💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 729
  • 771
  •   1
Отговори
# 300
Имам препоръка за борина и Нарине.
Ваня, работата е там че не се знае твоето бебе от кое точно плаче. От лактозата , казеина, и двете или нещо друго, за което няма обаче капки. Ако е казеина, вие както сте на смесено, трябва да минеш на HA мляко и ти да спреш млечните, защото няма препарат с ензима разграждащ казеин. Ако е от лактозата, абоколикен е с лактаза. Ако са просто газове- еспумизан/лефакс/инфакол. Има и разни билкови Газ Бимби например. Нямам опит с тях както и с хомеопатията.

# 301
На кърма е изцяло и не се запичла, за сега, като спра инфакола и става по зле, по-трудно се изхожда. Аз също давам фортекс, но ефект май няма...

# 302
От Пробиен не видях ефект, от Еспумизан Л имаше ефект. Gripe water давам и аз, но пак не мога да кажа, че има ефект. Взела съм и Бимби да пробвам. Общо взето пробваш всичко възможно на пазара и докато нещо реши да подейства, то коликите взели и минали от самосебе си. Ужасно нещо са. Моята докато спи в мен, изведнъж наддава ужасен писък и се свие. Горкото дете.

# 303
Имам препоръка за борина и Нарине.
Ваня, работата е там че не се знае твоето бебе от кое точно плаче. От лактозата , казеина, и двете или нещо друго, за което няма обаче капки. Ако е казеина, вие както сте на смесено, трябва да минеш на HA мляко и ти да спреш млечните, защото няма препарат с ензима разграждащ казеин. Ако е от лактозата, абоколикен е с лактаза. Ако са просто газове- еспумизан/лефакс/инфакол. Има и разни билкови Газ Бимби например. Нямам опит с тях както и с хомеопатията.

Почти не я кърмя. Едва замествам едно хранене с кърма. Млечни само кисело мляко консумирам. Иначе е на козе АМ и уж там казеина бил по-малко. Педиатъра каза, че магарешкото мляко е без казеин, но е доста скъпо и трудно се намира. Дали е от лактозата, не знам как да разбера, освен да ги пробвам, макар че съм скептична към продуктите на Абофарма. Газове не мисля, че има. Пръцка, но не е често.
Наистина докато се пробва всичко и те коликите си отишли.

# 304
Момичета, има ли някой който дава на детето си само кърма без АМ и детето да наддава малко?
За първите 10 дни след изписването не е качила въобще и ме карат да ѝ додавам АМ, но ние сме против тази практика при положение, че детето е здраво, не плаче и се чувства добре🤷♀

Иначе на 13 дни я заведохме на хотел в планината, прекарахме си чудесно🌷

# 305
Момичета, има ли някой който дава на детето си само кърма без АМ и детето да наддава малко?
За първите 10 дни след изписването не е качила въобще и ме карат да ѝ додавам АМ, но ние сме против тази практика при положение, че детето е здраво, не плаче и се чувства добре🤷♀

Нашето е изцяло на кърма и беше наддало 300 гр за 10 дни след болницата.
Вземете си една везна, за да видите колко изсуква - теглиш, кърмиш и пак теглиш без смяна на памперс.

# 306

Нашето е изцяло на кърма и беше наддало 300 гр за 10 дни след болницата.
Вземете си една везна, за да видите колко изсуква - теглиш, кърмиш и пак теглиш без смяна на памперс.

Току що взехме да.
Тя не е качила нищо за тия дни🤦🏻♀ а за вчера имаме 13 хранения за деня, ясно ми е че част от тях са заради жажда, но все пак

# 307
Лина, ако кърмиш, ти трябват много допълнителни калории. Примерно, след първото раждане, кърменето ми "донесе" 10кг и ½ бонус... беше доста гадно. Обаче бебето беше толкова дебеличко и пухкаво, че в първа детска консултативна клиника, ми казаха "да минело на биба, щом плаче, не само на гърда всеки път", а е роден 3кг. На 6 месеца беше 9.700кг. Ми не иска биба, аз пък не исках да се цедя. Така и за двама ни беше добре. За мен е гадно и болезнено. В момента детето няма никакви наднормени кг, както често чувам. Август става на 8г. и от новородено ми казваха, че има странно добра "двигателна култура". Първо дете, не знам какво ще рече.. но го помня. После вече видях, че наистина е много пъргав. Та, щом кърмя се храня с всичко, без никакви огризения! Телешки стекове, кифли, боза, дюнери, от Едо суши онова с Якинико соса, жито с пудра захар, лимон и орехи, сега пък много баклава намилам, кисело мляко много ми се яде. И както бях качила онези 10 кг + след първото раждане, по време на кърмене, така след като детето е кърмено 13 месеца, а беше на година и 7м. аз имах плочки. Тренирах и се разхождах много. След това пак си направих телце мечта. Така че, бих те посъветвала да намилаш всичко, което обичаш и то без огризения, за да е хранителна кърмата. Тялото после пак ще е в топ форма, щом има желание! 🥳 успех! 🍀

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 13:20 от КремонаЛиза

# 308
КремонаЛиза, благодаря!
Много ям, ама наистина много като за мен, а по принцип в жегите не ям въобще. Педиатърката ми каза да огранича шоколада и млечните, вс останало си нагъва здраво😂

# 309
Аз отслабвам винаги като кърмя, малчо е 5300, изписан 3800 на 23.06. Бих изчакала още седмица и ако не качва, бих търсила причината, не да бутам формула веднага. Следи с везната, те цокат различно всеки път. Не може да е гладна и да си мълчи. Колко памперса сменяш напикани и наакани горе долу?

# 310
Момичета, по гушката на моята бебка се е появил някакъв червен обрив - ситни червени пъпки на нивото на кожата. Идея с какво да ги третирам?
КремонаЛиза, как успя хем да тренираш, хем бебе да гледаш? Аз едва успявам да намеря нещо да хапна на крак, какво остава да намеря време за тренировки.

# 311
Момичета, по гушката на моята бебка се е появил някакъв червен обрив - ситни червени пъпки на нивото на кожата. Идея с какво да ги третирам?
КремонаЛиза, как успя хем да тренираш, хем бебе да гледаш? Аз едва успявам да намеря нещо да хапна на крак, какво остава да намеря време за тренировки.

Такива обривчета като от претопляне ли? Аз мажа с цикастела на мустела..
Тренирах, докато той беше с мен, давах му да яде нещичко, я в мрежичка, я нещо друго което само него и количката да изцапа. В краен случай го пусках да пълзи около мен, защото аз ходех на индивидуални тренировнки, винаги. X-body или fitvibe. На групови успявах само, ако майка ми или мъжът ми го гледаха и тогава ходех на пилатес, обожавам пилатес!!! ❤
Обаче.. да знаете, че тренировката трябва да е на почти отбито бебе, или веднага след кърмене. Иначе става шантавичко 🤪 аз с около 8 месечно бебе тръгвах. Обаче и разходките изобщо не са за пренеблегване!

Добавям, че когато е пълзял около мен на тренировката, веднага след това са измивани ръце и е преобличан. Не съм мърлячка! То и без това, вътре или боса или с маратонки само за там, се ходи. И очите винаги в него! Че има за лапане.. 🤭

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 20:32 от КремонаЛиза

# 312

Аз сега взех кантарче за да премеря колко кърма суче бебето, и на първо мерене видях, че за 5 дни не е наддал нищо.
Трябва, разбира се, да се има предвид че различните кантари мерят различно и че в различните часове от деня най-вероятно варира и той, и количеството кърма, така че съм решила да опитам да засека следващите  няколко дни

# 313

Аз сега взех кантарче за да премеря колко кърма суче бебето, и на първо мерене видях, че за 5 дни не е наддал нищо.
Трябва, разбира се, да се има предвид че различните кантари мерят различно и че в различните часове от деня най-вероятно варира и той, и количеството кърма, така че съм решила да опитам да засека следващите  няколко дни

Претеглете го след два днинпо едно и също време на денонощието.
Правете и пробни кърмения, за да знаете колко изсуква.

# 314
Претеглете го след два днинпо едно и също време на денонощието.
Правете и пробни кърмения, за да знаете колко изсуква.
[/quote]
Да, ще засека.
Първо мерене на кърма днес - 40мл за около 40-45 мин. Кърмене. А той е на 10 дни, би трябвало да яде около 60-70мл., нали така?
Но той като че ли не беше и толкова гладен следобяд като премерих

Общи условия

Активация на акаунт