Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 443
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Всъщност, добре, че се поизтрепаха Таргариените. И най-вече драконите в Танца. Представяте ли си какво би било при неконтролируемо драконово разплождане и множество на брой потенциални ездачи с капка валирианска кръв.

# 436
Аз като оценка му давам 6/10 !! Не е лош но и не чак толкова добър . В сравнение с "Игра на Тронове "ми е посен !! Имаше и много излишни пльоснати сцени ей така от нищото. Трети сезон дано се постараят малко повече .🙄🙄☺️☺️

# 437
  • София
Това е първият епизод от този сезон, който ми е искрено интересен и ми допада. Сезонът е доста по-слаб от предния за мен. Повечето епизоди извън този и оня с битката на драконите, са си пълнеж.
Сцената с Мизария не ме бърка особено, но някак беше зорлем. Кога пък така се привлякоха.
Изненада ме искането на Емонд да върне Ото. Но много от постъпките му намирам за разумни и адекватни.
Много харесвам Хелена като образ. Въпреки особеностите и, ми е силно симпатична.
Тези незаконни деца на Корлис ли се казваше говорят ли валириански. И трябва ли да го говориш, за да яхнеш дракон? И има ли такъв прецедент драконът сам да си издирва водач?
Не мога да схвана гадателката защо помага на Деймън и каква роля играе изобщо.
Рена има ли шанс да яхне този див дракон, който си обикаля?

# 438
  • Варна
1. Тези незаконни деца на Корлис ли се казваше говорят ли валириански. И трябва ли да го говориш, за да яхнеш дракон? 2. И има ли такъв прецедент драконът сам да си издирва водач?
3. Не мога да схвана гадателката защо помага на Деймън и каква роля играе изобщо.
4. Рена има ли шанс да яхне този див дракон, който си обикаля?
1. Едва ли. Но и в книгата "семената" си яздят дракони без да знаят валириански. Вероятно се натрупва някакъв опит с летенето, но първоначално ще "карат" без книжка с упътване Blush
2. Няма такъв прецедент.
3. Вероятно и сценаристите не знаят. Да има съспенс явно.
4. Щом има подходящата кръв - шанс има. Но също толкова голям - да стане фламбе, ако драконът не я хареса. Копривата постепенно привиква дракона към себе си, като му носи овце. Не знам Рена, ако я гласят за нейната роля, дали ще се сети да поухажва дракона. Едва ли дракона ще я гони, както Морски дим погна Адам.

# 439
Питаше се по нагоре, каква е ролята на Мизария.

Скрит текст:
Тя става едни от главните съветници на Ренира и отново основна любовница на Демън след завръщането му.

Цитат от книгата:
“лисенската блудница Мизария излязла от сенките и се настанила в Червената цитадела. Макар никога официално да не заседавала на малкия съвет на кралицата, жената, известна вече като лейди Мизерия, станала неформалната господарка на шепнещите, с очи и уши във всеки бардак, пивница и кръчма в Кралски чертог, и по коридорите и в спалните на могъщите също тъй. Макар тялото ѝ, което някога било толкова гъвкаво и чевръсто, да наедряло с годините, принц Демън останал под нейното обаяние и я викал при себе си всяка вечер — с явната благословия на кралица Ренира.”

“Нека Демън да си утолява апетита където пожелае — съобщава се, че казвала, — и ние ще правим същото.(Септон Юстас намеква донякъде сприхаво, че собственият апетит на Нейна милост се утолявал най-вече с пикантни меса, сладкиши и пай с минога, тъй като Ренира ставала все по-дебела по времето си в Кралски чертог.)”

Excerpt From
Огън и кръв
Джордж Р. Р. Мартин
This material may be protected by copyright.

# 440
Хелена от Зелените ми е най симпатична и ми е на сърце . Малко е смахната но е душичка , за другите не мога да кажа същото .  На мен ми е интересно за два епизода какво ще направят като са до никъде .
Скрит текст:
На мен ми е интересно Сър Кристън в този сезон ли ще умре ?? Тъй като се споменава че умира в Харенхол . За мен неговата смърт , си е най очаквана ( след тази на Джофри и Рамзи ) заслужава си съдбата .  и другият ми въпрос Алис и Емон дали найстина стават мъж и жена тъй като и това се споменава ??  

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 16:03 от Жасмина 94

# 441
За Алис Реките
Скрит текст:
О, абсурд в този да умре, им още много неща да направи.
Алис Реките е голямата и единствена слабост на Емонд. Вещицата го държи с билки и отвари и не знам защо въобще дават, че помага и се сближава с Демън. Това е абсурд, тя носи децата на Емонд и има намеци, че той се е карал дори със Сър Кристън, защото и двамата са влюбени в тази два пъти или дори три пъти по.възрастна жена дойка. После се твърди, че Емонд не понася мисълта да я напусне дори за малко.
Изкуплението на Демън пък е Копривата и тя си е неговата нова страст, а такава въобще няма в тази сериал.
Интересно е как ще отиграят тези глупости.

# 442
За Алис Реките
Скрит текст:
О, абсурд в този да умре, им още много неща да направи.
Алис Реките е голямата и единствена слабост на Емонд. Вещицата го държи с билки и отвари и не знам защо въобще дават, че помага и се сближава с Демън. Това е абсурд, тя носи децата на Емонд и има намеци, че той се е карал дори със Сър Кристън, защото и двамата са влюбени в тази два пъти или дори три пъти по.възрастна жена дойка. После се твърди, че Емонд не понася мисълта да я напусне дори за малко.
Изкуплението на Демън пък е Копривата и тя си е неговата нова страст, а такава въобще няма в тази сериал.
Интересно е как ще отиграят тези глупости.
И на мен ми е интересно ??
Скрит текст:
Има много пропуснати детайли и събития тогава , интересно защо не са ги включили ?? Значи на сър Криспи ще има да му гледаме физианомията дълго време . Интересно ще ми е тогава Алис и Емонд как ще се срещнат .

# 443
Ами аз останах с впечатлението , че този сезон Емонд ще се срещне с Демънд и ще има развръзка , защото сякаш се готви да го изненада .
И ако е така , то няма време за развитие с Алис Реките …

# 444
Мисля че има случаи Тангариени да станат фламбе от собствените си дракони.

# 445
Мисля че има случаи Тангариени да станат фламбе от собствените си дракони.
 Възможно е .
Скрит текст:
До колкото знам от достоверен източник всички ще бъдат под ножа . Май няма да остане никой жив . Само за съдбата на Хелена не знам .

# 446
династията не се затрива Simple Smile

# 447
Хелена от Зелените ми е най симпатична и ми е на сърце . Малко е смахната но е душичка , за другите не мога да кажа същото .  На мен ми е интересно за два епизода какво ще направят като са до никъде .
Някъде четох, че голямата битка е планирана за трети сезон. Втори ще е само "разядката" така да се каже, но по личното ми мнение, хич не се справят добре сценаристите.

# 448
Проблемът е, че пак са разводнили много нещата за пари. Спокойно можеше в 3 сезона да приключи историята, но те искат 4. Реално в този какво се случи точно? Черните убиха детето на Егон, всеки се бори за съюзници. Хората в Чертога взе да им писва. Имаше една битка, в която за жалост загина точно Ренис. И ще има нови ездачи. Никак не е много. За сравнение в първи сезон умря майката на Ренира, баща и я обяви за наследница, ожени се повторно, родиха му се синове, Алисънт и Ренира си развалиха отношенията, самата Ренира два пъти се жени, народи 6 деца, имаше истории с битки около чичо, а и той 3 жени смени.
Накрая само да не стане като с Фантастичните животни по Роулинг. От лакомия и мерак за 5 филма и разводняване, си останаха с 3, заради нисък рейтинг от втория натам.

# 449
За финала на сезона.
Скрит текст:
Така като гледам финалът ще е превземането на Чертога и как Ренира каца с другите дракони и населението я приветства.
Рано му е на Кристън да умира,още има време и до битката между Емонд и чичо.Дерон тепърва ще се появява също и няколко битки предстоят.На мен ми допада че не бързат,има материал за още няколко сезона.Чичо ако пусне и втората книга за таргите ей ги 8 сезона като нищо.Рейтинг винаги ще има,няма да е като троновете,но със сигурност не е провал като на Роулинг.

Общи условия

Активация на акаунт