💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 704
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Аз имах само вътрешни шевове и до 20тия ден бяха паднали къде сами, къде с помощ. Те ако са ти готови да паднат като ги дръпнеш съвсем леко и се късат и падат.

# 256
Моите паднаха първите една-две седмици. А преди няколко дни мисля, че падна някакъв вътрешен. Днес съм на преглед и ще каже АГ как е положението Blush

# 257
Моите са по-скоро вътрешни, на изхода. Нямам към перинеума.
Преди два дена вдигнах висока температура. Мисля, че беше запушен канал, гърдата и под мишницата ме болеше.
Сега се замислих за шевовете, но там нямам никаква болка или дразнене.

# 258
Мерси много КремонаЛиза!!!!♥
Харесвами много като идея, не го намирам за стресиращ метод, просто ще излизам за по малко и ще прибвам да увеличавам ден след ден времето!!! Страхотна идея и не го намирам за лъжене и важното е че не е метод от рода- остави го да се нареве😢!!
Довечера ще пробвам!
Момичета секцио- някой беше писал за лохии с по- специфична миризма. Моите бяха така, към 40 ден свършиха и ми почна едно по силно леко жълтеникаво течение. Отидох на преглед и ми взеха микробиология и чакам резултат, но гинеколожката каза че със сигурност има някаква инфекция. Ще видим само как ще я лекувам с кърменето😢! Някой взимал ли е антибиотик примерно и да е кърмил????

# 259
  • София
Има подходящи антибиотици за този период. Аз също пих заради възпаление и нямаше проблеми.

# 260
Здравейте мами!При нас нещата с нощния сън вървят сравнително добре.Боряна се буди веднъж след като е заспала към 11 става към 3-4 яде и заспива повечето пъти след малко люшкане в кошарата,но към 7 започваше едно мрънкане и реших да й включа още едно хранене към 6-6:30 и сега откарва към 8:30-9 и успявам и аз да поспя по адекватно.Дневния сън обаче ни е доста кратък от няколко дена спи по 20-30 минути по около 4 дремки на ден и се буди,чудя се дали й е достатъчно въобще толкова кратко време,прави и една по-дълга дрямка по час и половина.На 46 дена е ,четох че в тази възраст дневния им сън е по 5-6 часа.
Относно шевовете аз бях с вътрешни и външен.След около седмица започнаха да ми падат и около 20ти ден мисля че паднаха и външните.Относно лохиите аз май още си ги влача имам главно жълто но онзи ден имаше и някакво кафеникаво,на прегледа при АГ тя каза че всичко е нормално,но не знам това жълтото още колко ще продължава.За миризмата при мен беше от шевовете щом се изчистиха всичките спря.

# 261
Аз бях писала за неприятна миризма, но беше само за два дни, оказа се от задържана кръв( по малко вероятно от конец), след това текна на ново( вече без миризма). Днес София става на месец , лохиите вече са оранжево -жълто течение. Да видим още колко ще продължат.
 И да ви кажа, много се дразня на непоискани съвети, особено от непознати хора на улицата. Еди си какво направете, ама защо така ама защо иначе, ужасно е ..
Вчера бях писала за болка при лежане настрани, но явно е било газове Blush, после нямах, надявам се и да нямам за напред. За сраствания и аз знам много движение, не съм се спирала откак ме раздвижиха, 6 часа след секцио. Даже онзи ден имам 10000 крачки и  отделно редовните две готвения на ден...( преди много обичах да гго правя ,но да си призная сега ми идва в повече и особено в това топлото не ми седи изобщо в кухнята...)
Относно заспиването, и аз при голямото дете съм и го прилагам това с " ти лягай и заспивай аз отивам до банята ( например) и после идвам...и се получава. Аз наистина отивам, но само я наглеждам и отивам в нашата си спалня. От много малка я бях свикнала да спи сама( беше бебе), но сега като бях бременна и понеже страдах от безсъние, спеше при мен, за да не будя мъжа ми и сега не иска сама, пак прилагам този метод.
А за малката, усеща топлината и ако я приспя на ръце или крака, като я люлея, когато я оставя в нейното легло, задържам едната ръка на главичката, а другата на коремчето, върши работа.
И последно, не знам писах ли за това, края на август мисля да запазя 4 нощувки в близък град до нашия, та питах и двамата гинеколози , ще са минали 2 месеца и 10 дни от секциото, и двамата казаха че няма проблем да влизам в басейн и в морето. Та мисля да ги послушам, вие какво мислите?

# 262
27 дни след раждането имам ярка кръв. Не е обилна, но всеки ден си изтича, даже 2-3 дребни съсирека се явиха последните дни. Паднаха малко конци, но повечето остават- с външни шевове съм. И аз май писах за неприятна миризма, намаля доста с времето, но не напълно. Казаха ми и на мен на прегледа, че е от конците.

# 263
И ние мислим за кратка почивка, но не бих влизала в море и басейн. Патила съм си и без скоро да съм родила. Но щом са позволили, сигурно не е проблем.

# 264
Днес бяхме на педиатър. 24 ден е 3600 кг, изписаха я 3 кг, роди се 50 см, сега е 55-6 см като не успя съвсем да й опъне крачето. За ръста каза, че е малко повечко, но предвид че и двамата сме високи, го намирам за нормално. Притеснява ме, че сравнявайки с ръста й, е наддала малко кг. В началото вървеше добре като я будех на 3 часа, но сега спрях. Прави по 6 хранения на денонощие и  доктора каза, че не е зле, но би било хубаво да са 7. И сега си мисля през деня да я будя на 3 часа, а през нощта да я оставя с по-дълъг интервал или като тя си се събуди. И доктора каза, че е хубаво стомахчето вечерта да почива. Много ме тормози това хранене. Тя не показва да не е недояла. Даже напротив, трудно я събуждам на 3 часа. На 3.5/4 часа тя сама си се обажда… все съм със усещането, че нещо бъркам… как сте вие с храненето?

# 265
Йони, соевия лецитин е вълшебен за предотвратяване на това състояние!

Александрова, и аз не одобрявам "методите" с рев и да се наревяло. Проява на жестокост е. Ще се радвам да съм била полезна! Няма защо да ми благодариш 🤗 само да стане и да ти олекне и на теб!
Антибиотик съм пила по време на кърмене, 1000мг, 12 или 14 дни аугментин мисля, че беше. С второто раждане, в болницата с катетъра ми направила страхотна инфекция. Катетъра е механичен начин за вкарване на бактерии в пикучният мехур. Моят преди поставяне, а след изваждане от опаковката, беше поставен "някъде в страни", защото анестезиолога се скара на и без това странно грубата акушерката или каквато там беше, че бърза да ми го поставя, докато още си мърдам краката, ядоса се че трябвало още да чака... та.. страшна работа и цистит стана. Месец и половина се мъчих, пикаех кръв, адска болка, почти не спях! Правех си чайове, запарвах, коса от царевица, мечо грозде (то пък не било добре по време на кърмене), смокинови листа, мед със синапено семе, уринал акут, д-маноза.. какво ли не!!!! Накрая просто се предадох и отидох на лекар и първите ми думи бяха, "за нищо на света няма да спра да кърмя, просто ми дайте нещо, което да ми помогне и да не е антибиотик, но да притъпи болката". Тогава д-р Кирязова от МЦ Аврора ми пусна изследвания и ме гледа на ехограф и каза, че ме уверява, че мога да пия антибиотик по време на кърмене. Имало и такива. Не знаех. Каза, че изследванията ми са много лоши и не може да не пия. Изплаших се.. тя ми помогна много! Благодарна съм й! 🙏 така че, не се притеснявай, има антибиотици, съвместими с кърменето. Ето аз съм го пила 14 дни, 1000мг. Ти сигурно повече от 5дни няма да пиеш.
Карина, на мен ми е казвано, че около месец и половина след секцио, няма никакъв проблем да се плажува. Идеята е да няма силни напъни да плуваш и да правиш дължини.

Ваня, бебето на моя приятелка, също не качва много кг, а предимно на ръст, тя живее в Австрия и на нея са й казали, че това било защото бащата е доста висок, както са казали и на вас. Като и тя не е ниска. Нейното бебе е родено 5 дни след нашите с теб 🙂

# 266
То доктора не ми каза, че изостава, а че може и малко повече да наддаде. И аз сравнявайки с ръста й си мисля, че не са съвсем добре тези кг. Иначе с баща й сме с нормално телесложение (аз сега не особено много 😃), но като цяло освен, че сме високи, не сме и с излишни кг. Успокоявам се някак си 😃 Нещо това хранене ме тормози и си вкарвам всякакви филми в главата. И днес нещо ми е изнервено. Намали й също така дозата на Вит Д на една капка, защото фонтанелата й е малко по-затворена. Радвам се, че записах час за другата седмица, че нещо и това ме притеснява. Хубаво е да се затваря, но пък не и прекалено бързо.

# 267
Моята пък беше пораснала само 1 см за първия месец. Сега ще видим как е.
за басейни и морета: 6 седмици след раждането и преглед при АГ
Вчера след спокойния ден бебката плака през нощта, че и будува 1 час между 4 и 5ч. Досега не е правила така. Втори ден записвам часове на хранене, сън и будуване.
Днес купих Биогая. Всички го хвалят, пък да видим.

# 268
Карина, честита първа месечинка на София! До расте здрава и щастлива!
Извинявам се на останалите, че съм пропуснал датите им.. честно, смесват ми се дни, събития и спомени, със сънища 🤪

caprice и аз чувах хвалебствия за биогая и се подлъгах, ама все едно нищо. Между другото, вече всички ли давите нещо за колики? От 2-3 дни усещам новото киселене и май и аз ще започна да давам. На 24 дни е моето бебе.
Обикновенно около 20ти ден започвам. Този път още не съм стартирара. Аз ще давам пробиотик. Знаете кой 🤭

# 269
Аз давам Санколик, но не виждам май ефект. Чудя се дали да ги сменя. Реално не сме много зле с коликите. Само вечер за 2-3 часа и то не е интензивен плач, но и преди капките пак беше същото. Просто ми е неприятно като се гърчи и плаче. На моменти се отпуска и заспива и после пак се събужда с плач. Иска ми се да я облекча, а и цял ден с нея, вечерта вече съм изморена и ми се иска и аз да отпочина.

Общи условия

Активация на акаунт