Студенти в Нидерландия - 22

• 54 795
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
40 минути е в рамките на приемливото според мен, вчера първото отлагане беше с 2 часа, после с още 1 и накрая го отмениха. Всичко ще бъде наред днес.

# 61
  • София
ranimi, а поне тя в Айндховен ли е? Моят син презавери за Солун днес следобяд и оттам ще се прибират с автобус, разбира се ако излети днес този полет. Осигурили са им хотел. При това положение имат ли право на обезщетение щом са преаверили билета и е осигурен хотел? 
Ще им влезе в графа опит, но жалко за притесненията, които сте изпитали ти и дъщеря ти! Скоро ще бъде у дома!

# 62
Кредитна карта може и на ДСК и на Пощенска (и двете съм ползвала там). Може да извадите младежка карта за младежи до 26 години - без такси обслужване е или да извадите карта към вашата сметка и да я дадете. Използвала съм и двата варианта.
Актът е за регистрацията в общината, може да се извади и от родител (споделено от предишни теми).
Застраховка може и тук (аз ползвам онлайн 24ins и я правех на периоди - до Коледа, после до Великден, до вакнацията и т.н. - води се, че такава застраховка не може да има докато човек е на територията на България)
Застраховка може и към AON - писано е много и търсачката си работи. По този повод вчера си комуникирах с техен агент и твърдо уточнявам - при Start+ таксата на джипито трябва да се предяви към нашата каса. При Complete+ си се покрива от AON.
За дипломата не трябва апостил - може да пратите нотариално заверено копие по мейл и после като взимате превода да ви го прикачат към превода и да ви ударят печат на легализирания превод - това се изпраща към университета.
На сайта на Райън снощи имаше някакви обяснения от сорта - нямаме персонал и бла бла...

# 63
ranimi, а поне тя в Айндховен ли е? Моят син презавери за Солун днес следобяд и оттам ще се прибират с автобус, разбира се ако излети днес този полет. Осигурили са им хотел. При това положение имат ли право на обезщетение щом са преаверили билета и е осигурен хотел?  
Ще им влезе в графа опит, но жалко за притесненията, които сте изпитали ти и дъщеря ти! Скоро ще бъде у дома!
Да, остана в Айндховен, върна се в квартирата си, която беше освободила по принцип, остана и без храна. Днес сутринта беше прегладняла, но се е оправила. Дано утре да няма проблем. Ще търсим вариант за обезщетение, но все още не съм ориентирана, защото ми е много скапано.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:56 от ranimi

# 64
  • Бургас
G..D., значи стажът не е работа, така ли, моят младеж не е работил досега, но явно си мисли, че стажът ще му се води работа и може да кандидатства за финансиране

# 65
  • София
Трябва да разцъкаме резервни варианти, че с тия отменени полети да сме нащрек и с решение. Добре, че все пак не бързат за изпит или за нещо друго важно със срок, а и някои като моя син обичат да пътуват и да се мотаят насам натам. Какви са опциите за придвижване с влак или автобус в краен случай? Да си купят една кола на старо и да се натоварят, даже това си мислих вчера Laughing като гледах цените на БГ еаър за тия дни, бизнес класа по 1400 лв. от Амстердам.

# 66
G..D., значи стажът не е работа, така ли, моят младеж не е работил досега, но явно си мисли, че стажът ще му се води работа и може да кандидатства за финансиране
Не и в смисъла който се влага от ДУО. Поне при моя син беше така. Тук един татко ми помогна чисто морално да се борим, като ми каза че неговия син се е преборил за студентско финансиране по време на стажа, и тогава синът ми почна да ги тормози постоянно докато не му казаха да направи определени часове работа към фирмата в която е работил студентски труд и е бил финансиран  преди започването на стажа. Той ги направи, представи им ги, и тогава му признаха труда и го финансираха през цялото време на стажа.

# 67
  • Бургас
Изобщо някакви финансови ползи има ли от тези стажове, нещо плащат ли им на студентите, аз се надявах на някакво финансово разтоварване, а то излиза, че ще съм още повече на минус, щото моят наследник ще стажува във фирма в Амстердам и ще се наложи да пътува често от Айндховен

# 68
Отложиха полета на дъщеря ми от Айндховен! Следващият на нормална цена е след седмица! Много съм нещастна! Дайте съвет, моля ви!

Преполагам вече сте решили проблема с прибирането .
Да напомня ,че има право на обезщетение при отложен / отменен / закъснял полет над 3 часа .
Обезщетенията са в зависимост от километрите  на полета .
На нас за полет от София до Мадрид ,закъснял с повече от 3 часа ни изплатиха по 300Е ( 400Е обезщетение -25% комисионна за компанията с която кандидатсвахме за обезщетение )
Това важи ли и за лоу кост компаниите? Може ли линк към фирмата подала докумвнтите?

Ние ползвахме тази компания за съдействие-CLAIMHELP

https://www.claimhelp.eu/en/

Взимат комисионна само при успешнено приключен иск .

Нищо не губите ако пусните иск за обещетение. Бързо и лесно е.

# 69
Февруари 2024 г. отказаха да качат сина на полет от Лондон до БГ на Ryanair поради овърбординг. Подадохме жалба online през профила ми в сайта на Ryanair и три месеца по-късно му изплатиха обезщетение 400 евро.
Не съм сигурна дали отменен полет и отказ от качване се третират по един и същи начин (би трябвало да са еднакви от потребителска гледна точка), но не сме ползвали посредници, процедирахме сами през сайта им - има ясно обяснени стъпки. Почакахме малко, но получихме обезщетение.
Дано всички да се приберат максимално бързо! Представям си какво нетърпение е.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 17:49 от mst

# 70
  • София
Търся препоръчана фирма, с която да приберем повечко багаж от Нидерландия до София. Синът ми завърши бакалавър и се прибира края на юли. Трябва да измисля как да придвижа 2-3 кашона и 2-3 куфара до тук, а октомври ще ги пращам към Дрезден за магистратура.

# 71
  • София/Велико Търново
Освен здравни застраховки, правите ли застраховка гражданска отговорност към трети лица, която да покрива щети в случай на инцидент с колело например?

# 72
  • София
В тази от SDI (на Дженерали) има включена застраховка при пътуване, гражданска отговорност и правна помощ. Ако искате повече подробности - на линка, който дадох по-горе.

# 73
Моята има такава към ING, която й предложиха при откриване на банковата сметка и не сме спирали - около 3.50 евро на месец е.

# 74
Днешният полет на Wizz от Айндховен до София е отложен за 17.25 - дъщеря ми, която в момента пътува от Грьонинген до Айндховен е получила съобщение току що. Дано да е само това, да няма последващи неприятни изненади!

Общи условия

Активация на акаунт