Студенти в Нидерландия - 22

• 55 798
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте на всички,
Синът ми е приет студент в Грьонинген, в Hanse. От февруари месец търсим квартира, но за съжаление без успех.Има регистрация в kamernet.nl. Всеки ден пише  като излезе нещо ново, но нищо. Много започвам да се притеснявам вече.Не знам вече какво да правя. От Юнифай само се обаждаха да питат дали сме намерили квартира и това е.Отговорихме, че не сме и до там.
Моля Ви за съвети или ако сте намерили по-голяма квартира и детето ви търси съквартирант,  пишете.
В момента тук има налична стая https://www.domakin.nl/services/renting

# 256
Здравейте на всички,
Синът ми е приет студент в Грьонинген, в Hanse. От февруари месец търсим квартира, но за съжаление без успех.Има регистрация в kamernet.nl. Всеки ден пише  като излезе нещо ново, но нищо. Много започвам да се притеснявам вече.Не знам вече какво да правя. От Юнифай само се обаждаха да питат дали сме намерили квартира и това е.Отговорихме, че не сме и до там.
Моля Ви за съвети или ако сте намерили по-голяма квартира и детето ви търси съквартирант,  пишете.
В момента тук има налична стая https://www.domakin.nl/services/renting

Много благодаря, ще пробваме!:hibiscus:

# 257
Здравейте, ако някой си е намерил квартира в Тилбург и търси мебели може да ми пише. Квартирата освободихме отдавна, но ни останаха мебели, които продаваме - в Тилбург са.

quote author=Nova link=topic=1670097.msg48316654#msg48316654 date=1721386878]
За кой град търсите? Няма ли тук, в темата, отзиви за коректни агенции, към които да се обърнете?

Привет, търсим в Айндховен през всички агенции коментирани тук. За съжаление без успех до сега. Споделих за въпросния сайт а надежда да съм полезна на други какво могат да очакват.
[/quote]

# 258
Здравейте.Отдавна следя темичката,благодаря на всички за споделеното тук.Дъщеря ми е приета в Лайден-Английска литература и култура.Намерихме квартира в Хага.Лети на 19 август с организиран полет от Унифай.Има ли други дечица ,които учат в Лайден или Хага и са първа година.Ще ми е приятно да се запознаем.

Здравейте , пиша ви на лично.

# 259
  • Кюстендил
Здравейте на всички,

Вижте в Xior .

# 260
Здравейте на всички,

Вижте в Xior .

Има само за кратък престой и цена 1 088 евро и доста допълнителни такси.

# 261
  • София
Здравейте на всички,
Синът ми е приет студент в Грьонинген, в Hanse. От февруари месец търсим квартира, но за съжаление без успех.Има регистрация в kamernet.nl. Всеки ден пише  като излезе нещо ново, но нищо. Много започвам да се притеснявам вече.Не знам вече какво да правя. От Юнифай само се обаждаха да питат дали сме намерили квартира и това е.Отговорихме, че не сме и до там.
Моля Ви за съвети или ако сте намерили по-голяма квартира и детето ви търси съквартирант,  пишете.
https://www.domakin.nl/services/renting

Доколкото знам са български студенти там, които съдействат.
Звучат ми коректни, обадиха ми се месеци, след като им бях писала, за да ми предложат стая за Айндховен, въпреки, че по принцип са предимно в Гльонинген.
Може да се чуете с тях и да обсъдите. Обаждат се от нидерландски телефон, но говорят на български.

# 262
Да, български студенти са, развиват тази дейност. Лазар, който им е основател пише и чете тук.

# 263
Да, български студенти са, развиват тази дейност. Лазар, който им е основател пише и чете тук.
Опитах се да се свържа с него,  но уви без резултат. Дава ми свободно и след това гласова поща.

# 264
Писах ви.

# 265
Здравейте,и ние имаме същия проблем,сина ми е приет в Гроьнинген,но никакъв напредък с квартирата- регистрации, такси, но нищо. Приемаме всякакви идеи

# 266
Здравейте.
Може ли да споделите   агенции от които сте доволни при търсене на квартира на място.
Става въпрос за Утрехт, като не сме съсредоточени само в Утрехт, а търсим и в близките населени места, като пътуването не се възприема като проблем. 
След шестмесечно  търсене сме в  изходна позиция и  ще се ходи на място, но дали това ще помогне.......

# 267
  • в гората
И аз мисля да ида на място за квартира... Не знам дали ще е по-добре. Търся агенции за Хага..

# 268
Здравейте.
Може ли да споделите   агенции от които сте доволни при търсене на квартира на място.
Става въпрос за Утрехт, като не сме съсредоточени само в Утрехт, а търсим и в близките населени места, като пътуването не се възприема като проблем. 
След шестмесечно  търсене сме в  изходна позиция и  ще се ходи на място, но дали това ще помогне.......
Само като идея Ви предлагам да гледате Билтховен - симпатично селце, с директен достъп по велоалеите до Утрехт. Карали сме два пъти със сина ми от Утрехт до там. Близо е до основната сграда на Университета, но лекциите им се провеждат в сгради из целия град, вкл. в историческия център, така че това не може да Ви е водещ мотив.
При нас,  търсенето на място(самостоятелно студио търсехме) половин година, тъй като синът ми си е там, не даде положителен резултат. Фейсбук групите препоръчвам.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 13:38 от Kepeva

# 269
Изключително рядко има успех тактиката с търсене на място - просто друг манталитет и начин на работа. Все пак при този подход препоръчвам да носите в себе си готови всякакви документи, за да заявите интерес - доходи, извлечения от сметки, копия на лични карти и др. Това е съвет, който прочетох от една холандска брокерка, кпято следвам във Фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт