Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 716
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
много ми хареса епозода - битки, пламъци, кървища
алисънт биваше да не я правят на толкова тъпа и не си спомням в книгата да имаше внушение, че деймън полудява, но добре
ренис и егон - великолепни
никога не съм харесвала егон, но сега наистина му съчувствах, том глин много добре го изигра

# 106
Актьорът е страхотен,много повече ми допада от Емонд и на мен.
Деймън не полудява,просто Харанхъл с това е известен с виденията си.Мен Алис реките ме дразни,ама в предвид каква ще стане очаквано да е такава откачалка.
https://youtu.be/58LMUtvWGBo?si=ZgPm0R0eYARiVZYy

# 107

предполагам, че това си искала да сложиш
https://www.youtube.com/watch?v=IObnC77h5Qw
House of the Dragon Season 2 | EPISODE 5 PROMO TRAILER

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 18:50 от bubanka

# 108
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Какъв епизод само, особено втората му половина, направен си е в най-добрите традиции от GOT.
След първо гледане няма начин да не съм тим Green, но вече заради Егон. Този втори сезон
актьорът, играещ Егон се справя феноменално. Той и Ренис ме разплакаха докато гледах.
Това подозирам, че беше кулминационния епизод за този сезон, вече хард-кор сцени очаквам
следващия, евентуално финала на този може да вмъкнат някакви драми.
Ренира не мога дори вече да я гледам, толкова ми е противна.

# 109
  • София
Ето добре представено родословно дърво на Таргариените.

# 110
  • София
Много ми допада този валириански.
Епизодът ме остави безмълвна.

# 111
Изгледах епизода .
Алисънт правилно каза на Егон , не знам защо казвате , че тя го е подтикнала. Действително е едно пиянде , неадекватен и луднал крал и нищо не става от Егон с извинение .
Вярно , може да е добър и всякакъв друг , но не е за крал . Даже на моменти се четеше в погледа му, че насила е станал крал и не иска такова бреме на плещите си .
Емонд според мен буквално почна да си отмъщава и да го връща на брат си , макар , че нямам спомен като дете да е бил измъчван , мислех , че Егон е измъчвания , но явно трябва да си преговоря .
Най - големия дракон на Емонд ли е реално ?

Много се ядосах , че Ренис си замина буквално за няма нищо и умря толкова нелепо , заедно с дракона си .. Ренира загуби най-силния си коз , приятел и съветник . Ще ми липсват Мелейс и Ренис , несправедливо и нечестно е!  Не й беше времето сега , особено пък , че има много по - недостойни и незаслужили мястото си !
Много е несправедлив живота във Вестерос спрямо нея , а заслужаваше да е кралица или ръка !

Загуба за черните , много жалко ! Уж са умни Ренис и Ренира , а не се досетиха , че зелените ще се опитат да ги провокират и предизвикат именно с дракони , та попаднаха в капан и клопка !

Демън все повече се чудя защо се мотае и си губи времето в тоя замък честно казано …

И Алисън .. разбра тя , че грешно е разбрала и разтълкувала словата на мъжа си . Почна да се интересува и да проучва , но е късно вече .

Войната започна !

Жалко само , че заради тези войни - изхода е само един , фатален и много тъжен . Драконите изчезват завинаги .

# 112
Много добри бяха специалните ефекти този епизод. Хубаво е, че са си взели поука от тъмните сцени преди и сега битката беше през деня и всичко се виждаше прекрасно. Много ми хареса Сънфайър. Показаха го много за кратко, но се видя връзката между дракон и ездач.

Но промените от книгата отново породиха противоречиви чувства у мен. Планът на Коул в книгата не е само да използва Емонд и Вегар, но и Егон и Сънфайър. Така, който и драгон да се появи, ще могат да го победят. Много неорганизирани са зелените в сериала. Кралят дори не знае какъв е плана. Алисент унижава и обижда Егон, въпреки че тя е една от тези, които го сложиха на трона. Много е нелогично това прехласване точно на Алисент колко добър крал е бил Визерис и как Егон не може да се сравни с него. Визерис остави такава каша след себе си. Въобще не го интересуваха децата му от Алисент, а и самата Алисент. Нищо не направи, за да осигури безпроблемно преминаване на властта, когато реши за наследник да бъде някой, който противоречи на законите и традициите в кралството.  Какво да правят другите му деца след възкачването на Ренира? Да я молят да им дава пари да се издържат и да не ги гони от замъка ли? Да се молят на Деймън някой инцидент да не ги сполети? Визерис раздаде на всички дракони и после какво друго може да се очаква.

Много изкуствен е този конфликт между братята. Люк му се подиграваше и му извади окото, а Емонд го уби без да иска, инцидентно. После колко време съжаляваше. Докато Егон само му се присмя, когато не беше още на себе си и преживяваше жестокото убийство на сина си, а сега вече Емонд е готов умишлено да убие собствения си брат. Братоубийство и кралеубийство. Не осъзнава ли и, че Егон е единствения друг ездач от зелените, който може да влезе в битка. Вегар не може да справи сам с всички дракони на противниковия отбор.

Интересни са ми виденията на Деймън. Не очаквах да видя Лена. Така както е тръгнало, очаквам и Визерис да се появи.
Искаше ми се да включат Кърмит Тъли вместо по-малкия му брат Оскар. Много забавно ми беше, че в книгата  всичките Тъли от този период Мартин ги е кръстил на мъпети. Laughing

# 113
Е, нямаше как да има Кърмит и Елмо Тъли, прекалено щеше да е.Smile Знаех си, че ще ги изрежат. Оскар и Гроувър по-могат да минат.

# 114
Много добри бяха специалните ефекти този епизод. Хубаво е, че са си взели поука от тъмните сцени преди и сега битката беше през деня и всичко се виждаше прекрасно.
Специалните ефекти обикновено се замаскират под воалите на "тъмното", мокрото и т.н., защото на "дневна светлина" личат и най-малките детайли и е в пъти по-трудоемко и скъпо да се направи добре. HBO обаче си е HBO,  луксааа, скъпотоо 😅
Добър беше епизодът. С образа на Емонд не се справят добре сценаристите, не знаят какво искат от него. След падането на брат му и Sunfyre според мен за зрителя трябваше да е очевидно, че е готов да довърши Краля с меча, без да му мигне окото. Ако се придържаха към книгите, където си е озверял за кръв психопат, щеше да е очаквана развръзка, но тук се опитват да го представят като твърда черупка с мек център, тайно съвестен и емпатичен (съжаляващ за случилото се с племенника) и резултатът е измъчено емо с хаотична мотивация. Хладнокръвното братоубийство не се връзва с този му поочовечен персонаж, и бруталният уж тормоз, нанесен му от роднините (прасето? seriously), е смехотворна причина за дълбока травма и желание за мъст. С Алис Бухала пък не ги виждам изобщо 😅
Ренис ми беше безразлична, четсно казано, но аз си клоня към Зелените...

# 115
Честно да ви кажа най мъчно ми стана за драконите. Чак ми се доплака. Не ги ли включиха твърде рано в битки, които не са стратегически.
Не знам защо Ренис избра тази битка (при врански приют), за да се включи. Та тя войната тепърва започва. Явно и двете страни мислеха, че мишената е лесна, едните лесна за атакуване, другите лесна за защита. Е, не се оказа така. Ренис и Мелис загубиха живота си, а Егон и Слънцеплам са тежко пострадали(добре, че ви чета, че мислех, че и краля даде фира). И някак ми се видя твърде пресилено Емонд тъй някак си от нищото да се настрои чак толкова срещу брат си, всъщност той се опита да го убие и аха да успее. Той май искаше да го довърши ли?
Не ми се смейте на разсъжденията, не съм чела и книгите, та гледам каквото са ни стъкмили сценаристите. Вероятно не съм вникнала добре в същината, но това са моите впечатления от видяното. Яд ме е за Ренис, много ме е яд, намирам смъртта и за безсмислена на този етап, а за Мелис ми стана много жал.
Изобщо ми се струва, че твърде рано почнаха да разиграват козовете си, но пък от друга страна явно искаха още в зародиш да покажат надмощието си едни над други белким някой се уплаши и даде назад, макар, че трябва и са напълно наясно, че кокала не се пуска лесно и ще се бият до край, докато не се избият до крак. Wink
Пп Аз съм от отбор Ренира. Алисънт и котилото и така и не можах да ги възприема като претенденти за трона. Разбирам мотивите им, но не ги приемам.

# 116
Извинете за грешния линк 🙈🤗.
Емонд в книгите е още по брутален и жесток.
Деймън се цупи на Ренира,че не го "слуша",затова и съвестта му го мъчи в Харънхол.В книгите има намек че Алис Реките е вещица и го трови с водата за да го побърка,но чичо си е чичо скоро ще се развихри.Липсва и Копривата,не знам какво чакат сценаристите,явно не бюджета е причината.
Егон в книгата е много по отговорен,не достоен за крал,но не и такова леке като сега.
За финала.
Скрит текст:
Четох страшен фен арт,че Деймън ще оцелее след битката с Емонд,това не мога да повярвам как ще го измислят и променят.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:58 от Лещичка 💙💚

# 117
Много ми хареса епизода. Мъчно ми е само за драконите. Битката беше представена страхотно.
Емонд е чисто зло.

# 118
Да и мен много ме ядоса факта , че измъчват драконите и умряха за едното няма нищо ! Дори наистина не очаквах , че Мелейс е толкова малка от Вагар !
Признавам , че щеше да е епично и много готино малък дракон като нея да победи Вагар - да ама не !
Много са красиви драконите на Егон и Ренис между другото , този епизод наистина видях какво представляват и тяхната красота .
Вагар и на Деймън нещо са ми много грозновати .

# 119
Е как ще победи Вхагар? Тя  най- големият и мощен дракон. Има само един, който може донякъде да му е равностоен в битка.

Общи условия

Активация на акаунт