💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 711
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
Ох Кремона, разсмя ме с дължините! Аз плувам колкото да не се удавя Simple Smile но да няма да се пъна, по скоро да прекараме малко забавно време с голямото дете, а и аз съм си морско чедо, както знаеш и много обичам водата, много ме зарежда, та да се плацикаме малко Simple Smile и аз бях с катетър и много се притеснявах от инфекция, даже след раждането си пуснах урокултура, но нямаше бактерии слава Богу. Аугментин съм пила като бях бременна.
Благодаря, за месечинката, как лети това време.
Ваня, не мисля, че е малко 600 грама, да наддаде.
Аз днес мисля да броя колко хранения има Соф. Ето и вчера и днес прави дълга пауза, трябваше да яде 14:30, но още спи. И през нощта като се събуди два пъти на 4 часа, май се оформят 7 хранения. Другата седмица сме на преглед, нямам търпение да видя колко е пораснала.

# 271
  • София
Момичета, откакто родих ползвам едно приложение, в което въвеждам кога спи, яде, памперси и тн. Супер удобно е защото не се чудиш сега гладно ли е бебето, кога трябва да яде- то си ти пише кога последно е сменян памперса, кога е яло, кога си се цедила последно. Аз си го ползвам, супер удобно ми е. Казва се Baby Daybook. Има много такива, но аз ползвам това. Има безплатна версия, а платената е 70лв еднократно (завинаги).

# 272
Ох Кремона, разсмя ме с дължините! Аз плувам колкото да не се удавя Simple Smile но да няма да се пъна, по скоро да прекараме малко забавно време с голямото дете, а и аз съм си морско чедо, както знаеш и много обичам водата, много ме зарежда, та да се плацикаме малко Simple Smile и аз бях с катетър и много се притеснявах от инфекция, даже след раждането си пуснах урокултура, но нямаше бактерии слава Богу. Аугментин съм пила като бях бременна.
Благодаря, за месечинката, как лети това време.
Ваня, не мисля, че е малко 600 грама, да наддаде.
Аз днес мисля да броя колко хранения има Соф. Ето и вчера и днес прави дълга пауза, трябваше да яде 14:30, но още спи. И през нощта като се събуди два пъти на 4 часа, май се оформят 7 хранения. Другата седмица сме на преглед, нямам търпение да видя колко е пораснала.

И моето плуване е такова! 😂 точно, колкото да не се удавя и нито "грам" повече! Като сме морски чеда, е така, и затова ходим цяло лято без тен 😁

# 273
Момичета, ня някоя от вас лекар казвал ли ви е какви точно специалисти и кога трябва да направят прегледи на бебето през първата година.
Знам за преглед при ортопед на 40 дем, до 6ти месец и при прохождане
Може ли насоки ако сте запознати?

# 274
Днес прегледът ми мина добре, явно съм се възстановила! Nature Star2 Имах два миома преди бременността, не се виждали, което е супер за мен! Даже да спортувам мога вече - йей, ще се завърна към тежестите! Омръзна ми да се чувствам слаба, трябва си!

За коликите давах Еспумизан, но от няколко дни свърши и не мисля, че има нужда от повтаряне. Поне засега. Иначе давам пробиотик за бебета и деца на Waya. Не знам дали помага, но засега е добре.

# 275
Трикси, колко време мина от секциото. И на мен ми се иска някакви упражнения по леки да започна, то не че има време .., но все ми се струва рано Thinking

# 276
Родих естествено. 35 дни минаха
Не че съм се пазила много, но преди тренирах доста... Искам пак Heart
Трикси, колко време мина от секциото. И на мен ми се иска някакви упражнения по леки да започна, то не че има време .., но все ми се струва рано Thinking

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 22:32 от TrixieJinx

# 277
Аз не давам нищо за колики. Вероятността да има ефект е минимална. Пробиотик на кърмено бебе няма смисъл

Трикси, аз пък имам 2 които само докато съм бременна се явяват, ще видим после, дано пак изчезнат.

Това с приложенията не е за мен, много ми е ангажиращо и ме натоварва.

# 278
Момичета,
Откога се броят 3-те часа за хранене? Откогато бебето  е почнало да се храни или когато е приключило? Защото кърменето при нас, заедно с тоалета отнема около час, понякога не заспива веднага след това, хълца и т.н.. та се чудех

# 279
Момичета,
Откога се броят 3-те часа за хранене? Откогато бебето  е почнало да се храни или когато е приключило? Защото кърменето при нас, заедно с тоалета отнема около час, понякога не заспива веднага след това, хълца и т.н.. та се чудех

Според мен от момента, в който бебето се брои за заситено - т.е. като е приключило със сукането, или? 🙄 не се бях замисляла. Хубав въпрос. 🙂

# 280
От момента на започване. Вчера някъде попаднах на тази информация. Може и тук да е било 😊

# 281
Специалистите казват, че се засича от започване на храненето до следващото. Така е било правилно.
Аз свалих 2 приложения, но забравям да отбелязвам там. Записвам си на тефтер в колко е започнала да яде и колко мл. Ако суче - записвам колко време е сукала. Пиша и кога е акала. Рядко пиша колко спи, защото като цяло няма проблем със съня. Само тези няколко часа рев от колики, но те са винаги в един интервал и ако заспи, то е за малко време. С приложенията ми е ангажиращо и тромаво сякаш.

# 282
Люси, интересно това с миомите.. Моите тепърва ги "откриха" миналата година, преди няколко АГ нищо не виждаха, а аз знаех, че има нещо там..

Това с приложенията не е за мен, много ми е ангажиращо и ме натоварва.

И аз съм така... Изписвам на ръка една тетрадка от бебешко събитие Grinning

# 283
Люси, интересно това с миомите.. Моите тепърва ги "откриха" миналата година, преди няколко АГ нищо не виждаха, а аз знаех, че има нещо там..

Имала си симптоми ли?

Аз никакви и никой не ги вижда когато не съм бременна.

# 284
Да, основно усещах натиск/подуване от лявата страна, където бяха, по време на овулация и някои пози на любов.
Жената, когато си знае тялото и усеща, че нещо не е наред, лекарите трудно ще я разубедят Grinning
Просто съм убедена, че последната ми АГ си разбира повече от работата и ги видя.

Имала си симптоми ли?

Аз никакви и никой не ги вижда когато не съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт