влизат деца с бал 60-70 в паралелки, за които на второ класиране балът скача двойно.
Това няма как да стане. На трето може да скочат, да, ама на второ са или същите, или по-ниски от тези на първо.

# 1 271
Ако не се променят нещата до след няколко години за МУ в България е точно така. Дори се взимат оценките по биология за 8,9,10 клас, а не тези от профилите в 11 клас. За химията дали е същото не знам.
Което значи, че ако детето не е решило от сега, че иска да следва медицина в Бг и няма отлични годишни оценки в тези класове, то тогава в 10 клас ще трябва да се яви за повишаване…

# 1 272
......Ahoney, като смешен малко определих стимула на 22 -годишно момче, искащо да замине за семестър в елитен сеулски университет. Не може да кажеш в такава ситуация, че  водещ за  това ти желание е кпоп-ът.  Не звучи сериозно...
               Изборът на младежа е повече от отличен. Племенницата ми е гл.асистент във ФМИ - Софтуерни технологии и беше поканена в Сеул да преподава по обмен  6 месеца. Каза ,че по-чист и красив град не е виждала , а е канена и ходила в доста държави , като преподавател. При това в обучението са на светлинни години пред нас. Изключителен опит придоби точно в Сеул.

# 1 273
Аз пък се замислих - то при програмиране, СХН и подобни има доста смисъл от изучаване на руски... Руснаците са добри в тая сфера и по техните форуми се намира ужасно много информация, която трудно се открива на други места. Поне с такова впечатление съм останала покрай познати.
Познавам доста руснаци релокирали се в БГ от преди 7, години още. Всичко си търсят на английски и пишат на английски това е мит за информацията която я има само на руски. Питала съм ги специално!

# 1 274
  • София
Покрай госпожата по кмит мрази тези науки. Отделно има някаква форма на хадв и тези науки и екрани още повече влияят. Не искам да и го причинявам.
слагате й няколко възможности и детето си избира поредност, докъдето стигне. Най-отгоре тези, за които нямате бал но са желани, нека ги има.. Комп Графиката е Ok, старата Г-жа по КМИТ е минало свършено
Ако има желание за някакъв език или друго , което не е успяла за гимназия, потърсете хубава школа в града и се запишете от есента.. Ще се нареди всичко, само не падайте духом... че то това ще повлече и детето... Успех

Общи условия

Активация на акаунт