Студенти в Нидерландия - 22

• 55 764
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте!
Аз идвам със запитване. Студентска съм в Холандия и ще съм втората година сега. Майка ми е много активна във форума и реших и аз да се включа. Приятелят ми ще учи в Милано в Католика. Програмата му е  “Economic and management“ където има математика, той се притеснява, че е назад с материала и иска да почне уроци. Както казах майка ми е активна и преди време ми трябваха така уроци по испански и няколко човека се включиха да и кажат че предлагат онлайн. Много ще съм благодарна, ако някой ми даде контакт на добър учител който разбира и английски. Благодаря много!

# 331
  • София
Здравейте! Много се радвам, че попаднах на тази тема.В затруднение сме.Синът ни ще учи в Бреда, ще пътува с групов полет на 21.08, а скоро разбрах е, че ключ за стаята си в общежитие ще получи на 26.08.( фатално недоглеждане от негова страна) Търсихме в airbnb, но са останали твърде скъпи предложения, и то с местене на два дни.Молбата мие, ако някой предложи на момчето ми подслон срещу съответно заплащане.
Писах Ви на лично.

# 332
Здравейте, искам да попитам някой по-запознат относно студентското финансиране. Дъщеря ми ще бъде студентка втора година, но преди седмица пристигна страхотната новина, че е една от двамата второкурсници, които са избрани за TA (teaching assistant) през първия блок. Договора, който ще изпратят е за 0.2 FTE или 7.6 часа на седмица (не пише часове на месец). Дали ще отговаря на условията за някакво студентско финансиране? Знам, че е обсъждано много пъти, влезнах в линка на DUO, прочетох 3 пъти всичко, но тотално се обърках. Благодаря предварително,  ако някой отговори.

# 333
  • София
Здравейте, искам да попитам някой по-запознат относно студентското финансиране. Дъщеря ми ще бъде студентка втора година, но преди седмица пристигна страхотната новина, че е една от двамата второкурсници, които са избрани за TA (teaching assistant) през първия блок. Договора, който ще изпратят е за 0.2 FTE или 7.6 часа на седмица (не пише часове на месец). Дали ще отговаря на условията за някакво студентско финансиране? Знам, че е обсъждано много пъти, влезнах в линка на DUO, прочетох 3 пъти всичко, но тотално се обърках. Благодаря предварително,  ако някой отговори.
32 часа на месец, ако не е работила досега, ако има над 6 месеца изработени, 24 часа на месец са достатъчни. Също така ако не и достигат часове някой месец, по преценка на ДУО може да си върви финансирането.

# 334
  • Габрово
И синът ми е в подобна позиция. И аз се опитвам да се ориентирам. Като часове не се събират 32, но като заплащане отговаря на условието "monthly income at least 50% of the social security norm". Този social security norm за лица до 21 г. е около 150 EUR... за останалите беше мнооого по-висока сумата... Така че ще се опитваме по този критерий да отговорим на изискванията... Да видим какво ще преценят.

# 335
За ТА имате право на финансиранията. Моята е била много пъти.

# 336
  • София
"Като часове не се събират 32, но като заплащане отговаря на условието "monthly income at least 50% of the social security norm". "

Опитайте, може би ще му дадат, моят за няколко месеца имаше финансиране, макар да отговаряше само на второто условие - за дохода, часовете бяха малко. Явно DUO преценяват. Но когато съвсем намаляха часовете, го спряха.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 13:44 от bora

# 337
Здравейте ,
Синът ми е приет в Тилбург първа година Право и ще пътува на 19.08 та се питах ако има и други деца в Тилбург ако може да се запознаят. Знаете кок е - първа година, първо отделяне от семейството и на всички ни е притеснено . Та ако има някоя друга родна душа там ще съм благодарна да се свържем .

# 338
За ТА имате право на финансиранията. Моята е била много пъти.
Благодаря ти отново, Червенокоска!

# 339
  • София
А някой видя ли на 1 август дали пуснаха стаи в Xior в Айндховен, че аз се разсеях и не проследих?

# 340
А някой видя ли на 1 август дали пуснаха стаи в Xior в Айндховен, че аз се разсеях и не проследих?

Не не са. Денем ги или поне синът ми така каза, аз проверявам само 1-2 пъти на ден. Тъкмо влязох да се консултирам с по запознатите дали има шанс?

# 341
Здравейте ,
Синът ми е приет в Тилбург първа година Право и ще пътува на 19.08 та се питах ако има и други деца в Тилбург ако може да се запознаят. Знаете кок е - първа година, първо отделяне от семейството и на всички ни е притеснено . Та ако има някоя друга родна душа там ще съм благодарна да се свържем .
Изпратих ви лично съобщение.

# 342
От xior наемаме вече два пъти в два различни града. Просто трябва да следите непрекъснато обявите. Сега ще пуснат за новата сграда в Айндховен и половината поне ще са с код, но има и много свободни. Подгответе си всички данни на детето, защото имате 15 минути да букнете стаята. Успех !

# 343
  • Варна
Някой беше споделил преди време примерен текст за пълномощно пред институции, уж си го бях запазила- ама не го откривам. Ще съм благодарна ако ме насочите каква да пиша- НОИ, Здравна каса, нещо друго? За банката ще направя отделно.

# 344
  • в гората
От xior наемаме вече два пъти в два различни града. Просто трябва да следите непрекъснато обявите. Сега ще пуснат за новата сграда в Айндховен и половината поне ще са с код, но има и много свободни. Подгответе си всички данни на детето, защото имате 15 минути да букнете стаята. Успех !

Може ли да споделите къде и как следите кога пускат свободните стаи? Как да разбера за Хага и околностите дали ще има свободни стаи? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт